Kayseri'de 'Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi' semineri sona erdi

Kayseri'de 'Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi' semineri sona erdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)’nın ortaklaşa yürüttüğü “Orta Anadolu Bölgesinde Yerel Yazılı Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi” eğitimi sona erdi.

Kayseri Hilton Oteli Karatay Salonunda düzenlenen “Orta Anadolu Bölgesinde Yerel Yazılı Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde yayın yapan yerel basın işletmelerinin mensupları için düzenlenen 2 günlük eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Basın İlan Kurumu tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan sertifika törenine Kayseri Şube Müdürü Mehmet Habil Tecimen, Valilik Basın Yayın-Müdürü Fuat Öndin, Melikgazi Belediyesi Basın-Yayın Müdürü Faruk Yaman ve diğer davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, “Basında Dijital dönüşüm programımız kapsamında üretilen eğitim projemizin başta Kayseri olmak üzere Orta Anadolu Bölgesinde yer alan Yerel Basınımıza bir nebze olsa katkısı olduğunu düşünüyorum. ORAN’a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Eğitimi veren hocamız Doç. Dr. Esra İlkay İşler’e teşekkür ediyorum. Dijital dönüşümün önemini herhalde tekrarlamaya artık gerek yok. Araştırmalar 19-24 yaş aralığındaki gençlerin %99’unun haberleri internet üzerinden takip ettiğini ortaya koyuyor. Bizler bu dönüşüm sürecini atlatmak için bu tür eğitimlere devam edeceğiz. İstekleriniz ve önerileriniz doğrultusunda bu eğitimler sürecektir” dedi.

Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Mehmet Habil Tecimen’de, “Dijital medya konusunda ilginizi çekmeye çalıştık. Ana temaya bağlı kalarak sürdürdüğümüz bu eğitim sonrasında sizlerin öneri ve istekleri bizleri yönlendirecektir. Katkılarından dolayı hocamız Doç. Dr. Esra İlkay İşler’e ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Basının dijital dönüşümüne yönelik çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

ORAN Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birimi Uzmanı Gonca Özkaya ise , “Basın İlan Kurumu’na teşekkür ediyorum. İnternet gazeteciliği, siz değerli basın mensuplarının parmakları ucundadır. Eğitimin sizler için faydalı ve başarılı geçmiş olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Program töreni günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.