Mahalle sakinleri dert yandı: 'Eşlerimiz işsizlikten suça bulaşıyor'

Mahalle sakinleri dert yandı: 'Eşlerimiz işsizlikten suça bulaşıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, kamuoyunda ‘Cennet Mahallesi’ olarak bilinen Bahçelievler Mahallesinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

 Davul zurna eşliğinde halaylarla karşılanan Dr. Sema Karaoğlu’na ilgi yoğundu. Mahalle halkı da sık sık Dr. Sema Karaoğlu lehine sloganlar attı. Mahalle sakinleri belediyelerden gerekli desteği alamadıklarını belirterek, etraftaki kirliliğe dikkat çekti.

  “OYLARINA İPOTEK KOYMADAN TAPULARINI DAĞITACAĞIM”

 Mahalle halkının yaşam koşullarının vicdanları sızlattığını söyleyen CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu ise “Buradaki insanların en çok istediği şey bize insan gibi davranılsın. Biz insanız. Gerçekten içim acıdı. Vicdanları kanatan, vicdanları ağlatan durumdalar. Sanki gittiğiniz yer Melikgazi değil de, Afrika’da bir yer gibi. İçeriye girdim, içeriler yani evler çok kötü. Neden Afrika dedim? Daha önce Afrika’ya gitmiştim, Afrika’daki çocukların hepsinin yüzleri yara bere içindedir. Çünkü su olmadığı için, bakımsız ve temizlik olmadığı için yara olur. Bahçelievler Mahallesindeki çocukların hepsinin yüzleri de yara bere içindeydi. Ben Dermatoloğum, B vitamini eksikliğinden ağız köşelerinde yaralar, temizlik olmadığından, beslenme şartları iyi olmadığından bir sürü yara, bere, kabuk, burun akıntısı gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyor bu insanlar. Burası gerçekten içler acısıydı. Kadınların hepsi yakama yapıştı, ‘Bize iş ver’ diyorlar. Erkekler zaten işsiz, kadınlar iş istiyorlar. Çünkü eşlerinin işsizlikten suça bulaştıklarını söylüyor. Aç olan insan ne yapacak? O kadar çok cezaevine giren-çıkan, kocası yanında olmayan, aç kalan insanlarla dolu burası. Bir eve girdim, gerçekten yüreğim sızladı! Hiç camı yoktu evin. Evlerin tapuları yok, belediyelerin binaları. Ben onlara söz verdim. Kesinlikle tapularını vereceğim. Uygun ödeme şartlarıyla tapularını vereceğim, oylarına da ipotek koyamayacağım. İstedikleri partiye oylarını verebilirler.” şeklinde konuştu.