KKMM'de Deprem Ve Diyarbakır'da Eylem Yapan Anneler Konuşuldu

KKMM'de Deprem Ve Diyarbakır'da Eylem Yapan Anneler Konuşuldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Küçük Millet Meclisi (KKMM) Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı ile yeni dönem çalışmalarına başladı. Meclis’te yaşanan ve olası depremler ile Kayseri özelinde ki deprem fay hatları alındı. Toplantıda ayrıca Diyarbakır'da ki annelerin oturma eylemi de masaya yatırıldı.

Küçük Millet Meclisi deprem gerçeğini ele aldı. Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelen Meclis’te konuşan Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Erciyes ve Sarız fay hattı hakkında da bilgi verdi.

“KAYSERİ ÖLÇEĞİNDE DİRİ 2 FAY HATTI VAR”

Üzeltürk, "Deprem konusunda Kayseri özelinde bizi etkileyen en büyük fayımız Erciyes ve Sarız fayı. Bu faylarımız oldukça uzun, deprem beklenen ve yaklaşık 6-6.5 büyüklüğünde deprem üretme kapasitesine sahip bir fay. Kayseri ölçeğinde bizi esas ilgilendiren bu 2 diri faydır. Ülkemizin çok büyük bir kesimi deprem bölgesi ve nüfusumuzun çok büyük bir bölümü bu deprem bölgelerinde bulunuyor. Endüstri merkezlerimizin neredeyse tamamı yine deprem bölgelerinde bulunuyor. Yıkıcı depremlerin maliyetleri bize çok büyük oldu. Yüz binlerce insanımızı kaybettik yıkılmış veya kullanılamaz hale gelmiş 400 bin'in üzerinde yapımız var. Her deprem için kaybımızın ortalama 3 milyar dolar olduğu hesaplanıyor" diye konuştu.

Meclis’te Diyarbakır'da HDP önünde  oturma eylemini yapan anneler de konuşuldu. Erciyes Kadın Platformu Başkanı Dr. Necla Ceren, yapılan eyleme Türkiye'de destek veren ilk STK'lardan biri olduklarını dile getirdi.

“DİYARBAKIR’DA Kİ ANNELERİN SONUNA KADAR DESTEKÇİYİZ”

Sivil Toplum Kuruluşlarının istişare ederek çok büyük işler yapabileceğine inandığını söyleyen Ceren, "3 Eylül’ün hemen akabinde Erciyes Kadın Platformu olarak destek verdik ve eylemler yaptık. Bizler biliyoruz ki bir kadın dünyayı değiştirebilir. Diyarbakır’da ki annelerin  sonuna kadar destekçiyiz ve bu konuda ki inancımız sonsuz. Dağa kaçırılan çocukların sayısının yolda 2-3 bin olduğu söyleniyor. Bunlar çok büyük rakamlar. Bu oturma eyleminin bir diğer artısı da bundan sonra ki dağa kaçırılacak çocukların önüne geçeceğine inanıyoruz. Biz STK'lar olarak istişare edersek çok büyük işler yapabiliriz" dedi. Haber Merkezi-Emre POLAT