Kılınç: Bu faiz oranları ile diğer ülkelerle rekabet edemeyiz

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, OlayTürk Tv'de katıldığı 'Ramazan Özel' programında konut sektörü ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kılınç: Bu faiz oranları ile diğer ülkelerle rekabet edemeyiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, konut sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Merkez Bankasının faiz kararları hakkında da konuşan Kılınç, politika faizi olarak belirlenen yüzde 19'luk faiz ile diğer ülkeler ile rekabete girilemeyeceğini belirtti. Reel sektörde ki faiz oranının yüzde 30'lara yaklaştığını aktaran Kılınç, "Bu faizlerle ülke ekonomisi sürdürülebilir değil" dedi.
Kılınç, şu ifadeleri kullandı: Merkez Bankası son toplantısında faizi değiştirmedi sabit kaldı. Ama faiz oranlarına baktığımızda politika faizi yüzde 19 dünyaya bakıyoruz birinci sıradayız. Dünya da küresel bir yapı var ticaret öyle bir şey ki dünyanın her tarafı sizi ilgilendiriyor. Rekabet etmek durumunda kalıyorsunuz bir çok ülkeyle ama bu faizle nasıl rekabet edeceksiniz? Avrupada eksi faiz olan ülkeler var adamların finansman sıkıntısı yok. Yüzde 19 Merkez Bankasının politika faizi ama reel sektörde yüzde 30'lara kadar yaklaşıyor. Bu faizlerle ülke ekonomisi sürdürülebilir değil. Öncelikle enflasyona bir baskı yapılacak akabinde tekrar faizler düşecek. Bu yaz konut sektörü ile ilgili özel bir şeyler bekliyoruz ama genel anlamda da faizlerin düşüş eğilimine gireceğini bekliyoruz. Döviz kuru ile mücadelenin yolu faiz olmamalı üretim olmalı.