KAYSERİ'DEN DOĞALGAZ MÜJDESİ NASIL YANKI BULDU?

 KAYSERİ'DEN DOĞALGAZ MÜJDESİ NASIL YANKI BULDU?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, dün merakla beklenen müjdesini açıkladı. Erdoğan, “Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj gemimiz Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 Milyar Metreküp Doğalgaz keşfetmiş durumda” açıklaması yaptı. Peki, Erdoğan’ın bu açıklaması sonrasında Kayseri’de AK Parti cephesinde kimler ne tepki verdi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi hakkında basın açıklaması yaptı. Erdoğan’ın, Karadeniz’de  320 Milyar Metreküp Doğalgaz keşfedildiğini duyurmasının ardından, bu  açıklama Kayseri’de de coşkuyla karşılandı. AK Parti cephesinden bazı isimler, müjdeyle ilgili olarak şu paylaşımları yaptı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: Bir hayalimizin hakikat oluşuna daha şahitlik ediyoruz elhamdulillah. Ülkemize dair umutlarımızı her gün daha da yeşerten ve bizi bugünlere taşıyan Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Milletin Adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoluna yoldaş olduğumuz için Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Sakarya Gaz Sahası milletimize hayırlı olsun.

AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş da, Erdoğan’ın açıklamalarını paylaşarak, “hayırlı olsun” yazdı.

Bir diğer Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise “Şükürler olsun. Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyetine hayırlı olsun” paylaşımı yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi! Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım. Bu gurur bütün Türkiye’nin, müjdeler olsun” ifadelerini kullandı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çırpınırdın Karadeniz bakıp Türk’ün bayrağına! Her arayan bulamaz, ama bulanlar arayanlardır... Yerli imkanlarla ülkemizin keşfettiği doğalgaz kaynakları vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Daha güçlü bir Türkiye’ye Liderimizle devam” derken, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, “Müjdeler olsun, Karadeniz’de Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi tespit edildi.Büyük Türkiye ideallerimiz adım adım gerçekleşirken böylesine bir haber almanın gururunu tüm ruhumuzla yaşıyoruz” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise “Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetti. Hayırlı olsun Türkiye” dedi. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da doğalgaz müjdesine yönelik paylaşımında, “Bir hayalin daha gerçek olduğuna Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde şahit olduk, şükürler olsun.Türk’ün bayrağına selam olsun” ifadelerini kullandı.