KESK Sözcüsü Karakaya: 'Bu Vatandaşı, Haklarından Mahrum Bırakma Girişimidir'

KESK Sözcüsü Karakaya: 'Bu Vatandaşı, Haklarından Mahrum Bırakma Girişimidir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KESK Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya, “Güvenlik soruşturması iktidar partisi üyeleri ve yandaşları dışında hiç kimsenin kamuda herhangi bir işe giremeyeceği, vatandaşlık haklarının yok edileceği bir ülke hayalinin sonucudur” dedi.

 

 

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, “Güvenlik soruşturması düzenlemesi vatandaşlar arasında ayrımcılığın yasalaşmasıdır” ifadelerini kullanan KESK Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya, “Bin bir emek ve fedakârlıkla oğlunuzu ya da kızınızı okutmuşsunuz.  Onlar da sınavlarda başarılı olup,  mühendis, doktor, öğretmen, hemşire, hukukçu olacakları üniversitelere girmiş, yine birçok şeyden feragat edilerek harçlar ödenmiş, sınavlar verilmiş, mezun olunmuş.  Hep birlikte yüz binlerce üniversite mezunu arasında işe girme yarışına girmişler. Ya da şartlar elvermemiş, üniversiteyi okuyacak ortam oluşmamış zorluklarla ortaokul , lise mezunu olmuş, yine milyonlarca yurttaştan biri olarak memur olmak için başvurusu yapmışsınız. Kızınız, oğlunuz, yeğeniniz ya da kendiniz tüm bu aşamalardan geçmiş KPSS’de ( kamu personeli seçme sınavında) işe alınacak kadar yüksek puanı almışsınız. Kamuda büro memuru, öğretmen, hemşire, doktor, mühendis, teknisyen, avukat, laborant, zabıta görevlisi olabilmeniz, yani kamuda herhangi bir göreve atanabilmeniz için tüm bu emekleriniz, özverileriniz, başarılarınız bir anda yok sayabilecek. Kaderiniz, kaderimiz hiçbir kritere bağlı olmayan  kişilerden oluşan bu komisyonun iki dudağı arasında olacak” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUZ…”

 

Bu düzenleme ile keyfiliğin ortaya çıkacağını belirten Karakaya, şunları söyledi,  “DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak TBMM’de AKP iktidarınca yasalaştırılmaya çalışılan telafisi zor,  mağduriyetlere yol açacak bu ayrımcı yasa tasarısına TBMM’de olumlu oy vermeyi düşünen milletvekillerine bir kez daha sesleniyoruz. Güvenlik soruşturması adı altında yasal kılıfa büründürmeye çalıştığınız insanları vatandaşlık haklarından mahrum bırakma girişimi, bu ülkeye yaptığınız kötülükler arasında en kötü olacaktır. Anayasa Mahkemesi’nin uyarıları doğrultusunda, Anayasanın hukuk devleti, eşitlik, ayrımcılık yasağı, insan onuru, çalışma hakkı gibi en temel maddelerini ihlal etmeyecek düzenlemeler dışında atacağınız her adımın her zaman takipçisi olacağımızı ve tek bir yurttaşımızın bile kamuda işe girme sürecinde mağduriyet yaşamaması için mücadelemizi her türlü araçla yürüteceğimizi buradan ilan ediyoruz.”

KAYSO BAŞKANINA ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Asgari ücretle ilgili de açıklama yapan Karakaya, “Kayseri Sanayi Odası Başkanı ‘asgari ücretle geçinmek zor’ diyor. Arkasına asgari ücret % 10 zamlanmalıdır diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. İğneden ipliğe her şeye zamların yapıldığı bir dönemde, temel ihtiyaç olan elektrik, doğalgaz gibi ürünlere % 30 civarlarında zamların yapıldığı ülkemizde asgari ücrete % 10 zam teklif etmek utanmazlıktır, milyonlarca asgari ücretli çalışana hakarettir. Asgari ücret bir kişi üzerinden belirlenmemeli, bir ailenin geçim ücreti olarak belirlenmelidir. Asgari ücret vergi dışı tutulmalıdır.” dedi. Haber Merkezi