Kayseri MHP'li Ersoy'un 3 eski Bakanla ilgili açıklamalarını konuşuyor: Katma değerleri yok

Kayseri MHP'li Ersoy'un 3 eski Bakanla ilgili açıklamalarını konuşuyor: Katma değerleri yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, basınla bir araya geldi ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Tüm odaları ve kuruluşları göreve çağıran Ersoy, “Kayseri gün geçtikçe ileri değil, geriye giden bir şehir görüntüsünde” dedi. Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda ise, “Büyükşehir ile alakalı liderimiz ne emrederse, il teşkilatımız nezaretinde verilen her göreve  hazırım” dedi.

KAYSERİLİ 3 ESKİ BAKANI ELEŞTİRDİ

Bakanlık yapan AK Parti Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız’ı hedef alan Ersoy, Kayseri’de bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi. Ersoy,  “Bizim üç tane bakanımız oldu. Yıllarca bakanlık yaptılar. Bir tane Kayserimiz için şu yapıldı, örnek bir proje diğer şehirlerde yok, katma değer sağlandı, denilen bir tane şey göstersinler. Öz eleştiri yapmak zorundayız. Kimse kusura bakmasın” ifadeleri ile de dikkat çekti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy,  gazetecilerle bir araya gelerek, Kayseri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kayseri’de bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyleyen Ersoy,  Odalar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulundu.  “Kayserili işini bilir mantığını bu şehirden söküp atmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için topyekun bir mücadele ortaya koymak gerektiğini düşünüyorum” diyen Ersoy,  “Bu topyekun mücadeleyi nasıl koymalıyız. Bugün burada sizlerin aracılığı ile oda başkanlarımıza bir çağıra da bulunmak istiyorum, bugün Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Başkanlığı, Borsa Başkanlığı gibi oda başkanlarımızın, öncülüğünde bir toplantı düzenlenip, tüm milletvekilleri, basın mensuplarının kanaat önderleri davet edilerek, bu şehirdeki problemlerin masaya yatırılıp, çözüm önerileri ile birlikte Ankara’ya toplu bir şekilde, partili, partisiz ayırt etmeksizin gitmemiz gerekiyor. Bunu yapmadığımız sürece Kayserimize bir şey yapmış olmayız. Protokol protokol gezeriz. Birbirimizi ağırlarız. Çok güzel bir şekilde yer kalkar gideriz. Ama Kayserimize bir şey kazandırmış olmayız. Ben bakıyorum takip ediyorum tüm protokollere Kayserimizdeki tüm başkanlarımız, siyasilerimiz oda başkanları dernek başkanları eksiksiz katılıyor. Oturup düşünüp kendimi de katarak özeleştiri yapıyorum. Kayseri’ye ne yapıyoruz, en büyük problemlerden bir tanesi ekonomik problemdir. İşadamı sıkıntılı, asgari ücret alan vatandaş, işçi memur sıkıntılı, üretim maliyeti iki katına çıkmışken, girdi fiyatlarını kur veya faiz baz alıp maniple edip artırıyorsa birileri, ve üretim durma noktasına geldiyse tahsilatta problem varsa hepsini oturup konuşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP’E İMRENİYORUM”

Ersoy,  Kayseri’nin teşvikte geri kalmasının sebeplerinin konuşulması gerektiğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Gaziantep’in ihracat rakamı Kayseri’yi 5’e katladıysa, Kahramanmaraş Kayseri’yi geçtiyse teşvik anlamında Kayseri”nin geride kalması, işadamının fazla SGK primi ödediği bir şehirde bunların sebeplerini konuşmalıyız. Hangi bakana gideceksek birlikte gitmeliyiz. Odalarımızla, Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi ve diğer partilerle topyekun bir şekilde hareket etme zorunluluğumuz vardır. Bunun da öncülüğünü yapması gereken odalarımızdır. Bunu da bir an önce yapmalarını tavsiye ediyorum. Vatandaşlarımızın sıkıntıları adına. Bizler bunu yapabilirsek bir örnek vereyim Gaziantep Milletvekilini gördüm mecliste ne yapıyorsunuz dedim yanında bir kalabalık, (Bizim  Gaziantep’imizin bir sorunu var bunun giderilmesini hep birlikte talep edeceğiz bakanlara gerekli yerlere bu sorunu çözdüreceğiz şehrimiz için) dedi. İmrendim bizler Kayseri”yi seviyorsak elimizi taşın altına hep birlikte koyacağız. Münferit olarak bizler iletiyoruz zaman zaman. İsmail Bey’de bulunuyor. Ama hep birlikte hareket etmeliyiz. Bizim sevdamızın adı Kayseri ise biz bunu böyle yapmak mecburiyetindeyiz.”

“DEVLET TEŞVİKLERİNDEN YARARLANIRKEN KAYSERİ’YE  ÖKSÜZ MUAMELESİ YAPILIYOR”

MHP Kayseri Milletvekili Ersoy, “Artık Kayseri’de bazı şeyleri değiştirmemiz şart. Çünkü, Kayseri gün geçtikçe ileri değil geriye giden bir şehir görüntüsünde” dedi. OSB’de katıldığı bir toplantıya da atıfta bulunan Ersoy, “Orada işadamını dinliyorum herkes sıkıntılı, konuşmacıları dinliyorum her şey güllük gülistanlıkmış gibi anlatıyorlar. Bizim bunu bir bırakmamız gerekiyor. Protokol protokol gezip millete gülücük dağıtıp birbirimizi ağırlamaya gerek yok. Bakanlıklardan çıkmayalım gerekirse işimizi bitirelim. Bir hızlı tren mevzuunu yıllardır dinliyoruz, yıllardır. Bugünde milletvekili sıfatıyla basın mensuplarına soralım: Ne oldu bu iş? Kime  soracağız bu işi? Bizler hep birlikte  samimiysek  20 kişi gidelim hep beraber soralım. Ama kulaktan dolma ihalesi yapıldı, 7 firma elendi şöyle olmuş ödenek durmuş. Bu işlere girmeyelim.Bu işin muhatabı kimse hep birlikte soralım. Yok odalarımız , siyasetçilerimiz, Kayseri’ye gönül verdiğini söyleyen kişiler bu işte geri de durmak kaydıyla geliyordu gidiyordu, Kayserili işini bilir hesabı yapacaklarsa, ben Baki Ersoy olarak ,Ankara’ya gittiğim günden itibaren kapı kapı bunların hesabını soracağım. Her gün canlı yayın yapacağım her gün,bunda bir şey yok soralım, hakkımız arayalım..Bütün şehirler Devlet teşviklerinden yararlanırken Kayseri’ye  öksüz muamelesi yapılıyor. Bunun da sebebini soralım. Dolayısıyla benim aktarmak istediklerimin özeti budur.”

“PARA VERMİYORSANIZ MORAL VERİN, BU ŞEHİRDE SIKINTI VAR”

Kayseri’nin siyaset üstü bir olgu olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu: “Ben sadece AK Parti ile sınırlı tutmuyorum birlik çağrısını bu işi yapacak olanlar Odalar Borsalardır .  Onlar işadamının sıkıntılarını dinlemek, biliyorsa konuşmak için davet edecekler biz de görüş ve düşüncelerimizi söyleyip. Bakanlıktan randevu talep edip birlikte gideceğiz. Kayseri siyaset üstü bir olgu demek. Bu şehrin vekilleriysek bunu yapmalıyız. Bugün Ticaret Odasının 18 bin küsur aktif üyesi var, Sanayi Odasının binlerce üyesi var bu sesi onların vermesi lazım. Biz dışarıdan Türkiye’ye karşı yapılmak istenen bir operasyon var, Tamam farkındayız ama bir de gerçek var.  Gerçek ne? Ekonomik kriz var, sıkıntı var. İşadamlarımız rahatsız. Adam kirasını, borcunu, vergisini, maaşını ödeyemiyor. Personelin maaşını, SGK’sını ödeyemiyor. Biz şunu yapmalıyız Kayseri’de,  geçen gün bir oda başkanımıza söyledim. “ Allah rızası için para veremiyorsunuz bari moral verin “ dedim. KOBİ’lere destek adı altında TOBB’un açıklaması oldu .Bunu nere üzerinden  verecek bu parayı? Örnek veriyorum Ticaret Odası üzerinden verecek.  Ticaret Odası’nda para yok ki. Nerden verecek. Çok güzel oraya oturuyorlar Ankara’da TOBB, KOBİ’ye destek veriyor. Sayfa sayfa, çarşaf çarşaf,  yazılıyor. Bana bir tane Kayseri’den alan göster. Borsa’dan aldılar zannediyorum. Borsa’dan alanlar var Borsadan alanlar orada para olduğu için aldı. Yarın o para da gider o da gitti bitti. Ben de diyorum ki siz bunu yaptınız ama biz de kaynak yok ki. Esnafa 100 bin kredi vereceğim esnaf işadamı taksitle ödesin. 100 bin lira yok ki ortada. Olmayan parayı mı dağıtacaksın? Onun için bu problemlerimizi dile getirmeliyiz. Birlikte bir şeyleri başarmalıyız. Ben dışarıdan bakan bir adam değilim. Ben Kayseri’nin içindenim. Akşama kadar on tane esnafla işadamı, asgari ücretli ve memur arkadaşımla oturuyorum. Diyorum ki bu şehirde sıkıntı var. Bu şehir ileri gitmiyor geri gidiyor. Diyorum ki bu şehirde sıkıntı var.”

“3 BAKANIMIZ OLDU, NE YAPTILAR?”

Açıklamasında Kayseri’den Bakan olan isimleri de eleştiren Ersoy, “Bakanlık yaptılar ama katma değeri olan bir şey göstersinler Kayseri’ye” ifadeleri ile de dikkat çekti Ersoy,  “Öyle köprü yaptım, yol yaptım, zaten yapacaksın, görevin. Ben de 200 Milyon borçlansam  ben de yaparım, Getir 200 Milyon neler yapıyorum Kayseri’ye. Bizim üç tane bakanımız oldu Kayseri’ye yıllarca bakanlık yaptılar. Bir tane Kayserimiz için şu yapıldı, örnek bir proje diğer şehirlerde yok, katma  değer sağlandı denilen bir tane şey göstersinler. Biz yine söylüyorum kendimi de içine katarak söylüyorum. Öz eleştiri yapmak zorundayız. Kimse kusura bakmasın. Şimdi yerel seçimler var herkes yarışta, ben olayım ben olayım. Sen olsan ne olacak öbürü olsa ne olacak? Soru bu. Ben milletvekili olsam ne olacak? Siz ne milletvekili olsanız ne olacak? Bu şehre bir şey yapmadıktan sonra. Ne olacak benim çoluğumun çocuğumun diplomatik pasaportu olacak diye ona mı sevineceğim?  Dünden bugüne pasaportla mı geziyordum. Bu memlekette geziyordum yine gezerim. Biz Kayseri’ye hep birlikte bir şeyler yapacağız. Yok, biz Milletvekilliği yapalım. Prokotollerde grand tuvalet yer alalım, giyinelim bize herkes saygı göstersin, hürmet etsin. Böyle bir şey yok. Vatandaş sıkıntıda, sen protokol , protokol  gezeceksin, hep aynı adamlar, hiç farklı birini görüyor musunuz? Bir fotoğrafı 5 ayrı adam aynı şekilde paylaşıyor. Bırakacaklar bu işleri. Kayseri’yi seviyorlarsa elimizi taşın altına hep beraber koyacağız. Bana da diyecekler ki : “Sen bu cümleleri kurmuştun. Gelmiyorsun, gitmiyorsun, yapmıyorsun etmiyorsun” yapmazsam bunu söyleyecekler. Bugün bakanımızda yok Kayseri’den bakanımız da yok. Ama bugün Kayserimizde bizler varız. Ne yapabilirsek birlikte yapacağız. Geçmişi de daha fazla eleştirmek istemiyorum. Olmuş bitmiş. Bundan sonra önümüze bakmamız gerekiyor. Benim Oda Başkanları ile görüşmeyen kişiler değilim yüz yüzeyken de söylüyorum ama bu zamana kadar böyle bir şey yapılmadı. Buradan bizlerin huzurunda bir kere daha söylüyorum. Gece üç olsun çağrılayım giderim. 2 Bin kişiye yemek verdim seçimden önce yine yaparım. Ama bunu siz yapın diyorum bu çağrıyı siz yapacaksınız.”

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI: GÖREV VERİLİRSE GÖREVE HAZIRIM

Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için isminin geçtiğine dair sorulara ise, “Göreve hazırım” mesajını verdi. Ersoy, “Büyükşehir ile alakalı liderimiz, genel başkanımız ne emrederse il teşkilatımız nezaretinde verilen her göreve  hazırım. Bizim teşkilatlarımızda görev alınmaz verilir. Bana bir görev verilirse canla başla yapmaya hazırım. Milliyetçi hareket partisine kim bir oy fazla kazandırabilirse, ben tüm 16 ilçe ve büyükşehir için kendim aday gibi çalışacağıma söz veriyorum. Bundan önceki seçimlerde nasıl çalıştıysak bundan sonra da çalışmaya hazırız.

“ADAY ADAYI SAYISI ÇOK, BU MHP’NİN BAŞARISINI GÖSTERİR”

Ersoy, MHP’de aday adayı sayısının çok olduğunu belirterek, Bu da MHP’nin ne kadar başarılı olacağını Gösteriyor. Ama ittifak konusunda beklemek gerektiğini tekrar ediyorum. İstanbul’da durum böyleyse, Ankara,İzmir de farklı olmadığını düşünüyorum. Güneydoğu farklı bir hadise, belki yarın Kayseri’de farklı bir yapı olacak beklemek lazım. MHP’nin aday kriteri konusunda İl Başkanımız hassas davranıyor. Bir yerel seçim getirmiş, yıllardır siyasetin içinde  tecrübeli bir isim İl Başkanımız Serkan Tok. Ama benim kriterim MHP’yi kim bir oy fazla kazandırabilirse onunla yola çıkacağız. Bununla alakalı anketler düzenlenip bakılacak. Şu arkadaş daha faydalı olur deniliyorsa Ankara’ya sunulup Genel Başkanımız takdiri ile belirlenecek” şeklinde konuştu.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ