Kilci`den dikkat çeken hızlı tren ve ittifak çıkışı: Doğruyu söylemek lazım

Kilci`den dikkat çeken hızlı tren ve ittifak çıkışı: Doğruyu söylemek lazım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci, OLAY Türk TV’de çarpıcı açıklamalar yaptı. 
MHP Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, hızlı trenden havaalanına, Cumhur ittifakından, sınır ötesi terör operasyonlara ve Amerikan’ın tutumuna kadar farklı konularda dikkat çeken değerlendirmelerde bulunarak, sessizliğini bozdu. Yılan hikâyesine dönen hızlı tren konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirten Kilci, bu konuda iktidarı eleştirerek, “Bu işi şova dönüştürdüler, ama ortada bir şey yok. Kayseri alması gerekenlerin hiç birini alamadı” dedi.
MHP’nin, AK Parti ile ittifak kurmasına yönelik de açıklama yapan Kilci, kendisinin de milletvekili seçildiği 7 Haziran 2015 seçimlerini ve sonrasında yaşananları hatırlatarak, “O zaman niçin erken seçime gidildi? MHP, AK Parti ile ittifak kurmamış olsaydı, en az yüzde 25 oy alırdı” ifadelerini kullandı. Kilci, “Üst parti yönetimi böyle bir karar aldı. İttifaka itiraz edemezdik, ama doğruyu da konuşmak lazım” diye konuştu. İstanbul seçimlerine de değinen Kilci, “Vatandaşımız günü geldiğinde görevini, işini iyi yapmayanlara ders veriyor, ihtar ediyor, kulağını çekmesini biliyor. Şimdi İstanbul seçimlerinde ve bazı yerlerde olduğu gibi” dedi.
 
 
 
Kayseri Ticaret Odası Başkanlığı, DEİK Yönetim kurulu üyeliği görevlerinin yanı sıra 25’inci Dönem MHP Kayseri Milletvekili olarak da bir süre Meclis’te görev  yaşa Hasan Ali Kilci, uzun süren sessizliğini Olay Türk TV’de bozdu. Gazeteci Mustafa Aydoğan’ın hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programına konuk olan Kilci, hem soruları yanıtladı hem de gündemdeki konulara değindi.
AK Parti’nin beklenen reformları gerçekleştiremediğini anlatan Kilci,  “AKP bizim milletvekili seçildiğimiz dönemde , yani 7 Haziran’da şimdiki yaşadığı sıkıntıları o dönemde de çok ciddi olarak yaşadı. Türk hür teşebbüsünün beklediği reformların yapılmayışı, istikrarlı ekonomi programında yapılanlarla öngörülenlerle gerçekleşenlerin birbirini tutmaması, dolayısıyla terörün tam anlamıyla bitirilememesi gibi konular vardı. Biz 80 Milletvekili çıkardığımız 7 Haziran’da daha çok milletvekili bekliyorduk. Çünkü, ortam o derece MHP lehineydi, ama olmadı. En azından vatandaşımız günü geldiğinde görevini, işini iyi yapmayanlara ders veriyor, ihtar ediyor, kulağını çekmesini biliyor. Şimdi İstanbul seçimlerinde, bazı yerlerde olduğu gibi” dedi.
“7 HAZİRAN’DA NEDEN AK PARTİ VE MHP KOALİSYONU KURULMADI, NİÇİN ERKEN SEÇİME GİDİLDİ?”
7 Haziran seçimleri ve sonrasında yaşanan bazı gelişmelere atıfta bulunarak partisi MHP ile AK Parti’nin kurduğu ittifakı değerlendiren Kilci, “7 Haziran seçimleri sonrasında, bizim tabanımızın da AK Parti tabanında da tek başına iktidar olmayı elde edemeyen AK Parti ile MHP’nin ülkenin sorunlarını çözebilecek bir koalisyon kurmayı arzu ediyordu, bekliyordu, ama olmadı. Buna AK Parti yanaşmadı. Onların MHP’ye karşı ortaya koydukları tavrı MHP’nin yöneticileri başta Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere kabul etmediler. Dolayısı ile de oyaladılar. Erken genel seçime gitmek için karar alındı. Gerçi onların istedikleri gerçekleşti ama bu 5 aylık süre içerisinde hatırlarsanız Türkiye’nin her tarafında terör olayları oluyordu. Canlı bombalar patlıyordu. Millete öyle bir intiba yaratmaya çalıştılar ki; ‘Bakın siz AKP’yi tek başına iktidar yapmazsanız hem ekonomi böyle sırtüstü gider,hem de ülkede kaos yaratılır ,terör hortlar alır başını gider’ diye. Bu süre içerisinde ne yapılması gerekiyorsa yaptılar. Peki ne oldu? Erken genel seçime gidildi.80 Milletvekilinden Milliyetçi Hareket Partisi 40 Milletvekiline düştü. Yarı yarıya” diye konuştu.
“İTTİFAKA İTİRAZ EDEMEZDİK, AMA DOĞRUYU KONUŞMAK LAZIM”
 
“Cumhur ittifakı ile ilgili olarak parti üst yönetimi böyle bir karar aldığı zaman bizim onlara itiraz edebilecek bir durumumuz yoktu” ifadelerini de kullanan Kilci,  “Belki tavır koyabiliriz. Ben zaman, zaman çok güzel yazılar yazıyorum, eleştirdiğim de olur, ama ben Milliyetçi Hareket Partiliyim. Burada siyaset yapıyorum. Beni bu konuda çok eleştiren arkadaşlarım da oluyor, ama doğruyu konuşmak lazım. Ben 75. Hükümet döneminde Kemal Derviş’i hatırlarsınız genel başkanımızın karşısına çıkıp,’Ekonomi çok kötü gidiyor, bırakın ülke ekonomisini iyi yönetecek insanlar gelsin’ demiş biriyim. Cumhur ittifakı kararı alındı, alınan karara biz uymak zorunda idik” diye konuştu.
“İTTİFAKA KATILMASAYDIK, MHP ŞU AN ANA MUHALEFET PARTİSİ’YDİ”
“Beka ile ilgili bize çok sık soru sorarlar, Beka meselesi her dönemde bitmez” diyen  Kilci, açıklamasında şunları söyledi, “Yine söylüyorum ben eğer biz Milliyeti Hareket Partisi olarak tek başımıza Cumhur ittifakına iştirak etmeden katılmış olsaydık bugün Türkiye’nin ana muhalefet partisi MHP olacaktı. Yüzde 25’in üzerinde oy alırdık. İYİ Parti’nin de ayrılıp gitmesine rağmen kesinlikle iddia ediyorum MHP bu yapı ile birlikte, kadrolarıyla, Türkiye’nin sıkıntılarını özümsemiş, gidişatı en iyi şekilde kavrayan kadrolar hem ekonomide hem siyasette hem sosyal hayatta hem de bugün başımıza bela olan terörde üstesinden gelecek yapıda bir oluşum, ama öyle münasip görüldü. Türkiye’nin sıkıntıları yok mu? Beka ile ilgili bize çok sık soru sorarlar, beka meselesi her dönemde bitmez. Ülkeler ayakta kaldıkları sürece Beka sorunu vardır. Bugün Suriye’de olanlar,  Fırat’ın doğusunda emperyalist Amerika’yla şimdiki çarpışmamızın altında yatan da Türkiye’nin Beka problemidir. İnsanların da beka problemi var. Beka problemine takılıp kalmanın bir manası yok. Türkiye bütün bu olumsuzluklara rağmen yapısı güçlü bir ülke. İnsanları milliyetçi, mukaddesatçı, vatanını, milletini sever. Sadece PKK ve onu destekleyenler dışında” 
“BEN AMERİKA’YA GÜVENMİYORUM”
Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda güvenli bölge oluşturulması konusunda yaptığı görüşmeleri de değerlendiren MHP eski Milletvekili Hasan Ali Kilci, “S 400’ler’in alınmasına PKK haricinde kimse karşı çıktı mı, çıkmadı. Amerika bizim düşmanımız, daha yeni terör örgütlerine Bin tır daha silah indirdiler. Biz bu Amerika’yla şu anda Fırat’ın doğusunda bir güvenli bölge oluşturulması konusunda görüşüyoruz. Ben Amerika’ya güvenmiyorum, açıklanmayan bazı çok önemli argumanlar da var. Önemli olan orada kontrolün bizim elimizde olması lazım. Amerika’ya bu konuda kesinlikle güvenmememiz lazım. Bizim öncelikle mühendislerimize güvenerek savunma sanayini öne çıkarmamız lazım.” dedi.
KİLCİ’DEN HIZLI TREN TEPKİSİ: BU İŞLERİN ŞOVU OLMAZ, SÖZ VERMİŞLERDİ
Kayseri  gündeminde yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen hızlı tren konusunda da iktidarı eleştiren Kilci, şunları söyledi, “Öncelikle halkımıza yalan söylemeyeceksiniz. Hızlı tren konusunda şimdiki Cumhurbaşkanımız da, eski Cumhurbaşkanımız da söz vermişti. Bu işlerin şovu olmaz. Gerçekçi olmak ve sonuca gitmek lazım .Kayseri eskiden merkezi sisteme çok büyük katkı sağlıyordu, yine sağlanıyor.AK Partili vekiller televizyonların karşısına, basının karşısına geçinde bunları şova dönüştürüyorlar. Her şeyin Kayseri’ye geleceğini, yapılacağını söylediler. Bunlardan birisi de hızlı trendi, havaalanıydı çok şey söylediler. Devamı yok. Belediyeler kendi güçleriyle ne yaptılarsa o var. Onun dışında Kayseri üstüne bir şey koyamadı. Kayseri alması gerekenlerin hiç birini alamadı. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kim ne derse desin ekonomik olarak çok sıkıntılı.”