Kim bu paraşütle gelenler?

Kim bu paraşütle gelenler?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti teşkilatları, Elitaş’ın ezber bozan açıklamalarını konuşuyor: “Bir yere aday olmanın yolu teşkilatlardan geçmeli. Teşkilatların tozunu yutan, emek veren, gayret gösteren dostlarımız, kardeşlerimiz belediye meclis üyesi olabilmeli, milletvekili adayı olabilmeli”

 Ak Parti’de ilçe kongreleri başladı. Hafta sonu Tomarza ve Develi ilçe kongreleri yapıldı. Her 2 kongrede de mevcut başkanlar güven tazeledi. Ancak parti içerisinde kongre süreci devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın sözleri de tartışılıyor.  2019’da yapılacak seçimlere yönelik olarak parti teşkilatlarına dikkat çeken açıklamalar yapan Elitaş, “Oturup dükkanında beni şuraya yaz, belediye meclis üyesi yaz, belediye başkan adayı yaz, milletvekili adayı yazsınlar diyenleri ben paraşütle gelenler diye tabir ediyorum. Paraşütle gelenler değil, alın teri ile gelenler hak ettikleri yere gelecektir diye ümit ediyorum” ifadeleri ile dikkat çekmişti.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ilçe kongreleri süreci başladı. Hafta sonu Develi ve Tomarza’da kongreler yapıldı. 6’ıncısı yapılan ilçe kongrelerinden Tomarza’da 2013 yılından beri görevini yürüten mevcut ilçe Başkanı Davut Şahin ile “yola devam” denildi. Şahin, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, “Güvenenleri mahcup etmeyeceğim ve daha fazla çalışacağım” dedi.  Develi’de de mevcut ilçe Başkanı Mehmet Durukan, güven tazeledi ve tebrikleri kabul etti.

Partide ilçe kongreleri süreci Kasım ayı içinde sona erecek ve 2018 yılı Şubat ayında da il kongrelerin tamamlanması bekleniyor. Sonraki süreçte de büyük kongre beklenecek.

ELİTAŞ’TAN “PARAŞÜTLE GELENLER” GÖNDERMESİ!

2019 yılında yapılacak seçimlere yönelik olarak partide hamleler belirlenirken, parti kulislerinde AK Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda partinin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın bayram konuşması tartışılıyor. Kurban Bayramı’nda partideki bayramlaşma programında kongre süreci ve adaylıklarla ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yapan ve oradaki partililerden alkış alan Elitaş, “Paraşütle gelenler” ifadesiyle dikkat çekmişti.

Elitaş’ın bu sözleri, o gün bugündür kim ya da kimlere söylediği ise merak konusu oldu.

“OTURUP DÜKKANINDA BENİ ŞURAYA YAZ…”

Peki Elitaş, neler söylemişti? İşte Elitaş’ın, düşündüren, akıllarda soru işaretleri bırakan, parti teşkilatlarında da konuşulan o açıklaması:Kasım ayı içinde ilçe kongreleri bitecek. Ülke genelinde de 2018 yılı Şubat ayında il kongreleri de bitirilmiş olacak. 2018’den Şubat ayı sonrası süreçte de olağan büyük kongremiz yapılacak. Yeni bir MKYK oluşup, inşallah 2019 seçimlerine gideceğiz. Zaman hızlı geçiyor, sayılı gün çabuk geçer derler. Önce 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler, hızlı bir şekilde geçiyor. 1,5 sene bir zaman kaldı. Belediye başkanları daha iyi sayar zamanı. Arkasından 2 senelik zaman içinde genel seçimler hayata geçecek. 31 Mart 2019 yerel seçimleri 3 Kasım 2019’daki genel seçimlerin bir basamağı göstergesi olacak. Önemli bir adımı olacak. Kasım ayında ilçe teşkilatlarının oluşmasında hem de 2018 Şubat ayında gerçekleştirilecek kongrelerde il yönetim kurullarının oluşmasında arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. 3 Kasım 2019’a birlikte çalışıp, heyecanla girmemiz gerekiyor. Bir yere aday olmanın yolu teşkilatlardan geçmeli. Teşkilatların tozunu yutan, emek veren, gayret gösteren dostlarımız, kardeşlerimiz belediye meclis üyesi olabilmeli, milletvekili adayı olabilmeli, belediye başkan adayı olabilmeli. Paraşütle inen değil, alın teri ile basamakları tırmananlar inşallah 2019 yılındaki seçilecek belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve milletvekili adaylığı için aday olmada tercih sebebi olacaktır, diye düşünüyorum. Teşkilatın tozunu yutan insanlar var, gönüllü çalışanlar var. Oturup dükkanında beni şuraya yaz, belediye meclis üyesi yaz, belediye başkan adayı yaz, milletvekili adayı yazsınlar diyenleri ben paraşütle gelenler diye tabir ediyorum. Paraşütle gelenler değil, alın teri ile gelenler hak ettikleri yere gelecektir, diye ümit ediyorum. Artık en çok oyu alan değil, yüzde 51 oyu alan iktidar olacak”  Haber: Cafer ZENGİN