Koronavirüs tablosunda son durum: Vali de rakam açıkladı, Erciyes Üniversitesi de

Koronavirüs tablosunda son durum: Vali de rakam açıkladı, Erciyes Üniversitesi de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Koronavirüs rakamları  konusunda açıklama yaparak, kentte şu an  63 pozitif vakanın bulunduğunu söyledi. Vali Günaydın, "Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde 3, Şehir Hastanemizde ise 60 pozitif vakamız var" ifadelerini kullandı. 
ERÜ: 1004 HASTA İYİLEŞTİ
Valinin yaptığı açıklama sonrasında Erciyes Üniversitesi Koronavirüs Komisyonu da bugün güncel rakamları paylaştı. Açıklamaya göre tedavi gören 1004 hastanın iyileştiği belirtildi. Covid 19 şüphesiyle 165 kişi yoğun bakımda. Covid 19 şüpheli toplam yatırılan hasta sayısı ise 906.
Diğer yandan art arda  açıklanan rakamlar Tabip Odasını akıllara getirdi. Oda yönetimi kentteki devlet kurumlarından elde ettiği verileri kamuoyuyla paylaşmıştı. Açıklamada, "Hastanelerimizden tedavi edilen ve taburcu edilen korona test pozitif ve şüpheli hasta sayımız 4000'e yaklaştı. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız 18, entübe olarak solunum desteği alan hastamız ise 7' dir. Vefat eden test pozitif hasta sayımız 40'dır. Tedbirlere uyalım." ifadeleri kullanılmıştı. Ancak Sağlık Müdürlüğü bu yöndeki rakamları yalanlamıştı. 
 İŞTE ERCİYES ÜNİVERSİTESİNİN AÇIKLADIĞI KORONA TABLOSU