Kayseri Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından skandal paylaşım: Koskoca Hastanenin tarihi geçmişini yok saydılar!

Binalarının yapım tarihi, yaşanan gelişim süreci yıllar öncesine dayanan Kayseri Devlet Hastanesi'nin sosyal medya hesabından tepki toplayan bir paylaşım yapıldı.

Kayseri Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından skandal paylaşım: Koskoca Hastanenin tarihi geçmişini yok saydılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Binalarının yapım tarihi, yaşanan gelişim süreci yıllar öncesine dayanan Kayseri Devlet Hastanesi’nin sosyal medya hesabından tepki toplayan bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda,  “Memleketimin Hastanesi Kayseri Devlet Hastanesi 2 yaşında.” ifadeleri yer aldı. Yani hastanenin koskoca geçmişi yok sayıldı.

İNTERNET SİTESİNDE KENDİ YAZDIKLARI TARİHİ DE YOK SAYDILAR!

Oysa hastanenin internet sitesinde Kayseri’deki sağlık hizmetlerinin temelleri, Gevher Nesibe’ye yani 1205 yıllarına kadar dayandırılıyor ve sonrasında Devlet Hastanesinde yaşanan dönüşümde anlatılıyor. Temelleri 1884 yılında atılan, Gültepe’de bulunan ve şu an özel bir hastanenin faaliyet gösterdiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ekim 1924’te açılışını yaptığı Memleket Hastanesi ve sonrasında 1943 yılında bu hastanenin Devlet Hastanesine aktarılması süreci de yine hastanenin tarihinde yer alan ifadeler. 1968 yılında inşaatı tamamlanan servis ve yatak kapasitesi arttırılan Devlet Hastanesi, 30 Ocak 1988’de Kayserili hayırseverlerin desteği ile  daha da büyümüş ve 1998’de Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nin kapanmasıyla boşalan bina da hastane bünyesine dahil edilerek, yatak kapasitesi 700’e çıkarıldı. Yine SSK Bölge Hastanesi de 2005 yılında Kayseri Devlet Hastanesine dahil edildi ve daha sonra ismi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi.  2018 yılına gelindiğinde uzun süren inşaat çalışmalarının ardından şu anki Şehir Hastanesi tamamlandı ve hastane yeni kampüse taşındı. Boşalan 1,2,3,4,10 ve 13. Bloklar ile yeni acil binasıyla, toplamda 300 yatak kapasitesiyle Kayseri Devlet Hastanesi ismiyle yani yine eski adıyla faaliyet göstermeye başladı.

HASTANEYİ 2 YILLIK’MIŞ GİBİ GÖSTERDİLER!

Ancak bu tarih görmezden gelindi ve Devlet Hastanesi, binaları, kullanılan cihazlar sanki 2 yıllıkmış gibi gösterilerek, skandal denecek bir duruma imza atıldı. Kayseri Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından bugün, “Kayseri Devlet Hastanesi 2 yaşında.” Yazan bir paylaşım yapıldı. Yani hastanenin onca yıllık tarihi yok sayıldı. Bu duruma duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi.

MİLYONLUK ACİL BİNASI VE DİĞER BİRİMLER TAM KAPASİTE İLE NEDEN HİZMET VERMİYOR?

Hayırseverlerin desteği ile 2010 yılında hizmete giren, 18 milyon 600 bin TL’ye mal olan ve helikopter pisti bulunmasıyla da alanında ilklere imza attığı ifade edilen yeni acil binası ile diğer birimlerin durumu da bugün ayrı tartışma konusu. “Helikopter inmeden milyonluk acil binası adeta pasif hale getirildi?’ yorumları yapılırken sağlık çevreleri, bu kullanışlı ve donanımlı olan tüm yapıların bugün tam kapasite ile hizmet veremediğine dikkat çekiyor.

ANJİYO ÜNİTELERİNE NE OLDU?

 Bu nedenle binaların ve sağlık tesislerinin neredeyse atıl durumda olan bir görünüm içerisinde olduğunu savunan sağlık çevreleri, bunun nedenlerinin araştırılması gerektiğine vurgu yapıyor. Kayseri Devlet Hastanesi içerisindeki cihazların yeni yapılan Şehir Hastanesine taşındığını belirten bazı çevreler, Acil servisteki anjiyo ünitelerini hatırlatarak, “Buradaki anjiyo üniteleri, yoğun bakım ünitelerine ne oldu? Diğer bazı cihazlar gibi Şehir Hastanesine taşındı ve bunun yanında şehir dışına başka yere gönderildiği de ifade ediliyor. Şehir hastanesinin uzaklığı, ulaşımdaki sıkıntılar, yoğunluğu göz önüne alındığında mevcut Devlet Hastanesi neden tam kapasite çalıştırılmıyor? Vatandaşın sağlığı önemli bir konu değil mi? Bu çeyrek kapasite dedirten durumun perde arkasında ne var?”  şeklindeki iddiaların ve soruların cevabının kamuoyu tarafından merak edildiğini belirtiyor. Ortaya çıkan bu tablonun ardından sağlığın başında bulunan isimlerin ne yapacağı merak ediliyor. 

PAYLAŞILAN LOGODA DİKKAT ÇEKEN TARİH DETAYI 

Paylaşım yapılan ve '2 yaşında' denilen Kayseri Devlet Hastanesine ait logoda kuruluş tarihi 1939 yazıyor...