Kayseri'den Elazığ'a atanan o isim göreve hızlı başladı! Yeni vali'den 8 köşeli poz!

Son Valiler kararnamesi ile Elazığ'a Vali olan Melikgazi eski Kaymakamı Erkaya Yırık, yeni görevine kısa zamanda alıştı.  Yırık, kentin simgesi olan sekiz köşe kasket giyince, 'Yeni bir gakgoş doğuyor' yorumları yapıldı.

Kayseri'den Elazığ'a atanan o isim göreve hızlı başladı! Yeni vali'den 8 köşeli poz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son Valiler kararnamesi ile Elazığ’a Vali olan Melikgazi eski Kaymakamı Erkaya Yırık, yeni görevine kısa zamanda alıştı.  Yırık, kentin simgesi olan sekiz köşe kasket giyince, “Yeni bir gakgoş doğuyor” yorumları yapıldı. 
Haziran ayı başında çıkan Valiler Kararnamesi ile Elazığ Valisi olan Erkaya Yırık, renkli kişiliği ile de dikkat çeken bir isimdi. 2013 yılında Melikgazi Kaymakamı olarak atanan ve yaklaşık 7 yıl süren bu görevinin ardından Elazığ’a Vali olarak atanan Yırık, kentte yeni görevine hızlı başladı.

İlçe ziyaretlerinin yanı sıra yapımı devam eden projeleri yakın takibe alan Yırık, kentin geleneksel şapkası olan sekiz köşeyi taktı ve objektiflere poz verdi. Ustası azalan ve nesli tükenen şapka denilen kasketi giyen çiçeği burnunda Valiyle ilgili bazı Elazığlılar, “Yeni bir gakgoş doğuyor. 8 köşe kasketiyle Elazığlıların gönüllerine girdi” şeklinde yorumlar yaparken bazı vatandaşlar da “Bu iş şapkayı giymekle olmaz, acele etmeyin çalışmalarını da görelim” şeklinde görüş belirtti.

HER KÖŞENİN BİR ANLAMI VAR
Diğer yandan Elazığ’a özgü şapkanın 8 köşeli olmasının da derin bir manası var. Her köşenin ayrı anlamı var. Bu anlamlar şu şekilde: Vatanseverlik, yiğitlik, mertlik, cömertlik, delikanlılık, alçakgönüllülük, dürüstlük ve misafirperverlik.