Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı: Sosyal medya hesaplarınızda iş, meslek alanında 'Ülkü Ocakları' ibaresini kaldırın

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı:  Sosyal medya hesaplarınızda iş, meslek alanında 'Ülkü Ocakları' ibaresini kaldırın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Ülkü Ocakları Başkanı Ali Çelik, “10.10.2020, saat 10.00’dan sonra Sosyal medya hesaplarında meslek, açıklama vs. alanlarında 'Kayseri Ülkü Ocakları’ ya da ‘Ülkü Ocakları' ifadeleri bulunanların teşkilatlarımız ile organik hiçbir bağı olmadığını da beyan ediyorum” açıklaması yaptı. Çelik, “Şayet işsiz iseniz iş bulun veya bulalım da helal yoldan ekmeğinizi kazanın! Yok amacınız sosyal medya kullanıcılarına Ülkücü olduğunuzu ilan etmek ise ve bu etiketin size sağladığı maddi manevi getirinin peşindeyseniz biz buna müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz” dedi.

Kayseri Ülkü Ocakları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla ikinci bir emre kadar 10 Mayıs 2020’de kapatıldı. Aradan geçen 102 günün ardından Ağustos ayı sonunda Ülkü Ocakları yeniden faaliyetlerine başladı ve Serdar Turan’ın görevden alınmasının ardından Kayseri Ülkü Ocakları Başkanlığı’na Ali Çelik atandı. Çalışmalarını sürdüren Çelik, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

"ÜLKÜ OCAKLARI TİCARETHANE DEĞİLDİR" DEDİ VE SÜRE VERDİ!

“Bazı şahsi sosyal medya hesaplarının iş ile ilgili bölümlerinde, teşkilatlarımız tarafından tanınmayan ya da teşkilatlarımız bünyesinde bulunmayan birçok kişi kendisini ‘Ülkü Ocakları'nda çalışıyor’ veya ‘Ülkü Ocakları'nda yönetici’ şeklinde göstermektedir.” diyen Çelik, bu kişilere 10 Ekim 2020 tarihine kadar süre verdi ve uyardı. Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Sosyal medya hesaplarının bahsedilen alanlarında "Ülkü Ocakları" ya da "Kayseri Ülkü Ocakları" etiketini kullanan herkes şunu bilmelidir ki; Ülkü Ocakları bir ticarethane değildir, hiçbir ticari mücadelesi yoktur, olmamıştır, olmayacaktır! Şayet işsiz (!) iseniz iş bulun veya bulalım da helal yoldan ekmeğinizi kazanın! Yok amacınız sosyal medya kullanıcılarına Ülkücü olduğunuzu ilan etmek ise ve bu etiketin size sağladığı maddi manevi getirinin peşindeyseniz biz buna müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz!.. Şayet Ülkücü olduğunuzu beyana ihtiyaç duyuyorsanız; ahlâkınızla, milli ve manevi konulardaki hassasiyetiniz, bu konulardaki tavizsiz duruşunuz ve dürüstlüğünüzle, Ülkücü olduğunuzu beyan ve ispat edin! Biz de takdir ile seyredelim, sizlere gönlümüzü açalım. Ülkü Ocakları'nın güç ve itibarının suiistimal edilmemesi amacıyla, Ülkü Ocaklarımızın kıymetli gönül erlerine ve tüm Ülküdaşlarımıza bu konuda hassasiyet göstererek, varsa sosyal medya sayfalarında gerekli düzenlemeleri yapmaları gerektiğini ilan ediyorum. Ayrıca, 10.10.2020 saat 10.00 dan sonra, bu uyarımızı dikkate almayarak, sosyal medya hesaplarında; iş, meslek, açıklama vs. alanlarında 'Kayseri Ülkü Ocakları - Ülkü Ocakları' ifadeleri bulunanların teşkilatlarımız ile organik hiçbir bağı olmadığını da beyan ediyorum.