Kayseri`de vaka yayılımında durum ne? Kayseri neden 15 il içinde?

Kayseri`de vaka yayılımında durum ne? Kayseri neden 15 il içinde?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 gün önce yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
BAKAN KOCA, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE HAFTA SONUYLA İLGİLİ GENEL BİR DÜŞÜNCE YOK" DEMİŞTİ
Bakan Koca "Sokağa çıkma kısıtlaması daha çok en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı bir durumdu. Önümüzdeki dönemde hafta sonu ile ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olursa her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu'nda böyle bir öneresi oldu." dedi. Yapılan bu açıklamanın ardından aralarında Kayseri'nin de yer aldığı 15 ilde bir kez daha sokağa çıkma kararı alındı.
'VAKA YAYILIMINDA DEĞİŞİKLİK OLURSA YASAK GÜNDEME GELEBİLİR'
Hal böyle olunca Bakan Koca'nın 'Genel bir düşünce yok. İl bazında vakaların yayılımına değişiklik olursa yasak gündeme gelebilir" yönünde yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Bu konuda Kayseri Sağlık Müdürlüğü toplumu bilgilendirmede sessizliğini korurken, Kayseri' nin Koronavirüs tablosu, vaka yayılımı ile ilgili durumu ise merak ediliyor.
KAYSERİ TABİP ODASI RAKAMLARI PAYLAŞTI
Kayseri Tabip Odası sahada çalışan doktorlardan elde ettiği Koronavirüs rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısının yapıldığı açıklamada, Kayseri'nin kamuoyunca merak edilen Koronavirüs tablosu paylaşıldı.
'ŞÜPHELİ SAYISI 4 BİNE YAKLAŞTI'
Tabip Odası açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: Hastanelerimizden tedavi edilen ve taburcu edilen korona test pozitif ve şüpheli hasta sayımız 4000'e yaklaştı. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız 18, entübe olarak solunum desteği alan hastamız ise 7' dir. Vefat eden test pozitif hasta sayımız 40'dır. Tedbirlere uyalım.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİR GÜN SONRA YALANLAMA
Kayseri Tabip Odası bu bilgilendirmeyi önceki gün akşam 9 sıralarında yaptı. Sağlık Müdürlüğü de ertesi gün öğleden sonra saat 3'te rakamların 'gerçeği yansıtmadığı' yönünde duyuru yaptı. O duyuru da, "03.06.2020 tarihinde, Kayseri Tabip Odası tarafından şehrimizdeki koronavirüs vakaları ile ilgili yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.
TABİP ODASINDAN JET CEVAP: YALANSA GERÇEK NE? 
Sağlık Müdürlüğünden yapılan bu yöndeki açıklamaya Kayseri Tabip Odasından da cevap gecikmedi. Cevapta 'sahadaki doktorlardan alınan bilgi'" vurgusu dikkat çekti. Cevapta, "Sahada çalışıyoruz. Arkadaşlarımızdan alınan bilgiler bu. Yalan denilen bilgilerin gerçeği nedir? 1454 değil de 1450 mi?, 1454 denilen hasta sayısının gerçeği nedir? Cephede cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz" denildi.
Sosyal medya üzerinden tartışmayı takip eden bazı sosyal medya kullanıcısı vatandaşlar da Sağlık Müdürlüğüne tepki gösterdi. 
İŞTE VATANDAŞ TEPKİSİ
Muhammed Ekinci: İl sağlık müdürlüğü bilgileri açıklayıp halkımızı bilinclendirse keşke. Gerçeği bilmeyen kardeşlerimiz sokaklarda hiçbirşey yokmuş edâsı ile gezip dolaşıyorlar. Denetim yapan hickimse yok. Olan hastanede çalışan kardeşlerimize oluyor gibime geliyor .
Resul Yılmaz: Açıklama yapmayanlar doğrusunu söyleyemeden yalanlıyorlar. Ne garip iş.
SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ