Kurban pazarını denetleyen Müdür'den vatandaşa HAYSAG uyarısı

Kurban pazarını denetleyen Müdür'den vatandaşa HAYSAG uyarısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin birçok noktasından gelen üretici ve satıcıların buluşma noktası pazarlarda kurbanlık satışları başlarken, Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin  de kurulan kurbanlık hayvan satış pazarlarında denetimlerde bulundu.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ergün Tuğluk ve görevli Veteriner hekimlerin de katıldığı denetimlerde besicilerin taleplerini dinleyen Şahin, kurbanlık alacak vatandaşlara da önerilerde bulundu. Şahin sağlıklı hayvanların pazara gelmesini temin ettiklerini belirterek, mevzuat gereğince bulundurulması gereken evraklar olmadan, kulak küpesi eksik olan, zayıf, çelimsiz ve hastalıklı hayvanların pazara girişini engellediklerini ve bu konuyla ilgili denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şahin, "Türkiye'deki teşkilatlarımız, Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz, veteriner hekimlerimiz ve kurban komisyonlarınca denetlenen sahalarda olumsuzlukların yaşanmaması konusunda çok dikkatli hareket ediyoruz." dedi. Vatandaşları kurbanlık alırken bilgilendirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da "Kurban Rehberi" hazırladıklarını ve bunu Kayseri’nin her köşesine dağıttıklarını kaydeden Şahin, aynı zamanda cep telefonlarına indirilecek "HAYSAG" uygulamasından kurbanlıklarla ilgili her türlü bilgiye de ulaşılabileceğini söyledi. Diğer yandan "HAYSAG" uygulaması ile kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet, yaş, nereden geldiği ve aşı bilgileri telefona indirilebilen bu program sayesinde bilinebiliyor. Söz konusu mobil uygulama cep telefonuna yüklendikten sonra hayvanın kulağında bulunan küpe üzerindeki barkod okutularak ya da hayvanın küpe numarası girilerek hayvan bilgileri sorgulanabiliyor.

“89 VETERİNER HEKİM GÖREVLENDİRİLDİ”

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ayrıca Kurban Bayramında, İlçe Müdürlüklerinde nöbetçi 36, kurbanlık kesim yerlerinde 53 veteriner hekim olmak üzere 89 veteriner hekim görevlendirdi.