'Kurumların başında olan FETÖCÜLER var'

'Kurumların başında olan FETÖCÜLER var'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “Ülkü Ocakları'nın içine düştüğü durum üzüntü verici” yönünde açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e tepki gösterdi. Ersoy, “Bence kendisinin içinde bulunduğu durum acı verici. Allah ıslah etsin. Ülkü Ocakları’nda büyüyen 14 yaşındaki bir Ülkücü çocuğun şuurunu dahi bulamamış Tuğrul Türkeş, ne diyorsa bizim nazarımız da hiçbir değeri yoktur” diye konuştu.

 

 

“MHP OLMASAYDI EVET’İN GEÇME ŞANSI VAR MIYDI?”

REFERANDUM sürecinde MHP’nin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ifade eden Ersoy, “Liderimizin talimatları ile teşkilatlarımız referandumda evet oyu çıkması için kıt imkanlara rağmen çalışmıştır. Bu süreci de zaten MHP başlatıp, MHP sonlandırdı. MHP olmasaydı referandumun geçme şansı var mıydı? Bu sürecin baş aktörü MHP’dir. . Eğer birileri çıkıp alınan oylar zaten bizim oylarımızdı derlerse Cenabı Allah iyi demez” dedi.

 

“CAMİAMIZ DIŞINDA KALMALARI HAYIRLIDIR”

MHP cephesinde “hayır” için çalışan bazı çevrelere de tepki gösteren MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “Ülkücü iradenin temsil edildiği yer Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Liderimiz ne diyorsa bizim için o geçerli olmalıdır, ancak bu çatının altında olup da Ülkücüyüm dedikten sonra liderin sözünün dışında hareket eden, sosyal medyada paylaşım yapan ya da bu hayır oylarından medet uman kim varsa bizim camiamız dışında kalmaları hayırlıdır” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 38 Kent TV’de ülke ve kent gündeminde yaşanan olayların değerlendirildiği “Kent Meydanı” programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Programda Ersoy, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, Ülkü Ocakları ile ilgili yaptığı bazı açıklamalara da sert tepki gösterdi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ NE DEMİŞTİ?

 

Referandum kampanyası sırasında eleştirdiği Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un 'davayı satmakla' suçladığı Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş yazılı açıklama yaparak, “Ülkü Ocakları'nın içine düştüğü durum üzüntü verici. Merhum Türkeş'in işaret ettiği bu ülkü doğrultusunda çalışan ve çabalayana da ülkücü denir. Bu hedefi şaşıran, bu doğrultuda çabalamayan insanların, içinde veya başında bulunduğu kurum ve kuruluşların adı ne olursa olsun orası merhum Alparslan Türkeş'in kurduğu ülkü ocakları değildir. Nefsini ve şahsi çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, Türkeş ailesine saldıracak kadar gözü dönenlere de ülkücü demek mümkün değildir. Çıkar odaklı çeteleşerek, bir kişi ya da bir kuruluşun güvenlik görevlisi gibi hareket etmek bir Bozkurt'un yapacağı iş değil, olsa olsa çakalların ya da başka mahlukatın işi olsa gerektir. Güzel Türkçemiz ile söylemeye çalıştıkları herzeleri kuş ciklemesinde (yani 160 karakter'de) dahi beceremeyen; ne imlâsı, ne de sözcükleri ile Türkçeyi kullanamayanların ülkücülükten bahsetmeleri söz konusu bile değildir." ifadelerini kullanmıştı.

 

Başbakan Yardımcısı Türkeş’in yaptığı bu yöndeki açıklamalara sert tepki gösteren MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “Allah ıslah etsin” dedi. Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “Bence kendinin içine düştüğü durum üzüntü verici. Gerçekten  Allah yardımcısı olsun, kolay değil. Ülkü Ocakları her zaman dimdik ayaktadır. Ülkü Ocakları’nda büyüyen 14 yaşındaki bir Ülkücü çocuğun şuurunu dahi bulamamış Tuğrul Türkeş, ne diyorsa bizim nazarımız da hiçbir değeri yoktur. Allah ıslah etsin diyorum.”

“MHP OLMASAYDI REFERANDUMUN GEÇME ŞANSI VAR MIYDI?”

Diğer yandan Ersoy,  referandum sürecinde MHP’nin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ifade ederek, “Liderimizin talimatları ile teşkilatlarımız referandumda evet oyu çıkması için kıt imkanlara rağmen çalışmıştır. Bu süreci de zaten MHP başlatıp, MHP sonlandırdı. MHP olmasaydı referandumun geçme şansı var mıydı? Bu sürecin baş aktörü MHP’dir. Bizim çalışmalarımıza katkıda bulunan AK Parti ve Büyük Birlik Partililer de olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. MHP’nin ne kadar önemli parti olduğunu, Türkiye’nin önünü açan parti olduğunu herkes gördü.  Biz de gururluyuz evet için çalışmıştık, kazandık, mutluyuz. Eğer birileri çıkıp alınan oylar zaten bizim oylarımızdı derlerse Cenabı Allah iyi demez. Bundan sonra ilk seçimlerde de MHP başarılı olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

“FETÖ İLE MÜCADELE KONUSUNDA BENCE SİYASİ AYAĞA HENÜZ GİRİLMEDİ”

 

FETÖ ile mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Ersoy, “FETÖ ile mücadelede siyasi ayağa henüz dokunulmadı” dedi.

Ersoy, “FETÖ ile mücadele konusunda bence siyasi ayağa henüz girilmedi. Referandum bekleniyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın süreci göz önüne alarak ciddi bir analiz yaptırıp, gereğini yapacaktır diye düşünüyorum. Kayseri’de kimin FETÖ’cü olduğunu herkes biliyor. Devlet birimleri biliyor, siyasi kanat biliyor. Bana göre bugünden itibaren kim varsa, siyasi kanatta normal hayatta temizlik yapılmalıdır, yapılacaktır. Bu sonuçlar gösteriyor ki hala Türkiye, kripto FETÖ’cülerle tehlikede. Bu nedenle üzerine ciddi şekilde gidilmelidir, gereği yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“FETÖCÜ BİLİNEN İSİMLER VAR”

Açıklamasında çarpıcı ifadeler de kullanan Ersoy,  şöyle konuştu: “FETÖ konusunda Kayseri’de bilinen isimler var. Çok iyi bilinen isimler var, isimleri zikretmeyeceğim. Halen kurumların başında olanlar var. Bu isimler elini kolunu sallayarak geziyor. Referandum bir milat. Adalet ve Kalkınma Partisi, Başbakan, Cumhurbaşkanı konuyla ilgili mutlak suretle bir şeyler yapacaktır, yapmalıdır. Genel başkanımız da basın açıklamasında buna yer verdi.  FETÖ ile ciddi anlamda mücadele edilmesi gerekiyor. Gerçekten bir temizlik istiyor mu, istiyor. Herkes istiyor. Bugünden itibaren Türkiye’de birçok şeyin farklı olacağını düşünüyorum. Bu sonuçlar milattır, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.”

“PARTİ Mİ KURUYORLAR, BAĞIMSIZ MI HAREKET EDİYORLAR KENDİLERİ BİLİR”

MHP cephesinde hayır için çalışan bazı çevrelere de tepki gösteren MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “Ülkücü iradenin temsil edildiği yer Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Hareketin lideri Devlet Bahçeli’dir. O’nun dışında kimse ne diyorsa bizim için geçerli değildir. Bizde lider, teşkilat, doktrin esastır. Ölçümüz budur. Buna uymayan kim varsa yanlış içindedir. Liderimiz ne diyorsa bizim için o geçerli olmalıdır, ancak bu çatının altında olup da Ülkücüyüm dedikten sonra liderin sözünün dışında hareket eden, sosyal medyada paylaşım yapan ya da bu hayır oylarından medet uman kim varsa bizim camiamız dışında kalmaları hayırlıdır. Kendilerine Ülkücü demeye hakları yoktur. Bu konuda toparlayıcı olalım gitsinler, gelsinler cümlelerini benden duyamazsınız. Ülkücü kendine yakışanı yapar, Ülkücünün en büyük vasfı teşkilatçılığıdır. Bunları kaybettilerse gidip, işlerine bakacaklar. Parti mi kuruyorlar, başka bir partiye mi gidiyorlar, bağımsız mı hareket ediyorlar kendileri bilir” dedi. Haber: Cafer ZENGİN