KÖYLER ÇOK BOŞALDI!

KÖYLER ÇOK BOŞALDI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Bünyan İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı Özkan Altun, kırsaldan kente göçle ilgili dert yandı. Altun, “Kırsalda ki insanların şehir merkezlerine göçmesi ülkemizin kanayan bir yarası. Köylerimiz çok boşaldı. Bunu biraz aile ekonomisine ve sosyal yaşantıya bağlıyorum, eğitime bağlıyorum” dedi.

 İlçenin gelişmesi için eğitimin ve turizm konusunun önemli olduğunu belirten Altun, “Meslek Yüksek Okulumu hayata geçti. Öğrenci demek ekonomiye katkı demek. Bunun yanında Ürgüp Peribacalarına gelen turistin buralara da gelmesi lazım. Turiste Kayseri’yi,  Bünyan'ı  ve çevre yerleri de gezdirerek, Ürgüp'e gönderirsek çok büyük katkı sağlarız” ifadelerini kullandı.

 Olay Türk TV’de konuşan ve dikkat çeken açıklamalar yapan AK Partili Bünyan Belediye Başkanı

Özkan Altun, kırsaldan kente göçün önlenmesi için çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda belediye olarak çalışma yaptıklarını belirten Altun, özellikle üniversite ve turizm konusunda adımlar atılması gerektiğini söyledi. “ 10 yıldır hayalini kurduğumuz meslek yüksek okulu bu yıl şükürler olsun çok büyük gayretlerimizle bize nasip oldu” diyen Altun, “Şu an iki bölümümüz var. Bu bölümler de doldu ve iki yeni bölüm daha açma sözü aldık. Seneye 4 bölümümüz olursa bu 400-500 öğrenci demek. Bu da ekonomimize katkı sağlar” diye konuştu.

 

“PERİBACALARINA GELEN TURİST BURALARA DA GELMESİ LAZIM”

 

“İlçeyi güzelleştirmek için herkesin taşın altında elini koyması gerekiyor” diyen Başkan Altun, köylerin boşaldığını ve bunun da kanayan bir yara olduğunu anlattı. İlçede göçü önlemek için turizm konusunda da yatırımlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Altun, “Bünyan’da turizmi canlandırmamız gerekiyor. Bünyan’ı cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Tarihi yerlerimiz olur. Ürgüp, Peribacalarına gelen turist buralara da gelmesi lazım.  Kayseri’ye gelen turisti  Bünyan'ı  ve çevre yerleri de gezdirerek Ürgüp'e gönderirsek çok büyük katkı sağlarız. Zaten hedefimiz de bu. Büyükşehir’in hedefi de, hepimizin hedefi bu. İki tane Kervansarayımız var. Hem Sultanhanı hem Karatayhanı var. Bunları entegre edebilirsek Bünyan’daburada önemli bir merkez olur” dedi. Haber: Cafer ZENGİN