Kayseri'de FETÖ'den kapatılan o hastane ile ilgili şok iddia!

Gazeteci Celal Eren Çelik, Kayseri'de 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sonrasında kapatılan Anakalp hastanesiyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Kayseri'de FETÖ'den kapatılan o hastane ile ilgili şok iddia!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteci Celal Eren Çelik, Kayseri’de 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sonrasında kapatılan Anakalp hastanesiyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Çelik, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesi ile Kayseri’deki 3 hastanenin SGK ile anlaşmaları dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, ‘Bu 3 hastaneden 2’sinin çalışma ruhsatı da tamamen iptal ediliyor ve faaliyetleri sonlandırılıyor… Ancak her ne hikmetse bu 3 FETÖ irtibatlı hastaneden ANAKALP isimli hastanenin SGK anlaşması iptal edilse de ruhsatı iptal edilmiyor faaliyetlerinin devamına müsaade ediliyor’ ifadelerini kullandı.
Çelik, yazısında hastane ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor:
Bir süre ANAKALP isimli hastane mali sıkıntı çekmeye başlıyor ve kepenkleri kapatıyor…
İşte enteresan olaylar da tam bundan sonra yaşanmaya başlıyor. Kayseri’de bulunan ANAKALP isimli hastane el değiştirerek Yalova’ya taşınıyor. Ancak aslında bu taşınma işleminin normal şartlarda gerçekleşmesi mümkün değil zira Kayseri ilinin ‘DOLULUK ORANI’ %28’ken, Yalova ilinin ‘DOLULUK ORANI’ %40… Yani Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre daha fazla doluluk oranı olan bir il olduğu için Kayseri’den Yalova’ya bu hastanenin el değiştirse dahi taşınması mümkün değil. Ayrıca hastane 2016’da kapandığı için 2 sene içinde taşınma işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ama hastane 2 sene içerisinde taşınma işlemini yapmıyor. 2020 yılında normalde taşınma hakkı iptal olmuşken, Sağlık Bakanlığı’na bir dilekçe veriyor ve Yalova’da bulunan ATAKENT HASTANESİ ile birleştirilme talebini iletiyor, Sağlık Bakanlığı da bu dilekçeyi mevzuata aykırı olmasına rağmen ‘Şak’ diye kabul ediyor… Yalova’daki ATAKENT HASTANESİ bünyesinde ‘Kalp Merkezi’ olarak faaliyete geçen hastane çatır çatır SGK’ya ayda 3-7 milyon TL arasında fatura kesmeye başlıyor.
Oysa bu fatura kesişi de tamamen yasal mevzuatlara aykırı.Zira ANAKALP HASTANESİ’nin SGK Anlaşması yapıp devlete yeniden fatura kesebilmesi için, 2016 yılında FETÖ bağlantısından dolayı iptal edilen SGK anlaşmasını bu suçlama ve hukuki süreçten tamamen aklanıp döndükten sonra yenilemesi gerekmekte.
Ortada tamamlanan bir hukuk süreci de bir beraat kararı da yok…
Peki nasıl oluyor da normal şartlarda bu her açıdan ‘İmkansız’ taşınma gerçekleşiyor, gerçekleşebiliyor?
Anlatalım efendim, anlatalım…
Kayseri’de bulunan ANAKALP isimli hastanenin sahibi Zeynep Kaplan…
Peki Zeynep Kaplan Kim derseniz kendisi Yeni Şafak Gazetesi yazarı, AKP’ye yakın isimlerden Yusuf Kaplan’ın kardeşinin eşi…
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan’ın kardeşi kim? Prof.Dr. Bünyamin Kaplan… Bünyamin Kaplan’ı da biz uzunca bir süre nerede görüyoruz? Kadrosu MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ’nde olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait MEDİPOL HATANALERİ’nin en önemli hekimlerinden birisi olarak uzun süre çalışıyor Prof.Dr.Bünyamin Kaplan…
Çelik’in ‘Sağlık süreci yönetilemez ama sağlık rantı yönetilir’ başlıklı yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

Anakalp Hastanesi'ne ne oldu?
Hastane ile ilgili şok gelişme.... O isim Kayseri Olay'a konuşmuştu.