Kayseri'nin konuştuğu o koopertatifin denetçileri değişti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tartışmalı 221 villa parseli ihalesi ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kayseri'nin konuştuğu o koopertatifin denetçileri değişti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalı 221 villa parseli ihalesi ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun, ‘Büyükşehir Belediyesi’nin bağımsız müfettiş talep edilmesi elzemdir. Talep etmezlerse biz bu konuda girişimde bulunuruz. İhale ile ilgili soru işaretleri var’ çıkışı da kentte dikkat çekti. Diğer yandan söz konusu ihaleyi alan Kayseri Bağları Konut Yapı Kooperatifi yönetiminde de yeni görevlendirmeler yapıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul sonrası Ahmet Övüç, 2024 yılına kadar Başkan yardımcısı seçildi. Kooperatif Denetçileri; Selim Atasoy ile Mehmet Gözbaşı da görevlerinden ayrılırken yerlerine gelen isimler de belli oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Talas Reşadiye Mahallesi’ndeki 221 villa parseli ile ilgili yaptığı ihalenin yankıları sürüyor. İhalede kamunun zarar uğratıldığı öne sürülürken, kurulan kooperatife sonradan peşin parayla ek ortak alınan 115 hisse sahibi 103 kişinin kim olduğu da merak ediliyor.

GÖREV DEĞİŞİMİ TİCARET SİCİL GAZETESİNDE YER ALDI

Diğer yandan villa parsellerini alan Kayseri Bağları Kooperatifi ile ilgili de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kooperatif genel kurulunda yönetimde de görev değişiklikleri yaşandı. Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 13 Ağustos 2020 tarihli ve 10137 sayısında yaşanan değişim yer aldı. Gazetece, ‘Sınırlı Sorumlu Kayseri Bağları Konut Yapı Kooperatifinin Yönetim Kurulu/Yetkililer ve ayrılan denetçilerin yerine yeni atamalar yapılmıştır’ denildi.

KİMLER GELDİ, KİMLER GİTTİ?

Buna göre, Yönetim Kurulu’nda, ayını zamanda KESOB Başkanı olan Ahmet Övünç, 08.08 2024 yılına kadar Başkan seçildi. Yine Terziler ve Konfeksiyon İmalatçıları Odası Başkanı da olan Kenan Arslan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, AK Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Müteahhit yapan Alim Tan ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2024 yılına kadar seçildiler. Kooperatifte Şubat 2020’den bugüne denetçi olarak görev yapan  Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy ve Mal Müşavir Mehmet Gözbaşı da bu görevlerinden ayrılırken yerlerine, 08.08.2023 yılına kadar Terziler ve Konfeksiyon İmalatçıları Odası Başkan vekili Yılmaz Güneş ve Ömür Burhaniyeli geldi.