Kayseri'de İstiklal Marşı'nın adının verileceği yer belli oldu!

O sokağın adı İstiklal Marşı Caddesi olarak değişiyor. Komisyon raporunu hazırladı. Konu bugün Meclis gündemine gelecek.

Kayseri'de İstiklal Marşı'nın adının verileceği yer belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- İstiklâl Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce(TBMM) Milli Marş olarak kabul edilişinin  100. Yıldönümü olan 2021 yılının 'İstiklâl Marşı Yılı' olarak kabul edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisinde şehrin ana caddelerinden birine  "İstiklâl Marşı Caddesi" isminin verilmesi talebi geçtiğimiz ay Meclis gündemine geldi.

KOMİSYON RAPORUNU OY BİRLİĞİ İLE TAMAMLADI

Talep görüşülmek üzere Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi. Komisyon raporunu hazırladı. Konu bugün Meclis gündemine gelecek. Peki komisyon İstiklal Marşı adını nereye verme yönünde oy birliği ile karara vardı? Edinilen bilgiye göre Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Melikgazi ilçesi  Yıldırım Beyazıt Mahallesi Aşiyan Sokak isminin "İstiklal Marşı Caddesi" olarak değiştirilmesi konusunda oy birliği ile karara vardı. Bu yöndeki talebin bugün Meclis'te görüşülüp, kabul edilmesi bekleniyor.

'YOĞUN KULLANILAN BİR YERE VERİLSİN'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, bir süre önce Meclis'te ismin önemine dikkat çekerek, "İstiklal Marşı ismi Kayseri'de yoğun kullanılan bir yere verilsin" çağrısı yapmıştı.