Arık: 'Kuzuyu, kurda emanet etmişiz'

Arık: 'Kuzuyu, kurda emanet etmişiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın, “Bir hukukçu olarak anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir” sözlerine tepki göstererek, “Aslında takke düştü kel gözüktü ve AKP gerçek niyetini ortaya kodu.” dedi. Arık, MHP’li vekil Saffet Sancaklı’nın  eşinin intihar etmesini de Meclis’teki görüşmeler sırasında duyduklarını ve üzüldüklerini belirterek, “Sancaklı ailesine ve MHP’ye ye geçmiş olsun diliyorum. Meclis’te acımız var, gelin yarın ya da Pazartesi görüşmelere devam edelim diyoruz ama AKP adeta yangından mal kaçırırcasına, bitireceğiz diyor. Ülkem adına çok üzülüyorum, çok endişeleniyorum.” ifadelerini kullandı.

Anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, AKP’li ve MHP’li Milletvekilleri ilk kez karşı karşıya geldi. AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın, “ Bir hukukçu olarak anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir.” ifadeleri Meclis’i karıştırdı. MHP’li vekiller Başbakan Binali Yıldırım’dan açıklama yapmasını istedi. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, “Teklif etmedik, edenlerle de işimiz olmaz.” açıklaması yaptı. Meclis’te yaşananları değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Aslında takke düştü kel gözüktü ve AKP gerçek niyetini ortaya kodu.” dedi.

“ASLINDA TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖZÜKTÜ”

Meclis’te geç saatlere kadar Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin değerlerini korumak, milli iradeye sahip çıkmak için mücadele ettiklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Saat 01:30 biz 14. maddeyi görüşüyoruz. Maalesef AKP milletvekili ‘ilk dört madde değişebilir’ dedi. Biz acaba dilimi sürçtü derken, bu milletvekili tekrar söz alıp, yine ‘ilk dört madde değişebilir’ dedi. Bu sözlere sert tepkiyi veren sadece biz olduk. Maalesef MHP cephesi sadece ‘Başbakan açıklama yapsın’ demekle yetindi. Başbakan’da ‘ilk dört madde değiştirilemez’ şeklinde açıklama yaptı. Yalnız bu milletvekili şahsı adına değil, AKP grubu adına konuştu. Bu da önemli bir ayrıntı. Aslında takke düştü, kel gözüktü. AKP gerçek niyetini ortaya kodu.” diye konuştu.

“BENCE AZ BİLE VERİLDİ”

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın, Meclis’te yaptığı “Ermeniler, Süryaniler, Rumlar, Yahudiler büyük katliam ve soykırımlarla topraklardan sürüldü" sözlerine de tepki gösteren Arık, “HDP’li vekil, büyük bir nankörlük örneği göstererek, ‘Türkiye soykırım yaptı’ dedi. Kendisine 3 oturum Meclis’e girememe cezası verildi. Bence az bile verildi.” dedi.

“KUZUYU, KURDA EMANET ETMİŞİZ GİBİ BİR TABLO VAR”

Anayasa görüşmeleri sırasında üzücü bir haber de aldıklarını kaydeden CHP’li Arık, “MHP Kocaeli Milletvekili Sayın Saffet Sancaklı’nın eşinin intihar ettiği haberini de aldık. Sancaklı Ailesi’ne ve MHP’ye ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah tez zamanda sayın Hülya Sancaklı sağlığına kavuşur ve bu yönde iyi haberleri alırız. Bu yaşanan olaya rağmen de Meclis’te tek direnen, bazı konularda uyarılarda bulunan sadece biz kaldık. Örneğin, Meclis’te acımız var, gelin yarın ya da Pazartesi görüşmelere devam edelim diyoruz ama AKP adeta yangından mal kaçırırcasına, bitireceğiz diyor. Ülkem adına çok üzülüyorum, çok endişeleniyorum. Kuzuyu, kurda emanet etmişiz gibi bir tablo var ortada. Adamlar, demokrasiyi, cumhuriyeti yıkmak için sabahlara kadar çalışıyor. Allah yardımcımız olsun. Ama bizler yıkım projesinin görüşmelerinde gayret gösteriyoruz, sabahlara kadar mücadele veriyoruz, halkı bilgilendiriyoruz ve hep sesleniyoruz, Cumhuriyeti yıktırmayacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN