Kayseri'ye Mayıs ayına kadar 3.5 milyon fidan dikilecek

 Kayseri'ye Mayıs ayına kadar 3.5 milyon fidan dikilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Orman Bölge Müdürlüğünce vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı. Kamuoyunda bilinç oluşturmak için hazırlanan mobil aracın tanıtımında açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, Kayseri’ye Mayıs ayı sonuna kadar 3.5 milyon fidan dikeceklerini söyledi. Etkinlikte ayrıca Bakanlığın 3 sayfalık anketini dolduran vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı.

 Çevre ve Orman Bakanlığınca çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek için yola çıkan mobil tanıtım aracının bu seferki durağı Kayseri oldu. Forum Kayseri AVM önünde gerçekleştirilen programda, ağaçlandırma çalışmaları başta olmak üzere Bakanlığın yaptığı projeler hakkında öğrencilere ve vatandaşa bilgi verildi.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, Bakanlık bünyesinde 5 mobil tanıtım aracının 81 ili gezdiğini belirtti. Bakanlığın yaptığı dev projelerin bu tanıtım araçlarıyla vatandaşlara anlatıldığını ifade eden Diltemiz, “Araç içerisinde led ekranlarda tanıtım filmleri de gösteriliyor. Bunun yanında mobil araçta eğitici faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Bu araçlar ziyaret ettiği okullarda tiyatro gösterileri ile çocukları hem eğlendirecek hem de eğitecek. Bu etkinliklerle özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve tabii değerlerimize sahip çıkılması konularına da dikkat çekiliyor. Aynı zamanda aracı ziyaret eden vatandaşlara bilinç oluşturmak için kitap ve broşürlerde dağıtılıyor. Aynı zamanda vatandaşlarımıza toprakla buluşturmaları için fidan da hediye ediyoruz. ” şeklinde konuştu. İl Müdürü Diltemiz, Kayseri’ye  Mayıs ayına kadar 3.5 milyon fidan dikeceklerini kaydetti. Diğer yandan halk oyunları gösterisinin yanı sıra Sultan Sazlığı fotoğrafları ve sazlıkta yer alan kuşların maketlerinin de yer aldığı fotoğraf sergisi ile de dikkat çeken etkinlikte vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı. Vatandaşlar, mobil araç önünde dizili duran fidanları seçerek aldı.

DOLDUR ANKETİ AL FİDANI

Fidan alan vatandaşlara ve öğrencilere ayrıca Bakanlığın çalışmalarının kamuoyuna yansımasını tespit etmek amacıyla, ‘Algı Araştırması Anketi’ de yapıldı. Vatandaş, 3 sayfalık ankette yer alan soruları tek tek yanıtladı ve daha sonra ücretsiz dağıtılan fidanlardan aldı. Ancak bazı vatandaşların anketi doldurmadan mobil araç önündeki fidanları aldıkları da gözlemlendi.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN