Kayseri şehidi bir ay sonra evlenecekti

Kayseri şehidi bir ay sonra evlenecekti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaşanan terör saldırısında terhisine 28 gün kala şehit düşen Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
Kayseri'de yaşanan terör saldırısında terhisine 28 gün kala şehit düşen Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren için Pendik'te bulunan 15 Temmuz Şehitler Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP ve AK Parti milletvekilleri, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehidin annesi Arif Ağaçyetiştiren, annesi Gül Ağaçyetiştiren, kız kardeşi Göknur ve erkek kardeşi Gökhan Ağaçyetiştiren taziyeleri kabul etti. Tören sırasında gözyaşlarına boğulan şehidin ailesini yakınları teselli etti. Bakan Kaya'nın da şehit annesinin aynından ayrılmadığı ve acılı annenin gözyaşlarını sildiği görüldü. Duygu dolu anların yaşandığı törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı camiye getirildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye akın eden binlerce vatandaş, şehit için önce dua etti ardından cenaze namazı kıldı. Törende baygınlık geçiren şehidin kız kardeşi Göknur Ağaçyetiştiren'e camide hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin naaşı, alınan helalliğin ardından Esenyalı Aydıntepe Mezarlığı'na defnedilmek üzere binlerce kişinin omuzlarında cenaze arabasına taşındı.
Terhisine 28 gün kala şehit olan Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren'in nişanlı olduğu ve askerden döner dönmez evlenmeyi düşündüğü öğrenildi.