Maliyeciyi tek kurşunla kim öldürdü?

Kayseri'de yaklaşık 17 yıl önce öldürülen 22 yıllık maliyeci Orhan Uçar'ın kardeşi Mustafa Kemal Uçar, yıllardır katil ya da katillerin ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini belirtti. Emniyet yetkililerinden cinayetin çözüme kavuşturulmasını istediklerini kaydeden Uçar, konuyu CİMER'e de ilettiklerini ancak oradan da bekledikleri yanıtı alamadıklarını söyledi.

Maliyeciyi tek kurşunla kim öldürdü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaklaşık 17 yıl önce öldürülen 22 yıllık maliyeci Orhan Uçar'ın kardeşi Mustafa Kemal Uçar, yıllardır katil ya da katillerin ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini belirtti. Emniyet yetkililerinden cinayetin çözüme kavuşturulmasını istediklerini kaydeden Uçar, konuyu CİMER’e de ilettiklerini ancak oradan da bekledikleri yanıtı alamadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) Uçar ailesine gelen yanıtta 17 yıl önce meydana gelen olayın “Şüpheli ya da şüphelilerinin tespitine yönelik çalışmalarının titizlikle devam ettiği, dosya üzerinde bu tarih itibari ile her hangi bir gelişme olmadığı” belirtildi.

17 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN AĞABEYİNİN KATİLİ BULUNMASINI İSTİYOR

Kayseri'de Erciyes Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan 3 çocuk babası Orhan Uçar (43), Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi'nde Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu yanındaki bir elektrik trafosu yanında 22 Aralık 2003'te ölü olarak bulundu.

KAFASINA SIKILAN TEK KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden polis, önce Orhan Uçar'ın donarak öldüğünü zannetti, ancak yapılan inceleme sonrasında Uçar'ın kafasına sıkılan tek kurşunla öldüğü ortaya çıktı. Aynı zamanda çevrede de bira şişeleri ve boş mermi kovanlarının olduğu belirtildi. Aradan geçen yıllara rağmen cinayetin halen çözüme kavuşturulmadığını ve faili meçhul olarak kaldığını ifade eden Uçar'ın kardeşi Mustafa Kemal Uçar, '22 Aralık 2003 yılında ağabeyimi vurdular ve yaklaşık 17 yıldan beri katillerin bulunamadığını dile getirdi. Kayseri Polisinin faili meçhul cinayetleri aydınlatmada başarılı olduğunu belirten Kemal Uçar, aynı şekilde ağabeyinin cinayetinin de aydınlatılmasını istedi.

KATİL YA DA KATİLLER ELLERİNİ KOLLARINI SALAYARAK GEZİYOR

Katil ya da katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarının kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Kemal Uçar, “Ağabeyim Vergi Dairesi'nde memurdu. İş yerinden bir akşam çıkıyor ve saat 23: 00 sıralarında bu olay meydana geliyor. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok. Bir hasmımız yok. Bu olay neden, niye oldu? Artık açığa çıkarılmasını istiyoruz. Olayı bilen ya da duyan varsa da Allah rızası için Emniyet yetkililerine bilgi versin. Bu cinayet artık aydınlatılsın. ” dedi.

CİMER’E BAŞVURUDA BULUNDUK, AMA…

Diğer yandan  bir süre önce durumu CİMER’e de ilettiklerini ve bu konuda yeğeninin başvuruda bulunduğunu da anlatan  Mustafa Kemal Uçar, ancak buradan da umut ettikleri cevabı alamadıklarını dile getirdi. Uçar, kendilerine verilen cevapta çalışmaların titizlikle devam ettiği ve şu an için bir gelişme olmadığının belirtildiğini söyledi.

İŞTE AİLENİN CİMER BAŞVURUSU

Orhan Uçar, 22 Aralık 2003 tarihinde Kayseri İli Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesi'nde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşli silah ile başından vurularak öldürülmüştür. Olayın üzerinden yaklaşık 16 yıl geçmiş olmasına rağmen olayın fail ya da failleri henüz bulunamamıştır. Olayın çözülebilmesi için şu ana kadar Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve dosyanın şu an ne aşamada olduğu hakkında tarafıma bilgi verilmesini istiyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim.

CİMER’DEN GELEN CEVAP

İl Emniyet Müdürlüğümüze iletilen müracaatınız Asayiş Şube Müdürlüğünce incelenmiş konu hakkında bilgi edinilmiştir. Müracaata ilişkin inceleme yapan birimce: Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının 2003/20115 soruşturma sayılı dosyası kapsamında ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda olayın şüpheli/şüphelilerinin tespiti çalışmalarının titizlikle devam ettiği, dosya üzerinde bu tarih itibari ile her hangi bir gelişme olmadığı, gelişme olması halinde 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu doğrultusunda maktül Orhan Uçar'ın birinci derece yakınlarına bilgi verileceği bildirilmiştir. Bilgilerinize sunulur.