Mahallelerde dertler bitmiyor

Mahallelerde dertler bitmiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin çeşitli mahallelerinde sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor. Kimi Mahalleler,teknik  alt yapı sıkıntısıyla mücadele ederken, kimi mahallelerde  de kanalizasyon ve koku baş gösteriyor. Hal böyle olunca Mahallelerde dertler bitmek bilmiyor. Vatandaşlar içinde bulundukları sıkıntılı durumu kimi zaman yetkililere kimi zaman ise basın mensuplarına  ileterek sorunlarına çözüm beklemeyi sürdürüyor.

Kayseri’de mahallelerin sorunları bitmek bilmiyor. Kimi  vatandaşlar teknik alt yapı sorunları nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz diyor kimisi de kanalizasyon ve koku ile sorun yaşıyor.

İşte bu mahallelerden birisi Konaklar Mahallesi  Mahallesi ,Tavlusun Caddesi üzerinde bulunan kanala akan lağım, mahalleliyi isyan ettirdi.  Aylardır kokudan evlerinde oturamadıklarını ve çocuklarının sürekli hasta olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, Melikgazi Belediyesi konuyu KASKİ’ye attığını KASKİ’nin de bir yıldır bir çözüm üretmediğini dile getirdiler. Vatandaşlar: “Bizi seçimden seçime hatırlıyorlar bu sorun başka bir mahallede olsa şimdiye kadar çoktan giderilirdi bizim sağlığımız tehlikede yetkililerden konuya çözüm bulmalarını istiyoruz” diyerek yaşadıkları sıkıntıya isyan ettiler.

Konuya ilişkin Haberimizin yayımlanması üzerine Haber merkezimize ulaşan İl Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bedir, Tavlusun Caddesi’ndeki bu sorunun kendi kurumları ile alakalı olmadığını konunun ile KASKİ’nin ilgilenmesi gerektiği açıklamasını yaptı.  KASKİ yetkililerinden konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Burası  da Melikgazi sınırları içerisinde bulunan bir başka Mahalle  Germir …

Germir Mahallesi’nde  vatandaşlar gün içerisinde değişik zamanlarda cadde ve sokaklarda inek ve koyun sürülerinin gezdiğini bu sürülerin çevreyi kirlettiğini ve kokudan evlerinde pencereleri dahi açamadıklarını belirterek; Bir şehrin ortasında ahır olur mu? Hangi çağda yaşıyoruz. Besi ahırlarının şehrin dışına çıkarılması gerekir. Bu konuda yetkililere sorunumuzu iletmemize rağmen hiçbir çözüm bulunmadı. Biz köyde mi şehirde mi yaşıyoruz?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar;”Germir Mahallesi eski adıyla Konaklar Köyü ile iç içe Konaklar köyü vadi içerisinde  bir hayli  orada hayvan besleyenler var, sürü sahipleri var bunlar zaman zaman cadde ve sokaklardan geçerek, çevredeki boş arsalarda yaylıma götürülüyor. Mesela KOÇTAŞ’ın arkasında yaylıma götürüyorlar. Değişik zamanlarda caddelerden koyun ve inek sürüsü geçiyor. Bu kötü bir görünüm caddeleri de kirletiyor. Akşamları pencereleri açamıyoruz, ağır bir ahır kokusuyla karşılaşıyoruz. Sadece koku değil haşereler de çoğalıyor. Çevre olarak bu durumdan rahatsızız. Bunu yetkililere, belediyeye bildirdik, fakat bugüne kadar  bir önlem alınmadı. Konaklar Köyü hala şehrin mahallesi değil köy adeta, oranın düzenlenmesi ve besi ahırlarının şehrin dışına çıkarılması gerekiyor. Bir şehirde şehrin ortasında ahır olmaması lazım, hangi çağda yaşıyoruz. Biz şehirde mi köyde mi yaşıyoruz bunu hala bilemiyoruz. Mahalle sakinleri olarak Belediye ve Çevre Müdürlüğü’ne şikâyetimiz ve başvurumuz var. Bizzat Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a da şikâyetimizi ilettik. Büyükşehir’in bu konuyu çözümleyebileceğini ilettiler.

 Ama bu sorunun çözümü konusunda kimse bir çaba sarf etmiyor.Hal böyle olunca da vatandaşlar olarak biz mağdur oluyoruz” ifadelerini kullandılar. Sorun sadece Melikgazi Bölgesinde değil görünen o ki, Çünkü Kocasinan’a bağlı  Fevzi Çakmak Mahallesi Bozantı Caddesi mevkiinde de Belediyenin alt yapı çalışmaları sırasında kabloların hasar görmesi sonucunda bölgedeki vatandaşlar, bir hafta boyunca internet ve ev telefonunu kullanamadıkları için duruma adeta isyan ettiler. Belediyenin yaptığı yol yapım çalışması nedeniyle interneti kullanamayan bir vatandaşlar  “Belediyenin çalışması nedeniyle internetimiz sürekli gidip geldi, sonunda da ev telefonu ve internet hizmeti tamamıyla arızalandı ve iptal oldu.  Şimdi belediyenin yol yapım çalışması sürüyor ve hala biz internet ve telefon hizmetini aralıklarla alıyoruz.

Muhtemelen belediye çalışma yaparken Türk Telekom’un alt yapısına zarar verdi. Bunu belediye mi yapacak Türk Telekom mu bilmiyoruz ama bu sorunun çözüme kavuşturulması lazım. Yıl olmuş 2017 biz hala bu sorunlarla mücadele ediyoruz” diyerek yaşadıkları sıkıntıya  tepki gösterdiler.

Kayseri’de vatandaşların yaşadıkları bu dertler Mahallelerde sorun bitmiyor yorumlarını beraberinde getirirken Yetkililerin bu sorunlara nasıl bir çözüm getireceği de merakla bekleniyor…

Haber: Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ