Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Genç uyardı!

 Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Genç  uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, IŞİD militanlarının üzerlerinde cemevleri krokilerinin çıkmasına tepki göstererek, “Son yıllarda ülkemizde bir Alevi-Sünni çatışması çıkarmak emperyalizmin amaçları arasındadır.  Provakatif eylemlerin nedeni budur” dedi.  Alevilerin tarih boyunca sevgi, kardeşlik ve muhabbet dilinden vazgeçmediklerini kaydeden Genç, “Yurttaşların inanç özgürlüğü kapsamında korkusuz ve güven içinde yaşamaları için devlet gerekli önlemleri almalıdır” diye konuştu.

 Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, Alevilere yönelik olarak provakatif girişimlerin olduğunu söyledi.  Yapılan operasyonlarda yakalanan IŞİD militanlarının üzerlerinde cemevleri krokilerinin çıktığını belirten Genç, “20 Aralık 2017 tarihli birçok gazetede 2 IŞİD’li militanın,bir süre önce İstanbul, Ümraniye”de bulunan Kazım Karabekir Cemevi  ile Anadolu Bilim Kültür ve Cem Vakfı etrafında, gözlük kamera ile keşif yaptıkları ve Emniyet birimleri tarafından yakalanarak gözaltına alındıkları yer aldı.  Bu IŞİD militanlar sorgularında ise ‘mezhep çatışması çıkarmak’ amaçlı bombalı saldırı hazırlığında olduklarını beyan etmişlerdir. Daha önce de benzeri provakatif eylemler Adıyaman ve Malatya”da Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi suretiyle yapılmış, ayrıca yine daha önce yakalanan bir IŞİD militanının üzerinde de, Malatya Cemevi’nin krokileri bulunmuştu. Yine daha öncede ele geçirilen belgelerde bazı şehirlerde, Alevi mahallelerine provaktatif amaçlı saldırılar planladıkları tespit edilmişti. Bu şehirlerden biri de Kayseri’ydi” dedi.

“ALEVİ -SÜNNİ ÇATIŞMASI ÇIKARMAK EMPERYALİZMİN AMAÇLARI ARASINDADIR”

Türkiye’de karanlık güçlerin, emperyalistlerin desteği ile Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalıştığını anlatan Genç,  “Son yıllarda emperyalizmin hedefi Ortadoğu’da etnik ve mezhepler savaşı çıkarmak, BOP projesini gerçekleştirme yolunda yaşananları hep beraber görmekteyiz. Çevremizdeki bu savaş ortamından ülkemizde önemli ölüde etkilenmektedir. Son yıllarda gözlemimiz  ülkemizde bir Alevi -Sünni çatışması çıkarmak emperyalizmin amaçları arasındadır. Yapılan ve planlanan provakatif eylemlerin nedeni budur. Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik ve iç savaş ya da çatışma yaratmak isteyen, bu emperyal güçlere ve IŞİD gibi emperyalizmin maşalarına fırsat verilmemelidir” şeklinde konuştu. Açıklamasında , “Alevi yurttaşların inanç özgürlüğü kapsamında, korkusuz ve güven içinde yaşamaları için devlet gerekli önlemleri almalıdır” diyen Başkan Sadık Genç, Alevilerin ibadet mekanı olan Cemevlerinin de AİHM kararları doğrultusundaki hukuki statülerinin derhal uygulamaya koymasını talep etti. Cemevlerinin güvenliği konusunda da önlemlerin alınması gerektiğini anlatan Genç, “Yaşanan bu olayların ardından Cemevlerinde gerekli güvenlik tedbirlerinin sağlanması son derece önemlidir. Kayseri’de bulunan tek Cemevimiz’de güvenlik açısından son derece riskli olduğu emniyet güçleri tarafından daha önce rapor edilmişti. Bu konuda ilgili birimlerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

“ALEVİLER SEVGİ, KARDEŞLİK DİLİNDEN VAZGEÇMEYECEK”

Alevilerin asla oyuna gelmeyeceğini ifade eden Genç, “Kamuoyu şunu iyi bilsin ki Aleviler bu oyuna düşmeyecektir. Alevi inancında cebir, şiddet, kin ve nefret yoktur. Dilimiz sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbet dilidir. Bunun en güzel örneğini tarih boyunca birçok kez katliama uğrayan Alevi toplumu, yaşadıklarına rağmen hiçbir sevgi, barış, kardeşlik dilinden vazgeçmemişlerdir. Bugün de Alevi toplumumun arzusu, ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamak ve ülkemizde ve tüm dünyada barış sevgi ve kardeşliğin hakim olmasıdır” şeklinde konuştu.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN