La İlahe İllallah, Muhammed Resulallah, İbrahim Halilullah

Hz. İbrahim, oğlu Hz. İshak, torunları Hz. Yakup ve Hz. Yusuf ile eşlerinin kabir ve makamlarının bulunduğu Halilurrahman Camisi'nin girişindeki kitabede yer alan 'La İlahe İllallah, Muhammed Resulullah, İbrahim Halilullah.' yazısı Sultan Süleyman'ın, müslüman Türk'ün Kudüs'e bakışını ortaya koyuyor.

La İlahe İllallah, Muhammed Resulallah, İbrahim Halilullah
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hz. İbrahim, oğlu Hz. İshak, torunları Hz. Yakup ve Hz. Yusuf ile eşlerinin kabir ve makamlarının bulunduğu Halilurrahman Camisi’nin girişindeki kitabede yer alan ‘La İlahe İllallah, Muhammed Resulullah, İbrahim Halilullah.’ yazısı Sultan Süleyman’ın, müslüman Türk’ün Kudüs’e bakışını ortaya koyuyor. Ancak cami yeterli ilgiyi görmediği gibi işgal edilen büyük bölümü Sinegog olarak kullanılıyor. Bu camide ezan bile Yahudilerin izini olmadan okunamıyor.

MESCİD-İ AKSA’NIN SEMBOLÜ BEYTÜL MAKDİS  144 dönüm arazi üzerindeki alanın tamamı Mescid-i Aksa olarak anılıyor. Altın rengi kubbesiyle Kudüs’ün her yerinden görünen Beytül Makdis Mescid-i Aksa’nın sembolü olmuş durumda.

HZ İBRAHİM VE PEYGAMBERLER MEZARI

El Halil şehrinde bulunan Halilurrahman Camisi’nin altında ‘Atababalar Mağarası’ olarak bilinen 18 metre aşağıdaki mağarada Hz. İbrahim, oğlu Hz. İshak, torunları Hz. Yakup ve Hz. Yusuf ile eşlerinin kabir ve makamlarının bulunuyor. Kabe’de Hz. İbrahim makamına olan ilgi ve El Halil’de Hz. İbrahim’in mezarına olan ilgisizlik tam bir tezat. Caminin büyük bölümü işgal edilmiş ve Sinegog olarak kullanılıyor. Fotoğraftan anlaşılmasa da Hz. İbrahim türbesindeki sandukanın üzerindeki toz ilgisizliği anlatmaya yetiyor.

HALİLURRAHMAN ÖNÜNDE İSRAİL KARAKOLU

Büyük bölümü Sinegog olarak işgal edilen Halilurrahman camisi girişinde İsrail tarafından kurulan karakol giriş ve çıkış güvenliğini sağlıyor.
7 kollu şamdan Mescid-i Aksa’yı gören tepe üzerinde dikili bulunduğu alan restoransyonda olan 7 kollu şamdan Yahudi Mahallesi’ndeki Sinegog önünde cam fanusta sergileniyor. Dünyanın her yerinden gelen Yahudiler, özellikle çocukları 7 kollu şamdan önünde poz veriyor. Hedefleri ise Yahudiliğin en eski sembollerinden biri olan 7 kollu şamdanı birgün Beytül Makdis’in üzerindeki alemin yerine dikmek.

MESCİD-İ AKSA SINIRINDA AĞLAMA (BURAK) DUVARI

Yahudilerin Mescid’i Aksa’ya girip ibadet edemedikleri için Mescid-i Aksa’nın güney batı duvarı duvarında ibadet ettikleri yer onlara göre ağlama duvarı bize göre ise Hazreti Muhammed'in (SAV) İsra ve Mirac gecesi Burak adlı bineğini bağladığı yer olarak kabul ediliyor.