Sergen Yalçın: 'Hedefimiz kazanmak"

Sergen Yalçın: 'Hedefimiz kazanmak"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında karşılaşacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.
Süper Lig’de 12 Mart Pazar günü lider Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak olan Kayserispor’da maçın hazırlıkları başladı. Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde toplanan futbolcular, düz koşuyla başladıkları idmana ısınma hareketleriyle devam etti. Kondisyon çalışmaları ile süren antrenmanda futbolcuların keyifli oldukları görüldü. Dünkü Kasımpaşa mücadelesinde son dakikada yedikleri golle 2 puan kaybettiklerini vurgulayan Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bu maçtan çıkaracakları analizlerle aynı hataları ilerleyen maçlarda yapmamaya çalışacaklarını kaydetti. Tek hedeflerinin ligde kalmak olduğunu vurgulayan Yalçın, “Üzüldük tabi. 1-1 gibi bitse çok üzülmezdik belki ama skoru 2-1’e getirip de uzatmalarda böyle bir gol yiyince doğal olarak seyircilerin de, futbolcuların da motivasyonu düştü. Ama bu normal, uzun bir lig oynuyoruz. Bu ligde kazanacaksın, kaybedeceksin, berabere kalacaksın. Bu oyunların içinde bu tür sonuçların hepsi var. O yüzden o maça çok fazla bağlı kalamayız. Maçı değerlendireceğiz, analiz toplantısında bunların hepsini değerlendirip bundan sonraki karşılaşmalarda o yaptıklarımızı yapmamaya çalışacağız. Baktığınız zaman ligde puan olarak çok da kötü bir yerde değiliz. Hemen hemen orta seviyeler durumundayız. Ama önümüzde oynayacağımız daha 11 tane maç var. Herhalde bu 11 maçta çok daha iyi performans gösterip, mücadele edip kümede kalmayı garantilemek istiyoruz. Bütün çalışmalarımız ligde kalmak adına. Tek düşündüğümüz şey bu. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu becerebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz kazanmak”
Beşiktaş karşılaşmasında ellerinden gelenin en iyisini yaparak puan ya da puanlarla dönmek istediklerini belirten Teknik Direktör Yalçın, maçın kolay olmayacağını söyledi. Sergen Yalçın, “Kolay değil tabi, ligin zirvesinde olan güçlü bir takımla oynayacağız. Her bölgesi iyi olan bir takımla oynayacağız. İkinci yarının ortalarına doğru gelmişken kimse kimseyi kolay kolay yenemiyor. Herkes çok mücadele ediyor, herkesin ligde bir hesabı var. Kimisi yukarıyı, kimisi UEFA’yı, biz de ligde kalmayı kovalıyoruz. O yüzden sert ve zor bir maç oynayacağız. Rakibimizi inceleyeceğiz, iyi hazırlanacağız, ona göre bir oyun planı hazırlayacağız. Oradan ne alabilirsek, elimizden geldiğinin en iyisini yapıp hedefimiz tabi ki kazanmak. Ama futbolun içinde her türlü sonuç var. Takım olarak iyi durumdayız, son 6 maçtır mağlubiyetimiz yok. İyi mücadele ediyoruz, çocuklar sahada ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah bizim için hayırlı bir müsabaka olur” dedi.
Eksik futbolcular hakkında da bilgiler veren tecrübeli çalıştırıcı, Welliton’un cezasının bittiğini ve maçta görev alabileceğini, Güray’ın ise Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyeceğini söyledi.

6 maçtır yenilmiyor
Öte yandan dün oynanan karşılaşmada Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yüzü görmüyor. Küme düşme korkusu yaşayan Sergen Yalçın’ın takımı, bu karşılaşmalardan elde ettiği 2 beraberlik, 4 galibiyet sonucu topladığı 14 puanla rahat bir nefes aldı.