'Keşke seçim sonrası açıklasaydınız'

'Keşke seçim sonrası açıklasaydınız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’nin Talas ilçesi Belediye Meclis Üyeleri, Ege Üniversitesi’nde 4  yıl önce terör örgütü yandaşlarınca bıçaklanarak şehit edilen  Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin ilçede bir parka verilmesini için geçtiğimiz yıl Şubat ayında teklif sunmuşlardı. Ancak bu yöndeki teklif Belediye Meclisi’nde görüşülmüş ve AK Partili üyelerin karşı oyuyla reddedilmişti.

Cumhur ittifakı ile birlikte taraflar arasındaki tartışma dinmiş ve bir süre önce de Talas’ta  AK Parti ve MHP cephesi bir araya gelerek, Çakıroğlu isminin parka verilmesi yönünde ortak karara varmışlardı.

 

Bu konuda tepkisini sürdüren ve Çakıroğlu isminin Talas’ta bir parka verilmesi ile ilgili mücadelesi ile gündeme gelen MHP Talas Belediye Meclisi Üyesi Abdullah Çelebi ise ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi. Çakıroğlu’nun annesine ait olduğunu belirttiği tepki mesajını paylaşan Çelebi, “Keşke konu seçim malzemesi yapılmasaydı. Seçimden sonra gündeme getirilseydi. Bunun yanında Başkan Palancıoğlu’nun, parkla ilgili tanıtıma Melikgazi adayı olarak ismini yazdırması yani seçim malzemesi yapması da şık olmadı” diye konuştu.

 

 

Diğer yandan Çakıroğlu'nun annesinin de parkla ilgili yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Çelebi, annenin mesajını da paylaştı. Çakıroğlu’nun annesi de mesajında, “Benim hassas olduğum konu neden seçime 2 ay kala bunu açıklıyorsunuz. Seçim bitseydi de ondan sonra açıklasaydınız. İşte o zaman Belediye Başkanının samimiyetine inanırdım” ifadelerini kullanması  dikkat çekti.

 

Çakıroğlu konusunda MHP ile AK Parti cephesi arasında tartışmalar yaşanmıştı. İttifak görüşmeleri ile birlikte taraflar arasındaki tartışma ve gerginlik yerini sakinliğe bırakmıştı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde de Talas’ta AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, öncülüğünde bir araya gelen taraflar, Çakıroğlu isminin bir parka verilmesi konusunda anlaşma sağlamıştı.

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından da Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verildiği parkın duyurusu AK Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı  ve aynı zamanda Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu  tarafından bir süre önce yapıldı.

 Palancıoğlu, sosyal medya hesabından Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak’la birlikte 20 Şubat’ta açılışı yapılacağına yönelik  duyurusu da yapılan parkta inceleme yaptıkları fotoğrafların yanı sıra parkın tanıtım görselini de paylaşmıştı.

 

 

PALANCIOĞLU, PARKI MELİKGAZİ ADAYI OLARAK DUYURDU

 

Palancıoğlu, Çakıroğlu’nun fotoğrafının da yer aldığı görselde, “Teröristlerce şehit edilen öğrencimiz Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayırlı olsun. AK Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu” ifadelerini kullanınca bu durumda tepkileri beraberinde getirdi.

 

 

Bu konuda mücadelesiyle gündeme gelen MHP Talas Belediye Meclisi Üyesi Abdullah Çelebi,  “Dün teklifimize dis dis direndiğiniz şehidimizin ismini parka verdiğinizi bugün gırıta gırıta ilan etmeniz beni delirtiyor. Yine de hayırlı olsun.” şeklinde açıklama yapmıştı.

 

“KEŞKE BİR YIL ÖNCEKİ HAKLI TALEBİMİZE KARŞI ÇIKMASALARDI”

MHP’li Çelebi bu kez de Çakıroğlu’nun annesi  Özlem Erdem’in mesajını paylaşarak, konunun siyaset malzemesi yapıldığını savundu ve tepki gösterdi.

Talas Belediye Meclisi’nde isim değişikliği konusunun görüşülmesine yönelik talep yazısı ile anne Özlem Erdem  tepki mesajını paylaşan Çelebi, şu ifadeleri kullandı, “Bir yıl gecikmeyle de olsa talebimiz gündeme alındı. 4 Şubat 2019 pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında büyük ihtimalle kabul edilecek. Keşke bir yıl önceki haklı talebimize karşı çıkmasalardı. Hem bizim hem de Şehidimizin annesi Özlem Hanımın AKP yöneticileri ve adaylarından tek ricası ‘bu konunun kesinlikle seçim malzemesi yapılmaması ve görsellerde kullanılmamasıdır’

ÇAKIROĞLU’NUN ANNESİ: SEÇİM BİTSEYDİ DE ONDAN SONRA AÇIKLASAYDINIZ

Diğer yandan Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem’in de parkla ilgili yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten MHP’li Meclis Üyesi Abdullah   Çelebi, annenin mesajını da paylaştı. Çakıroğlu’nun annesi de mesajında, “Ben Talas’taki park olayını bir seneden beri takip ediyorum. O zamanın AKP Meclis üyelerinin bunu ret ettiğini de ve Ülkü Ocaklarının parka oğlumun isminin verilmesi için ne kadar çabaladıklarını da biliyorum. Onlara hep dua etmişimdir.  Benim hassas olduğum konu neden seçime 2 ay kala bunu açıklıyorsunuz. Seçim bitseydi de ondan sonra açıklasaydınız. İşte o zaman Belediye Başkanının samimiyetine inanırdım” ifadelerini kullanması  dikkat çekti. Haber: Cafer ZENGİN