Kayseri Olay'ın duyurduğu Suudi Arabistan mahsur kalan işçilerden müjdeli haber

Kayseri Olay'ın duyurduğu Suudi Arabistan mahsur kalan işçilerden müjdeli haber
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan, Arabistan'ın Tebük kenti Sharma bölgesinde bulunan bir otel inşaatı projesinde çalışan ve  aralarında Kayserililerin de yer aldığı Türk işçilerin, yaşadığı sıkıntıları bir süre önce Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV olarak gündeme getirmiştik. Aralarında Kayserililerin de yer aldığı işçiler, mahsur kaldıklarını belirterek, yaşadıkları sıkıntıları anlatmışlardır.

Kayseri Milletvekillerine de seslenen işçiler, sorunlarının çözümü için çağrıda bulunmuşlardı. Çalışma koşullarından ve bunun yanında alamadıkları ücretlerden yana dert yanan işçiler,  yaklaşık 6 aydır durumlarını Türkiye Konsolosluğu üzerinden yetkililere ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etmişlerdi. İşçiler, konsolosluk yetkililerinin kendilerine“Bizim yapacağımız bir şey yok. Ailelerinize söyleyin ilgili makamlara şikâyetlerini yapsınlar” şeklinde yanıt verildiğini iddia etti. Alacaklarından vazgeçme koşulu ile  kendilerine dönüş izni verileceği de iddia edilen işçiler, 4 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, seslerini duyurmak için grev yapacaklarını dile getirdi.

MÜJDELİ HABER GELDİ, AİLELERİNE KAVUŞTULAR

İşte yaşanan bu olayın ardından müjdeli haber geldi. Suudi Arabistan’da mahsur kalan yaklaşık 300 işçi sağ salim Türkiye’ye döndü. Cidde Havalimanı’ndan uçağa binen o işçiler yurda döndü ve aileleri ile hasret giderdi. İşçileri Yeni Havalimanı'nda İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

 

Kayserili İşçiler Suudi Arabistan’da Rehin mi kaldı?

Haberin detayları için TIKLAYIN

 

“Milletvekilleri Sesimizi Duysun”

Haberi detayları için TIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendiler

Suudi Arabistan’da otel inşaatında çalışan ve “mahsur kaldıklarını” belirten işçilerin aileleri eylem yaptı.

Detaylar için TIKLAYIN

 

CHP Milletvekili Arık mağdur işçilerin sesi oldu

Bakan'a işçilerin durumunu sordu...

Haberin detayları için TIKLAYIN