Kim bu milletvekili, kim bu avukat?

Havaalanı yolunda taksiciler arasında yaşanan kavganın ardından sosyal medya hesabından ortaya çıkan tabloya tepki gösteren Erciyes Taksiciler Birliği üyesi Nejmettin Karaoğlan, bu kez de 'Bu işi bu hale getiren bir avukat ve bir milletvekili kamuoyuna duyurulur' paylaşımı yaptı.

Kim bu milletvekili, kim bu avukat?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erkilet Havaalanında taksiciler arasında sular bir türlü durulmuyor. Daha önce havaalanı taksi ihalesi yüzünden mahkemelik olan taksiciler, bu kez de yolcu taşıma meselesi yüzünden birbirlerine girdi. 

Havaalanı yolunda taksiciler arasında yaşanan kavganın ardından sosyal medya hesabından ortaya çıkan tabloya tepki gösteren Erciyes Taksiciler Birliği üyesi Nejmettin Karaoğlan, bu kez de “Bu işi bu hale getiren bir avukat ve bir milletvekili kamuoyuna duyurulur” paylaşımı yaptı.

 Karaoğlan ve arkadaşları daha önce söz konusu ihaleyi “İhale şartnamesine uyulmadı ve kamu zarar gördü” iddiasıyla  yargıya taşımış ve Kayseri 1’inci İdare Mahkemesi de ihale şartnamesinin hukuka aykırı olduğunu gerekçe göstererek, Nisan ayında ihalenin iptali yönünde karar verdi.

Daha önce havaalanının taksi ihalesi yüzünden mahkemelik olan taksicilerin, bu kez de terhis olan çok sayıda askeri taşıma meselesi yüzünden birbirine girdikleri belirtildi. Çok sayıda taksicinin karıştığı kavgayı ise polis güçlükle ayırdı. Bir taksicinin kavga sırasında belindeki silahı çıkardığı ifade edildi.

Kayseri Erkilet Havaalanında taksiciler arasında sular bir türlü durulmuyor. Daha önce havaalanı taksi ihalesi yüzünden mahkemelik olan taksiciler, bu kez de yolcu taşıma meselesi yüzünden birbirlerine girdi.

Terhis olan askerlerin uçakla havaalanına gelmesi üzerine iddiaya göre çalışma ruhsatları olmamasına rağmen havaalanında bulunan taksicilerle, terminalden gelen taksiciler ve havaalanı yakınında bulunan duraklardaki taksiciler, yolcu taşıma meselesi yüzünden tartışmaya başladılar. Çok sayıda taksicinin tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen Polis ekipleri taksicilerin kavgasını güçlükle ayırdı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

TAKSİ İHALESİ YÜZÜNDEN MAHKEMELİK OLMUŞLARDI

Devlet Hava Meydanları işletmesi geçtiğimiz yıl taksi kiralama ihalesi açmış, 24 Ocak 2019 tarihinde bir yıllığına yapılması duyurulan ihaleye bazı taksi Birlikleri çeşitli gerekçelerle alınmamıştı.

Bunun üzerine Erciyes Taksiciler Birliği üyesi bir grup taksici, Kayseri Havalimanı İşletme Müdürlüğü'nde yapılan taksi ihalesinde hukuksuzluk ve usulsüzlük olduğunu iddia ederek konuyu yargıya taşımıştı.

Kayseri 1’inci İdare Mahkemesi ihaleye yönelik şikâyetleri değerlendirerek ihale şartnamesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle ihalenin iptali yönünde karar vermişti.

TAKSİCİLER YENİ İHALEYİ BEKLİYOR

 Havaalanında taksi kiralama ihalesi yüzünden yaşanan gerginliğin önceki gün de asker taşıma meselesi yüzünden kavga ile devam etmesi üzerine gözler yeniden yapılacak olan ihaleye çevrildi.

Birçok taksici esnaf ihalenin bir an önce yapılıp tamamlanması ile birlikte havaalanında sürekli yaşanan gerginlik ve kavgaların da son bulacağını belirtiyorlar. Devlet Hava Meydanları işletmesinin yeniden ihale kararı almasını ve bunu da açık, açık ilan etmesini isteyen taksiciler,”İhalenin adil ve tarafsız olarak yapılmasından yanayız. Hiç bir Birlik, Vakıf, kişi ve kurumun etkisinde kalınmasını istemiyoruz” diye konuştu.

ERCİYES TAKSİCİLER BİRLİĞİ ÜYESİNDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM!

Diğer yandan Havalimanı Müdürlüğünün  24 Ocak’ta yaptığı  "Taksi Hizmetleri kiralama ihalesi” tartışmaları beraberinde getirirken, o dönem Erciyes Taksiciler Birliği üyeleri, Kayseri Adliyesi’nde bir araya gelerek, ihaleye fesat karıştırıldığını iddia edip, bu konuda suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayetçi taksiciler adına açıklamayı da Birlik Üyesi Nejmettin Karaoğlan yapmıştı. İhale şartnamesine uyulmadığını belirten Karaoğlan, ihaleye katılımlarının engellendiğini iddia ederek, “Kayseri Havalimanında yapılan taksi ihalesinde rekabetin sağlanması engellenmiş ve tek bir firmanın  ihaleye girmesi sağlanmıştır. Böylelikle ülkemizin içerinden geçtiği egemenliğimize kasteden dış güçlerin ekmeğine yağ sürülmüş, tek firmanın ihaleye katılımı sağlanarak  kamu zararına sebebiyet verilmiştir. Tek firmanın ihaleye girmesi  hukuk, etik ve teamüller dışı iş ve işlemlerle sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Kayseri 1’inci İdare Mahkemesi ihaleye yönelik şikayeti değerlendirdi ve ihale şartnamesinin hukuka aykırı olduğunu gerekçe göstererek, Nisan ayında ihalenin iptali yönünde karar verdi.

DÜŞÜNDÜREN AÇIKLAMA: KİM BU AVUKAT VE KİM BU MİLLETVEKİLİ

Havaalanı yolunda taksiciler arasında yaşanan kavganın ardından sosyal medya hesabından ortaya çıkan tabloya tepki gösteren Erciyes Taksiciler Birliği üyesi Nejmettin Karaoğlan, bu kez de  “Bu işi bu hale getiren bir avukat ve bir milletvekili kamuoyuna duyurulur” paylaşımı yaptı. Karaoğlan, açıklamasıyla akıllarda soru işaretleri bırakırken, bu kez de “Kim bu avukat ve kim bu milletvekili?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Haber Merkezi