Şok iddia: Yüzde 60 Suriyeli ve Afgan çalıştırılıyor! Sonra bizimkilerde 'iş beğenmeme var' deniliyor!

Vergi Uzmanı Dr Nedim Türkmen, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kayıt dışı çalıştırılan Suriyeli ve Afgan ile ilgili denetim olmadığını dile getiren Türkmen, aralarında Kayseri'nin de olduğu bazı illeri sayarak, 'Mobilya sektöründe çalışanların yüzde 60'ı Suriyeli ve Afgan çalışıyor. İşveren, Türk çalıştırayım, asgari ücretle uğraşmayım… uğraşmak istenmiyor ve Suriyeli, Afgan'a günde 60 lira veriliyor, bu insanlar da istismar ediliyor. Sonra bizimkilere deniyor ki 'bunlar maaş beğenmiyor' Kimse kimseyi kandırmasın' ifadelerini kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şok iddia: Yüzde 60 Suriyeli ve Afgan çalıştırılıyor! Sonra bizimkilerde 'iş beğenmeme var' deniliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

BloombergHT’de kayıtdışı istihdamın konuşulduğu “Ekonomik Görünüm” programına katılan Vergi Uzmanı Dr Nedim Türkmen, TÜİK’in işgücü istatistiklerinde son zamanlarda kayıt dışı istihdam oranının kamuoyuna açıklanmadığına vurgu yaptı. 
Türkmen, “En son 29.5’te bıraktık, ondan sonrasını bilmiyoruz, açıklanmıyor. Yüzde 34.5’leri hatırlıyoruz, sonra indirdiler, ama TÜİK  4-5 aydır kayıt dışı istatistikleri yazmıyor. Artık TÜİK gözükmesin diye yazmıyor. Resmi verileri yayınlamıyor artık TÜİK” dedi.

Kayseri ile ilgili şok iddia: Yüzde 60 Suriyeli ve Afgan çalıştırılıyor! Sonra bizimkilerde 'iş beğenmeme var' deniliyor!
SONRA DA BİZİMKİLERE ‘İŞ BEĞENMİYOR’ DENİYOR. ‘BUNLAR MAAŞ BEĞENMİYOR’ DOLAYISIYLA İŞSİZLİK VAR DENİYOR
Kayıt dışı denetim konusunda Suriyeli ve Afganlarla ilgili bir denetimin yapılmadığını dile getiren Türkmen, “Süriyeli, Afgan çalıştıranla ilgili bir denetim görmedik. Ben buradan ihbar ediyorum mobilya sektörünün yüzde 60’ında Suriyeli, Afgan çalışıyor. Kayseri’ye gidin, Ankara sitelere, İstanbul’a gidin…Bu hepimizin bildiği bir şey. Günde 60 lira veriliyor bu  insanlara. Bu insanların hepsi bir yerlerde çok ucuza çalışıyor. Sonra da bizimkilere ‘iş beğenmiyor’ deniyor. ‘Bunlar maaş beğenmiyor’ dolayısıyla işsizlik var deniyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Hatta bir AK Partili isim Suriyeliler giderse, sanayi biter’ dedi. Bunları ortaya koymak lazım” diye konuştu. 

Kayseri ile ilgili şok iddia: Yüzde 60 Suriyeli ve Afgan çalıştırılıyor! Sonra bizimkilerde 'iş beğenmeme var' deniliyor!
SURİYELİ, AFGAN ÇALIŞTIRILAN İŞ YERLERİNİ DENETLEYİN
Türkmen, Türkiye’de her 3 üniversite mezunundan 2’sinin işsiz olduğunu da belirterek, “Suriyeli, Afgan çalıştırılan iş yerlerini denetleyin. Bunları kamuoyuyla paylaşın. Sonra denetleniyor, kayıt dışı ile mücadele ediliyor diye biz size inanalım” dedi.