Konu hızlı tren ve otoban bağlantısı: Bakanı çok sıkıştırıyoruz!

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, kamuoyunda 'yılan hikâyesine döndü' denilen projelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 'Hızlı trene harcanacak paranın kaynağı bulundu, birkaç yıl içinde projeye başlanır kanısındayız' diyen Tamer, Kayseri'nin otoban bağlantısı konusunda da iddialı açıklamalar yaptı...

Konu hızlı tren ve otoban bağlantısı: Bakanı çok sıkıştırıyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, hızlı tren ile ilgili açıklama yaptı. “2021’de projenin gerçekleşmesini beklerken ekonomi sıkıntılar nedeniyle bu hale gelindi” diyen Tamer, “Projeler çizildi, altyapısı tamam projenin. Ayrıca harcanacak paranın da kaynağı bulundu. O artık yakın bir gelecek içerisinde Sivas- Ankara hattı da başladıktan sonra öyle tahmin ediyorum önümüzdeki birkaç yıl içinde bu işe başlanacağı ve en kısa zamanda bitirileceği kanısındayım” dedi.
Kayseri’nin otobana bağlanması konusunda da dikkat çeken açıklamalar yapan Tamer, “Otoban konusunda Ulaştırma Bakanı sıkıştırdığımız çok zaman oldu, ama Ankara- Niğde yolu yapıldıktan sonra orayı daha rantabl buldular. Ancak o yola bağlanacağız, bunun yolu yok” diye konuştu. Tamer ayrıca İncesu OSB’den, Mersin limanına demir yolu bağlantısının de tekrar gündeme geldiğini de söyledi.  AK Partili vekil, yıllardır merakla beklenmen ‘Lojistik Köy’ projesinin de gündemde olduğunu belirtti. 
“ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ YIL İÇİNDE HIZLI TREN GELECEK, KAYNAK BULUNDU”
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri’de yıllardır merakla beklenen projeler hakkında bilgi verdi. Özellikle hızlı tren konusunda açıklama yapan Tamer, birkaç yıl içerisinde hızlı trenin faaliyete geçmesini umduklarını söyledi. Tamer, “145 km’lik bu hızlı tren hattı şu anda yılan hikayesi gibi herkes ifade ediyor. Biz de ifade ediyoruz. Ekonomik nedenler, sıkıntılar bugün için 2021 beklerken, bu hale geldi. Şu an itibariyle projeler çizilmiş, alt yapısı tamam projeler de. Ayrıca burada harcanacak paranın da kaynağı bulundu. O artık yakın bir gelecek içerisinde bizim de Sivas- Ankara hattı başladıktan sonra öyle tahmin ediyorum önümüzdeki birkaç yıl içinde bu işe başlanacağı, en kısa zamanda bitirileceği kanısındayız” şeklinde konuştu.
“HIZLI TREN DİREK KAYSERİ’YE GELECEK, YERKÖY-KAYSERİ AKTARMASI OLMAYACAK”
Tamer, Kayseri’ye direk hızlı trenin geleceğini ve sadece Yerköy bağlantı yolunun kullanılacağını söyledi. Tamer, “Hızlı tren Ankara’dan çıkıp, Kayseri’ye gelecek. Yani Yerköy’den inip, araç değiştirme gibi bir durum yok. Kesinlikle Ankara’dan çıkan hızlı tren Kayseri’ye gelecek. Sadece Yerköy hattını ortak kullanacağız. Yani Yerköy’den Kayseri’ye gelecek, aynı yol kullanılacak ve aktarma olmayacak” dedi.
“BİZ O YOLA BAĞLANACAĞIZ, BUNUN YOLU YOK”
Yine kamuoyunda tartışılan Kayseri’nin otobana bağlanmasına yönelik de çarpıcı açıklamalar yapan Milletvekili Tamer, otoban konusunda Bakan’ı çok sıkıştırdıklarına da dikkat çekti. Tamer, şu ifadeleri kullandı: “Otoban konusunda da bağlantı proje gündemde. Proje aşamasında. Ulaştırma Bakanı ile de görüşmüştük. Projeler çiziliyor. Bu bağlantının Nevşehir –Kayseri’den otobana bağlanması ile ilgili çalışma var. Otoban konusunda Ulaştırma Bakanını sıkıştırdığımız çok zaman oldu, ama Ankara -Niğde yolu yapıldıktan sonra orayı daha rantabl buldular. Biz o yola bağlanacağız, bunun yolu yok.  Tabi bunların hepsi ekonomiye bağlı. Güçlü olduğunuz zaman yeni yollar doğaldır ve yapılacaktır”
“İNCESU OSB-MERSİN LİMANI BAĞLANTISI GÜNDEMDE”
Kayseri’ye yönelik tüm yatırımları takip ettiklerini dile getiren Tamer, İncesu OSB demiryolu taşımacılığı konusuna da dikkat çekerek, “İncesu OSB’ye kadar tren hattı çalışmaları vardı. Geçtiğimiz günlerde bu konu gündeme geldi. Onunla ilgili tren yolunun bitirilip, orada üretilen malların Mersin Limanı’na gidebileceğinin sağlaması yapıldı. O başlayacak. Yüksek hızlı tren bu konu önemli. Lojistik köy ile ilgili de çalışmalar sürüyor”  diye konuştu.