Kılıçdaroğlu'na 'Ben battım' diyen Kayserili kim?

Kılıçdaroğlu'na 'Ben battım' diyen Kayserili kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılar konusunda Kayseri örneği veren Kılıçdaroğlu, “Kayseri AK Partinin kalesi olan yerlerden birisi. 36 bin baş hayvanı olup besicilik yapan birisi şunu söylüyor: ‘Devlet bize hayvan ithal edin diyor, ben gidip yüzde 25 vergi vererek hayvan ithal ediyorum. Ben ithalatı yaptım, ertesi gün sıfır vergiyle hayvan ithal etmeye başladı, nasıl oluyor bu? Ben battım’ diyor.” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu yöndeki açıklamasının ardından “Ben battım” diye dert yanan Kayserili’nin kim olduğu merak ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki partisinin grup toplantısında Kayseri örneği verdi.

Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlara işaret eden Kılıçdaroğlu, “Pancar işçisi de, tütün işçisi de, pamuk da, hangi alana bakarsanız çiftçi de borç batağında, çiftçi de geçinemiyor” ifadelerini kullandıktan sonra Kayseri örneği verdi. Kayseri AK Parti’nin kalesi olan yerlerden birisi. 36 bin baş hayvanı olup besicilik yapan birisi şunu söylüyor: ‘Devlet bize hayvan ithal edin diyor, ben gidip yüzde 25 vergi vererek hayvan ithal ediyorum. Ben ithalatı yaptım, ertesi gün sıfır vergiyle hayvan ithal etmeye başladı, nasıl oluyor bu? Ben battım’ diyor. Tarım Bakanı gidiyor Konya’da çiftçileri topluyor. Avrupa’daki çiftçilerle Türkiye’deki çiftçileri mukayese etmeye başlayınca çiftçiler salonu terk ediyorlar. Terk ederler, Avrupa’daki çiftçinin her şeyi yerinde. Kişi başına gelir 25 bin 30 bin dolar orada. Sen buradaki çiftçinin halini biliyor musun? Bilmiyor, çünkü o beyefendi de sanıyor ki bütün çiftçiler böyle Türkiye’de. Herkesin kişi başına geliri 25 bin dolar 30 bin dolar 50 bin dolar, dolayısıyla bir mukayese yapıyor ve çiftçi terk etmek zorunda kalıyor. Konya neresi? AK Partinin kalelerinden birisi. Şimdi şikâyet ediyorlar, bunlar yönetemezler, bunlar yönetmiyorlar, bunların yönetim anlayışı cebimizi nasıl dolduracağız üzerine yönetim anlayışını inşa etmiş vaziyetteler. Cebimi nasıl doldururum, köşeyi nasıl dönerim, bunların amacı bu, başka türlü yapmıyorlar. Bu düzenden vatandaş memnun değil, işçi memnun değil, çiftçi memnun değil, işsiz memnun değil, memur memnun değil, sanayici memnun değil. Peki, kim memnun? Bunu da herkes biliyor” ” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN