Kayseri Şeker'de 27 Nisan krizi!

Kayseri Şeker'de 27 Nisan krizi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası, konsorsiyum bankalarından aldığı kredilerin son taksidini 27 Nisan’da ödedi. Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yönetim Kurulu üyeleri, bugünü ‘Şeker Bayramı’ ilan etti. Bu tarih, Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın ise büyük tepkisini çekti. Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Başkanı Hüseyin Akay’ın “terörist başı Fetullah Gülen’in doğum günü olan 27 Nisan’ı “Şeker Bayramı” ilan ettiğini öne sürdü.

 

 

Fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, mevcut Başkan Hüseyin Akay’a tepki gösterdiği açıklamasında, "Darbe günü yurtdışında olan bu kişinin şehitlerimizin hatıralarına yaptıkları bu saygısızlığı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Açıklamasında, 'Bilindiği gibi Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Kooperatifi ile diğer tüm iştirakler, nasıl kayyum olarak atandıkları Av. Mahmut Aydın’ın FETÖ soruşturması kapsamında verdiği ifadelerden çok açıkça anlaşılacağı üzere son altı yıldan beri Hüseyin Akay ve şüpheli arkadaşları tarafından yöneltilmektedir' diyen Özışık, “Altı yıldan beri bir türlü huzur bulamayan Kayseri ve bölge çiftçisinin ve sahip oldukları şirketlerin son iki gündür de bir hayli ilginç gelişmelere şahit olduğu” yönünde ifadeler de kullandı.

 

Öışık, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

"Esasında FETÖ’ye sistematik olarak para aktarmak ve FETÖ’ye üye olmak suçlaması ile soruşturma geçiren ve haklarında yaklaşık 30 klasör dosya bulunan ancak ne talihsizliktir ki kendisi gibi FETÖ’cü olan ve her fırsatta diline doladığı malum siyasetçiler tarafından yargıya müdahele edilerek şimdilik kurtarılan Hüseyin Akay’ın bugün halen şirketlerin başında bulunması kabul edilemez bir durumdur. Kendisini kurtarmak için çiftçinin malını har vurup harman savurmaktan ve birilerine peşkeş çekmekten geri durmayan bu şahıs;

Bayrampaşa’daki araziyi yarı fiyatına TOYA Gayrimenkul’e satmış, Hastane yapılması gereken 250 bin metrekare araziyi Tekstil Kent’e devretmiş, Orman arazisini Belediye’ye devretmiş,

Bisküvi Çikolata Üretim Tesislerini yok pahasına satmış, Serayı, Büyükbaş hayvan Çiftliğini, Ambalaj Tesislerini atıl bırakmış, Küp şeker ve Kristal Şeker Paketleme Ünitelerini satmış, Şeker üretimini 340 bin tondan 310 bin tona düşürmüş, Kotaların serbest bırakılması durumuna karşı hiçbir önlem almamış, Şirketi Yüzlerce Trilyon lira tazminat ödemeye mahkum ettirmiş ve daha sayamayacağımız bir çok zarar vermiş ve maalesef bugün de vermeye devam etmektedir. İlginçtir ki, Yaklaşık on yıl görev yaptığım süre içerisinde en az yirmi defa beni ve yönetimimi teftiş eden ve ettirenler altı yıldan beri şirkette resmen bir yıkım gerçekleştiren ve FETÖ den savcılıkça soruşturulan Hüseyin Akay’ı bir kere bile teftiş etmemekte ve ettirilmemektedirler. Öyle ki seçim meydanlarında bile karşımıza mertçe çıkmaya cesareti olmayan bu şahıs ve O’nun siyasetçi yardakçıları hala seçimlere aday olmamızı “belden aşağı” bir şekilde yargıya müdahale ederek engellemeye çalışmaktadırlar.

 

“GÜLEN’İN DOĞUM GÜNÜNÜ BAYRAM İLAN ETMEKTEN BAŞKA NE YAPMASI BEKLENİRDİ Kİ”

 

Şirketin başındaki bu “Uğursuz” iki gün önce yaptığı bir açıklama ve fabrika sahasında çaldırdığı davul ve zurnalarla 27 Nisan tarihini şeker bayramı ilan etti. İşin ekonomik tarafı ve gerçekten borç miktarının ne olduğu bir yana -ki birazdan bu teknik olarak açıklanacaktır- FETÖ üyesi olmaktan soruşturma geçiren birisinin başka bir şey yapması mümkün değildi. 2010 yılında FETÖ örgütünün Savcıları, Hakimleri, Polisleri ve Siyasetçileri ile Kayseri Şeker’e ve bana yani Türk Çiftçisi’ne kumpas kurarak sizlerin oyları ile seçilen bizlere operasyon yaparak görevden alan anlayışın Fetullah Gülen’in doğum gününü bayram ilan etmekten başka ne yapması beklenirdi ki!"

 

Kayseri Şeker’i Türkiye’nin en büyük ilk 50 şirketi arasına girdiğinin görmezden gelindiğini ifade eden eski başkan Özışık, sözlerine şöyle devam etti: "Benim dönemimi kara bir dönem olarak ifade etme edepsizliğinde bulunan bu acizlik içindeki şahıs, benim, Vedat Ali Özışık’ın;

Kayseri Şeker’in pancar işleme kapasitesini 6 bin ton dan 30 bin ton a çıkarttığını,

4 milyon metrekare araziye Kayseri Şeker’e kazandırdığını, Boğazlıyan şeker Fabrikasını yaptığını, Damızlık Hayvan ve Süt Üretim Çiftliğini kurduğunu, Bisküvi Çikolata Jelibon Fabrikasını Kayseri Şeker’e kazandırdığını, Sentetik Ambalaj Tesisi’ni satın aldığını, Tam Kontrollü Topraksız Cam Sera’yı yaptığını, Türkiye’nin en yüksek kapasiteli Küp ve Kristal şeker Paketleme Ünitelerini yaptığını, Tır Filosonu kurduğunu, Akaryakıt istasyonlarını kurduğunu, Güneş Hastanesini satın alıp çiftçiyi parasız muayene ettirdiğini, Pancar Hasat Makinelerini ve Mous’ları ilk defa çiftçi ile buluşturduğunu, IFS Kurumsal Kaynak Kullanımını Kayseri Şeker’e kazandırdığını, Endüstriyel ve Evsel Atık Su arıtım Tesislerini kurduğunu,

Boğazlıyan Meslek Yüksek Okul’unu yaptırdığını, Ve daha sayılamayacak kadar fazla yatırım yaparak 10 yıl gibi kısa bir sürede Kayseri Şeker’i uzay üssü gibi bir yer haline getirdiğini,

Kayseri Şeker’i Türkiye’nin en büyük ilk 50 şirketi arasına soktuğunu görmezden gelmektedir.

Bu on yıllık süre sonunda Kayseri Şeker yaklaşık 5 milyar dolar gibi bir değere ulaşmıştır.

Elbette ki altı yıldan beri şirketi her geçen gün biraz daha küçültüp eriten, taş üstüne taş koyamayan yani bir ESER ortaya çıkartamayan beceriksiz, yetersiz, entelektüel kapasitesi yerlerde sürünen, kendisini kurtarmak için kendi tabir ettiği Siyasetçilerin oyuncağı olan bir zihniyetten başka bir şey beklenemezdi. Şimdi gelelim altı yıldan beri bir türlü bitiremediği ve bize karşı kullandığı tek argüman olan Kayseri Şeker’in borç miktarın ne olduğuna;

 

AKAY VE YÖNETİMİNİN BORÇ BİLANÇOSU

 

Öncelikle belirtmek isterim ki tüm rakamlar bizzat Hüseyin Akay tarafından yapılan 30 Nisan 2011 tarihli bilançodan alınan rakamlardır. Yani ben sizlere kendi bildiklerimi değil bu şahsın hazırlayıp devletin ilgili makamlarına beyan ettiği bilanço rakamları ile gerçek borç stokunun ne olduğunu açıklayacağım.

 

DÖNEM:30.04.201130.04.2010

 

(-)30 Ocak 2011 Kısa Vadeli Borç stoku:263.400.000.210.527.007.

 

(-)30 Ocak 2011 Uzun Vadeli Borç stoku:304.589.719.110.008.237.

 

(-)30 Ocak 2011 Ticari + Ortaklara Borçlar: 27.023.028. 98.696.842.

 

(-)30 Ocak 2011 Alınan Avanslar: 44.929.271. 68.424.054.

 

Ara Toplam: 639.942.018487.656.140.

 

(+)30 Ocak 2011 Kasa Mevcudu: 97.533.611.    186.152.

 

(+)30 Ocak 2011 Banka Mevcudu: 96.389.854.  1.188.050.

 

(+)30 Ocak 2011 Ticari Alacaklar: 11.255.597. 46.290.087.

 

(+)30 Ocak 2011 Mamul Stokları:151.955.301. 137.461.108.

 

Ara Toplam 357.134.067.185.125.397.

 

Net Borç Toplamı:282.808.544.302.530.743.

 

Görüldüğü üzere Hüseyin Akay’ın kendi bilanço rakamlarına göre Kayseri Şeker’in toplam borcu 302 MİLYON Türk Lirasıdır. Önemle dikkatinizi çekmek isterim ki bu bilanço bizzat Hüseyin Akay tarafından yapılmış bilançodur.

 

Buna karşın altı yıldan beri şirket varlıklarının neredeyse yarısını satan ve her yıl 120-130 milyon TL kar ettiğini her platformda açıklayan ve gelir gelmez 450 milyon TL kredi alan bu zavallı, şirketin paralarını ne yapmıştır kimlere yedirmiştir. Kaldı ki edinilen bilgilere göre Kayseri Şeker’in şu an itibarı ile 670 milyon TL kredi borcu bulunmaktadır ve bu kampanya döneminde üretilen şeker halen satılamamıştır. Yaptığı tek şey tahıl siloları olan onu da hemşerisini haksız kazanç sağlamak için yapan bu FETÖ zanlısı bir de kalkıp benim dönemimi kara bir dönem olarak gösterme ahmaklığında bulunmaktadır. 2010-2011 yılında FETÖ cü ortakları ile birlikte attığı çamurlar anlımıza yapışmayınca ne yapacağını şaşıran bu kişi ve O’nun FETÖ sever siyasetçileri böyle bir yola başvurma acizliğinde bulunmaktadırlar.

 

“DEVLETİME ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Devletime bir kere daha çağrıda bulunuyorum; Fetullah Gülen’in doğum gününü Şeker Bayramı ilan eden bu şahıs ve yönetimi Kayseri Şeker’i tamamen yok etmeden bir an evvel görevlerinden alınmalı ve bu altı yıllık döneme ait ekonomik incelemeler vatansever devlet görevlileri tarafından bir an önce yapılmalıdır. Hiç kimsenin korkmasına gerek yoktur. Zira yargılanmak aynı zamanda bir haktır. Bizler nasıl aslanlar gibi yargılanıp FETÖ cüler yüzünden Devlet’imizden yüz çevirmemiş isek bu kişiler de derhal soruşturulup yargılanmalıdırlar.

 

“KISA ZAMANDA ŞİRKETLERİMİZİ VE KOOPERATİFİMİZİ BU RANTÇILARDAN KURTARACAĞIZ”

Kıymetli çiftçi kardeşlerim; En kısa zamanda şirketlerimizi ve kooperatifimizi bu rant sırtlarının ve bunların üzerinden rant devşiren siyasetçi rantçıların elinden kurtaracağımıza olan inancım tamdır. Kayseri Şeker ve Boğazlıyan Şeker İç Anadolu’nun ve Türkiye’nin göz bebeğidir ve FETÖ zanlılarına bırakılamayacak kadar önemlidir ve çiftçinin malıdır. Şirketlerimizi ve mallarımızı kendimizin yönetmesinden daha doğal hiçbir şey yoktur ve Allah’ın izni ile hayatında pancar görmemiş ve altı yılda pancara ve şekere ilişkin tek bir şey öğrenememiş bu zihniyetin elinden fabrikalarımızı kurtarma mutluluğuna erişeceğiz.

Ben Vedat Ali Özışık; Baş koyduğum bu yolda darağacı bana haktır…Kalın sağlıcakla…"

 

 

PEKİ NE OLMUŞTU?

AKAY: “BUGÜN 27 NİSAN, KAYSERİ ŞEKER’İN KARA GÜNLERİNİN MİRASININ SONA ERDİĞİ GÜNDÜR”

 

 

Kayseri Şeker, fabrikası, 2011 yılı öncesinde konsorsiyum bankalarından aldığı kredilerin son taksini 27 Nisan’da ödedi. Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yönetim Kurulu üyeleri, bu günü ‘Şeker Bayramı’ ilan ederek, fabrika çalışanları ve çiftçileri ile birlikte büyük coşku ile kutladı.

Etkinlik kapsamında, fabrika meydanı bayraklarla süslendi, şiirler okundu, halaylar çekildi. Kayseri Şeker açısından 27 Nisan’ın tarihi gün olduğunu savunan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “

“Bu gün, 2011 yılının Ocak ayında ağır bir borç yükü ile devraldığımız ve borçlarının yapılandırılması için yapmak zorunda kaldığımız kredi sözleşmesinin son taksitinin ödendiği ve o sözleşmenin çöpe atıldığı gündür. Bu gün gerçek bir Şeker Bayramıdır. Bugünü çiftçisi, çalışanı ve yönetim kurulu hep birlikte kutluyoruz. Çiftçi Meclis’i bu gün için özel bir toplantı yaptı. Çalışanlarımız davul zurnalı bir şenlik düzenledi. Allah bu güzide kuruluşa zeval vermesin, bir daha o karanlık dönemi yaşatmasın. Bütün çiftçilerimizin ve çalışanlarımızın geleceği aydınlık olsun”