Kayseri'de 'Hayvanlar aç bırakılıp, ölüme terk ediliyor' iddialarına yanıt

Kayseri'de 'Hayvanlar aç bırakılıp, ölüme terk ediliyor' iddialarına yanıt
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya üzerinden bazı çevrelerce yapılan, “Hayvanlar aç bırakılıp, ölüme terk ediliyor” iddialarına tepki gösterdi. Büyükkılıç, “İyilikten maraz doğduğu düşüncesi içerisindeyiz. Bizlerde önce Allah korkusu vardır. Allah’ın yarattığı hiçbir canlıya eziyet etmemiz, aç bırakmamız söz konusu bile edilemez” dedi.

Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyada bazı çevrelerce gündeme getirilen iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Başkan Büyükkılıç, Hayvanları Koruma Derneği tarafından tedavi edilmek üzere Hayvanat Bahçesi’ne getirilen bir attan yola çıkılarak yapılan yanlış paylaşımların Kayseri’ye haksızlık olduğunu belirtti.

Büyükkılıç, “Yoğun geçen pazar günü programımıza Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ederek devam ediyoruz. Allah korkusu yaşıyor, Allah'ın yarattığı her canlıya da özen gösteriyoruz. Bizim hayvanları aç bırakmamız, ölüme terk etmemiz düşünülemez. Sosyal medyada gündeme gelen ancak gerçekle örtüşmeyen bir yanlış anlamayı da düzeltmek isteriz. Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) Başkanı Nilgün Uzel ile birlikte yaptığımız incelemelerde de açıkça görülmüştür ki Hayvanat Bahçesi bünyesindeki hayvanlarımızın beslenmeleri tam ve sağlıkları yerindedir. Gündeme gelen fotoğraftaki at ise doğaya bırakılmış ve KAYHAKDER tarafından sahiplenilerek tedavisi için bize yeni teslim edilen hasta bir at. İnşallah bu hayvanımızı da sağlığına kavuşturacağız. Şu asla unutulmamalıdır ki bizlerde önce Allah korkusu vardır. Allah’ın yarattığı hiçbir canlıya eziyet etmemiz, aç bırakmamız söz konusu bile edilemez. Böyle bir şey yapsak Hayvanat Bahçemizi hemşehrilerimize ücretsiz ziyaret edebilme imkanı sağlamamız abes olurdu. İyilikten maraz doğduğu düşüncesi içerisindeyiz. Ama bizim tarafımıza ne kadar eleştiri gelirse gelsin bizler hem hemşehrilerimizin mutluluğu hem de bize emanet olan hayvanlarımızın bakım ve korumasını büyük bir keyifle yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, ayrıca Hayvanat Bahçesi’nde güzel hizmet verildiğini belirterek, “153 türden 1580 hayvan var. 35 bakıcımız görev yapıyor. Orta Anadolu’nun en büyük Hayvanat Bahçesindeyiz. KAYHAKDER ile sürekli iç içeyiz. Hal böyle iken hak edilmediği bir şekilde anılması Kayserimize saygısızlık. Burada beslenme ve bakım yönünden önemli bir deneyim var ve bu deneyimle ihtimam gösteriliyor. Bunlar göz ardı edilmemeli. Teşekkür etmesini bilmeliyiz. Her türlü canlıya sahip çıkmak ve onun en güzel şekilde yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

“HASTA OLAN BİR ATIMIZ VE BİR DE EŞEĞİMİZ VARDI”

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilgün Uzel, kendileri tarafından tedavi edilmek üzere getirilen sahipsiz atın Hayvanat Bahçesi’nde aç bırakılmış at gibi lanse edilmesinden üzüntü duyduklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine her konuda yardımcı olduğunu dile getiren Uzel, “Hasta olan bir atımız ve bir de eşeğimiz vardı. Onları koyabileceğimiz bir yer yoktu. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun destek olup kabul etti ve Hayvanat Bahçesinde tedavisini sürdürüyor. Bir vatandaşımız hasta olan, bizim getirdiğimiz atın fotoğrafını çekmiş. Böyle bir yanlış paylaşım için üzgünüm. Umarım bu hatadan dönüp gerekli düzeltmeyi yaparlar. Ben Büyükşehir Belediyemize bize verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederim” dedi.