Kayseri Sanayi Odası Başkanı o karara böyle isyan etti: Allah akıl fikir versin!

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Suudi Arabistan'ın Türk malı ürünlere yönelik başlattığı boykota tepki göstererek, 'Allah akıl fikir versin' dedi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı o karara böyle isyan etti: Allah akıl fikir versin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Suudi Arabistan'ın Türk malı ürünlere yönelik başlattığı boykota tepki göstererek, ‘Allah akıl fikir versin’ dedi. Suudi Arabistan'ın, Türkiye’ye karşı garip bir tutum içerisinde olduğunu ifade eden Büyüksimitci, son yaşanan olayların da bu durumu tescillediğini dile getirdi. Kayseri ihracatının Suudi Arabistan’a oldukça iyi gittiğini dile getiren Büyüksimitci, 7 aylı verilere dikkat çekti. Büyüksimitci, Türkiye’nin ihracatı genel manada Suudi Arabistan konusunda eksilerdeyken, Kayseri’nin artı seviyelerde olduğunu belirtti.

‘ÜLKEDE RAKAMLAR EKSİLERDEYKEN KAYSERİ İHRACATI ARTIYORDU’

Büyüksimitci, ‘Özellikle 7 aylık verilere bakıldığında, Türkiye’nin ihracatı 2019’un ilk yedi ayına göre, eksi yüzde 18.19 iken Kayseri’nin ilk yedi aylık ihracatı artı yüzde 12. Yani Türkiye’nin ki düşerken, Kayseri’de Suudi Arabistan’a ihracat artıyordu. Burada da özellikle bizim yeni yapılan otellerle ilgili Kayseri’de çok güzel anahtar teslim çözümler vardı. Yani bir oteli mobilyasından halısına kadar birçok alanı donatma işini yapıyorlardı. Bu projeler alınmaya başlamıştı. Elektrikli ev aletleri konusunda güzel bir ticaret başlamıştı’ dedi.

‘BU NİYET AYNI DİNİN MENSUBU BİR ÜLKEYE YAKIŞMIYOR’

‘Allah akıl fikir versin diyorum Suudi Arabistan’daki yöneticilere’ diyen Başkan Büyüksimitci, ‘Çünkü ticaretin önüne konulacak her türlü engel bir niyet belirtiyor. Bu niyetin de aynı dinin mensubu bir ülkeye yakışmadığını düşünüyorum. Din, kültür meselesinden ziyade ticarette kısıtlamaların mantıklı olduğuna inanmıyorum. Bu işin yanlış olacağını anlayacaklardır ve düzeleceğine inanıyorum’ diye konuştu.