Kayseri'de kırmızı alarm! Vali 3 konuya dikkat çekti!

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından son açıklanan Koronavirüs risk haritasında turuncu kategoride yer alan ancak haritada 100 bin kişide 97,72 rakamı ile de kırmızıya yaklaşan kentte uyarılarını sürdürüyor.

Kayseri'de kırmızı alarm! Vali 3 konuya dikkat çekti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, adeta kırmızı alarmın verildiği Kayseri’de Koronavirüsle mücadele konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşın yoğun olduğu noktalarda denetime çıkan ve uyarılarda bulunan Vali Günaydın, markette lokantaya, cafede otobüs terminalinde vatandaşlara durumun ciddiyetini anlatıyor. 
Bu kapsamda ziyaretlerini sürdüren Günaydın,  Kayseri’de vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti.
Vatandaşlara seslenen Vali Günaydın, “Tedbirlerden uzaklaştıkça ilimizde vaka sayıları artıyor. Daha fazla kısıtlama ile karşılaşmamak ve sağlığımız için lütfen, ev ziyaretlerine ara verelim, kalabalık ortamlardan uzak duralım, işyerleri için belirlenen kurallara titizlikle uyalım” çağrısı yaptı.
Özel hastane yöneticileriyle planlama toplantısı...
Diğer yandan vaka sayılarının arttığı kentte Kayseri Sağlık Müdürdü Ali Ramazan Benli ise özel hastane yöneticileri ile bir araya geldi. Video konferans yöntemiyle toplantı yapana Benli, “Bu süreçte olumsuz bir duruma karşı kamu hastanelerimizle gerekli planlamalarımızı yaptık” dedi.  
Benli, ayrıca “Vaka sayılarımızda kısmi bir yükseliş söz konusu. Kademeli normalleşme sürecinde tedbirlere daha da sıkı sarılmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.