Kayseri'de 'Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi' semineri başladı

Kayseri'de 'Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi' semineri başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) ortaklaşa düzenlediği “Orta Anadolu Bölgesinde Yerel Yazılı Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi” eğitim semineri Kayseri Hilton Oteli Karatay Salonunda başladı.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde yayımlanan yerel gazete çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen ve internet haberciliğinin iyileştirilmesini amaçlayan seminerin açılış konuşmasını Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Mehmet Habil Tecimen yaptı. Tecimen, konuşmasında “Gazetecilik yerelden ulusala akan bir zincirdir. İnternet gazeteciliği de her saat değişen bir serüvendir. Bizim projemizde kısa vadede olan amaçlarımız dijital ortamı güçlendirme, nitelikli haber, kaliteli hizmet ve hizmet arzusu ve okur sayısının artırılmasıdır. Uzun vadede ise internet gazeteciliğine geçerek işletmelerin gelirlerini artırıp, reklam pastasını büyütmektir. Bu seminerin meslektaşlarımızda yeni bir ufuk açacağını düşünüyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan da “Gerçekleştirdiğimiz bu eğitimin verimli geçmesini diliyorum. Kurum olarak 2 yıldır basında dijital dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Bu dönüşümün gazetelerin resmî ilan haklarını zedelemeden yapılmasını istiyoruz Yerel basınımızda hepinizin bildiği gibi bazı yapısal sorunlar var. Bunlarda biri de nitelikli gazeteci ihtiyacı. Kurum olarak daha önceki dönemde de yapılan işbirliği kapsamında İŞKUR’la gençlere eğitim ve istihdam imkânı sağlandı. Kalkınma Ajanslarının teknik destek programları, sektörün yapısal ve dijital dönüşümlerine yaptığımız etkinliklerde çok büyük bir katkı sunmaktadır. Projelerimizi üretirken Kalkınma Ajansları, KOSGEB ya da İŞKUR gibi kurumlardan destek sağlıyoruz. İki gün sürecek bu eğitimin meslektaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Genel Müdürlüğümüz proje ekibine ulaşarak her türlü düşüncelerinizi iletebilirsiniz” dedi.

ORAN Genel Sekreter Vekili Mehmet Emin Kilci de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu eğitim konusunu özellikle önemsiyorum. Çünkü bizler son dakika haberlerini artık dijital mecradan, telefonlardan öğreniyoruz. Bu kapsamda internet haberciliğinin önemini sizler de benim kadar biliyorsunuz. Biz Kalkınma Ajansı olarak bu gibi projelere malî destek veriyoruz. 2017 yılında 202 adet başvurudan 50’sine destek sağladık. Eğitim projeleri kapsamında daha çok kâr amacı gütmeyen kurumları tercih ediyoruz. Bu eğitimin şehrimiz, bölgemiz ve basınımız için verimli ve hayırlı olmasını diliyorum.”

İki gün sürecek eğitim, Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esra İlkay İşler tarafından gerçekleştirilecek.