Kozza Termal ve Kozza Blue Beach hissedarı vatandaşlar kayyum atanmasını istedi

Kozza Termal ve Kozza Blue Beach hissedarı vatandaşlar kayyum atanmasını istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde yapılan tesislerden devre mülk hissesi alan ve mağdur olduklarını ifade eden yaklaşık 200 hissedar, eylem yaparak tesislere kayyum atanmasını istedi.
Niğde, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Aksaray, İstanbul, Sivas ve Kayseri’den yaklaşık 200 hissedar, Nevşehir’in kaplıcaları ile ünlü ilçesi Kozaklı’da yapılan Kozza Termal ve Kozza Blue Beach’ten devre mülk hisse aldıklarını ve mağdur olduklarını söyleyerek eylem yaptı. Grup adına konuşan Numan Cihan, "Burada toplanmamızın amacı asla siyasi ve ideolojik değildir. 7 bin 500 üye ve 10 bin Kozza Termal ve Kozza Blue Beach hissedarının mağduriyetini devletimize duyurmak için böyle bir toplantı yapmaya karar verdik. Amacımız böyle güzide bir tesisin bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlamaktır. Amacımız devletimizin ve hükümetimizin ilan ettiği istihdam seferliğine katkıda bulunmaktır. Bu tesisin kayyum vasıtasıyla açılmasını sağlayarak bölge turizmine, bölge ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu tesis biz mağdurların emeği, göz nuru ile biriktirmiş olduğu paralar ile yapılmıştır. Kimi emekli maaşı ile kimi tazminatı ile çok zor şartlarda buradan hisse almışlardır. Bu hisseleri alırken şirket sahiplerini tanıdıkları için değil, bir yerlere yardım etmek vasıtasıyla değil, şifa bulmak amacıyla buradan hisse almışlardır. Bu toplantıyı yapmadan önce valilik, kaymakamlık ve belediye, AK Parti Nevşehir ve Kayseri İl Başkanlıkları ile görüşmemiz oldu. Kapılarını bizlere açtılar ve olağanüstü hal günlerinde bizlere bu izinleri verdiler. Kurumlardan istediğimiz, bu insanları buralara toplamayalım. Kayseri dışından uzak yerlerden gelecekler var. Tesisin açılması için Nevşehir idareleri olarak bir araya gelmeleri, mağduriyetimizi Ankara’ya iletmelerini ve buraya kayyum atanmasını sağlamalarını istedik. Kurumlar kendi aralarında anlaşamıyor ve sorunun çözümüne yaklaşmıyorlar. Bana değmeyen yılan bin yaşasın anlayışı kurumlarımıza hakim olmuş. Biz devletimizi yanımızda görmek istiyoruz. Buranın açılmasını ve kayyum atanmasını devletimizden talep ediyoruz" dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise "Arkadaşlarımız arkadaki tesise yazılmışlar ve bir şekilde bedellerini ödemişler ve bundan faydalanamıyorlar. Burada temsil edilen sayı aslında Nevşehir ilinin nüfusu kadar, burada 10 bin hisse var. 10 bin hisseyi aileleri ile beraber çarparsanız ilin nüfusu ediyor. Nevşehir valisi, Nevşehir’in nüfusu kadar bir nüfusa sahip çıkması gerekirken sanırım gücü yetmiyor. ’Buranın meskeni olmadığı için buraya izin veremem’ demesi kesinlikle gerçeklerle örtüşmüyor. Çünkü burada Çevre Bakanımız da dahil birçok yetkilinin söylediği bir şey var. Yapıların yüzde 50’den fazlası meskensiz ve ruhsatsız. Niye burada oturtuluyor? İnsanlar mağdur olmasın diye. 10 bin hisse ve 7 bin 500 insanın mağdur olmasına niye seyirci kalınıyor? Nevşehir Valisinin teknik sorunlara takılı kalıp bu insanları mağdur etmeye hakkı yok. Eğer kanuna uyacaksa Nevşehir’in yarısını terk ettirmelidir. Çünkü yarısı meskensizdir. Ben de Nevşehirli olduğum için buraya geldim. Buradaki mağdurlara asla sessiz kalamazdım. 7 bin 500 insan en az 60 bin insanı temsil ediyor. Bunlara duyarsız kalınmamalı, Tüketiciler Birliği olarak eğer mağduriyetler devam ederse gerekli hukuki işlemleri başlatacağız" diye konuştu.
Gaziantep’ten gelen Mesut Özey ise "Kozaklı’ya Gaziantep mağdurları olarak gelmiş bulunuyoruz. 2013 yılında Türkiye’nin en büyük kompleksi adı altında Kozza Termal adı altında yapılmış tesislerdeki reklamlarına kanarak geldik. Biz bu tesislerden emekli maaşlarımızı, çocuklarımızın rızıklarını vererek almış bulunmaktayız. Bunlar tesislerini zamanında teslim etmedikleri gibi bizlere kullanım hakkını ve tapularımızı vermediler. Ne zaman kullanmaya çalışsak bizleri oyalayıp mağdur etmiş durumdalar. Paralarımızı aldıktan sonra ortadan kayboldular. Bizler mağdurlar olarak ödediğimiz paraları son kuruşuna kadar yasal faiziyle beraber istiyoruz" dedi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “Kozaklı’da bulunan Kozza ile ilgili bizlerin yapabileceği şuanda bir şey bulunmuyor. Burasının ruhsat ile ilgili bir sıkıntısı var. Kozaklı Belediyesi ile ilgili sorunun çözülmesi lazım” dedi.
Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, “Burada 6 bine yakın bir hissedar var. Hepsi de tabi ki zor durumdalar. Burada çalışan 100 kişi işten çıktı. Yapı denetimde yaklaşık bir buçuk yıldır evrakları beklediği için Kozaklı Belediyesi olarak ruhsat verememekteyiz. Yapı denetim sorunları ne zaman çözüme kavuşturulur bilemiyoruz” dedi