Kayserili eski Cumhurbaşkanı yoğun bakımda

Kayseri'nin Gülük Mahallesi'nden çıkan ve Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'den sonra aynı mahalleden çıkan ve Cumhurbaşkanı olan Derviş Eroğlu yoğun bakıma alındı.

Kayserili eski Cumhurbaşkanı yoğun bakımda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bilindiği gibi Kayseri’nin Gülük Mahallesi kökenli.

Aynı mahalleden çıkan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı olan Derviş Eroğlu ise 1800'lü yılların 2'nci yarısında Kıbrıs’a göç eden Kayserili Hacı Hafız Efendi'nin torunu.

1938 yılında KKTC’de Magosa'nın Ergazi Köyü'nde doğan Derviş Eroğlu, Kayseri asıllı olmasıyla ilgili, şöyle konuşmuştu:

“Büyük dedem Hacı Hafız ve onun kardeşi Mustafa 19'uncu Yüzyıl'ın 2'nci yarısında Kayseri'den Kıbrıs’a göç etmişler ve Magosa kazasına bağlı (eski adı Ovgoroz olan) Ergazi Köyü'ne yerleşmişlerdir. O köyde yerleşen dedem Hacı Hafız'ın 3 çocuğu olmuş. Ben bu çocuklardan Derviş’in torunuyum. Hacı Hafız’ın kardeşi, amcam Mustafa, tekrar Türkiye’ye dönmüş ve yeniden Kayseri’ye yerleşerek hayatını Kayseri’de sürdürmüştür. Biz Kayseri’de bulunan amcamın çocuklarıyla her zaman görüşürüz ve ben Kayserili olmakla her zaman gurur duyarım.”

Nörolojik nedenlerden dolayı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan ve kontrol amaçlı yoğun bakıma alınan Eroğlu’nun hemen durumunun iyi olduğu belirtildi.