Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, SURİYELİLERE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL

Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, SURİYELİLERE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, kamuoyunda konuşulan “Suriyeliler nedeniyle hastalıklar arttı” iddiaları ile ilgili konuştu. “Suriyelilerle ilgili kentte 3 Göçmen Sağlığı Merkezinde gerekli sağlık önlemleri alınıyor ve aşılamalar da yapılıyor” diyen Benli:

SURİYELİLERE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL

Kayseri Sağlık Müdürü Doç Dr Ali Ramazan Benli, “Suriyeliler nedeniyle bulaşıcı hastalıklar arttı” yönünde kamuoyunda kulaktan kulağa yayılan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Haber Merkezimize kamuoyunda konuşulan konuyla ilgili bilgi veren ve Sağlık Müdürlüğü olarak konuyu yakından takip ettiklerini belirten Benli, önceki yıllara göre kıyaslandığında hastalıklarda gözle görülür bir artışın yaşanmadığını belirterek, “Bu konuyu Suriyelilere bağlamak doğru bir yaklaşım değil” dedi. “Kızamık konusunda bazı vakalara rastlanıldı. Onda da bizim çocuklarımızın yüzde 99,9 u aşılı ve görünen vakalarda mevsimsel tarım işçileri öne çıkmakta” diyen Benli, “Bunun dışında el, ayak, ağız hastalıklarının bu konuyla bir ilgisi olmaz.  Bu olayı net olarak Suriyelilere bağlamak doğru olmaz. Zaten önceki yıllarla kıyasladığımızda da bariz bir artış yok.  Biz de konu ile ilgili bir çalışma yapıyoruz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda rüzgarla taşınan influenza yani grip vakalarında artışın yaşandığını dile getiren Benli, “Grip ile ilgili mevcut verilerin geçen yıllardaki grip sezonu verileri ile karşılaştırılması yapıldığında farklı bir durum olmadığını, gribin olağan seyri içerisinde olduğunu tespit ettik” dedi.

“GRİP VAKALARINDA ARTIŞ OLDU AMA…”

Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, “Bu konuları Suriyelilere bağlamak doğru değil. Geçtiğimiz haftalarda grip vakalarında artışlar oldu. Bu aylarda hasta kişi sayısının belirgin şekilde artması, beklenen bir süreç ve  mevsimsel grip hastalığının aktif dönemi olarak ifade edilmelidir. İnfluenza virüsleri hasta kişiden diğer kişilere kolaylıkla bulaşabilmekte, insanların kapalı alanlarda daha çok vakit geçirdikleri yerlerde ve mevsim geçişlerinde hastalık en yoğun dönemine ulaşmaktadır. O nedenle acil servislerde yoğunluk yaşandı ve hasta sayısı arttı” şeklinde konuştu.

 “GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK”

Gerekli  önlemlerini aldıklarını ifade eden Benli,  “Biz sağlık camiası olarak gerekli önlemleri aldık. Vatandaşlar yüksek ateş, yorgunluk ve halsizlik, baş ağrısı, göz kürelerinde ağrı, kas ve eklem ağrıları, kuru ve ağrılı öksürük, bulantı ve kusma (bazen ishal) ve burun akıntısı, hapşırma ve nefes almada zorlanma gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Özellikle gebelerde, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız da bu durum ağır olarak hissedilebilir. Ancak bu durum da normale dönüyor ve acil servislere başvurular da azalma olmaya başladı. Bu mevsimsel durumları Suriyelilere, göçmenlere bağlamak doğru bir bakış açısı olmaz. Çünkü elimizde böyle bir veri yok.” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN