Kayseri'de vatandaşı korkutan yolla ilgili Bakan ne dedi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir'in, vatandaşı 'korkutan yol' sorusuna yanıt buldu… Bakan, merakla beklenen cevabı verdi: Yeni proje yok!

Kayseri'de vatandaşı korkutan yolla ilgili Bakan ne dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in, çok sayıda yaralanmalı ve ölümlü kazaların meydana geldiği Sarıoğlan -Çiftlik Kavşağı sorusunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yanıtladı.  
“VATANDAŞ ENDİŞELİ”
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, bir süre önce Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Sarıoğlan Çiftlik kavşağının; Kayseri - Sivas illerini birbirine bağladığı gibi Çiftlik mahallesinin ilerisinde bulunan, Düzencik, Muratbeyli, Keklikoğlu, Sofu Mahmut Mahalleleri ve Akkışla İlçesiyle, Akkışla’ya bağlı 14 mahallenin daha hem Kayseri, hem Sivas hem de Sarıoğlan merkez ve mahalleleri arasındaki ulaşımı sağlayan bir bağlantı noktası olduğu, çok tehlikeli olan bu kavşak nedeniyle vatandaşlar, her an kaza yaşanabileceği konusunda endişe içerisinde olduklarını ifade ediyor” dedi.
BAKAN’DAN SORULARINA YANIT İSTEDİ
Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan yönelttiği şu sorulara yanıt istedi: Kayseri - Sivas ve Sarıoğlan - Çiftlik istikametinde seyir eden bütün araçların anılan kavşağa girmeden alt ve üst geçitlerle kesintisiz geçişi konusunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2021 yılı programı nasıldır?
BAKAN’DAN, ÖZDEMİR’E CEVAP: YENİ PROJE YOK!
MHP’li İsmail Özdemir’in sorularının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan beklenen yanıt geldi. Bakan, söz konusu yolun belirtilen standartlar doğrultusunda hizmete sunulduğunu belirterek, yeni bir planlamanın olmadığını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Soru önergesinde bahsi geçen Kayseri-Sivas devlet yolundaki 54 km uzunluğundaki kesim, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak 2013 yılında tamamlanmış olup, Sarıoğlan Çiftlik Kavşağı ile birlikte trafiğe hizmet vermektedir. Sarıoğlan Çiftlik Kavşağı ise; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen standartlar doğrultusunda tüm işaretlemeler ile birlikte ilgili proje bünyesinde hemzemin kavşak olarak hizmete sunulmuştur. Söz konusu kesimde devam eden ya da planlanan yeni proje çalışması bulunmamaktadır.