Kayseri'de Akşener ve Karamollaoğlu imzada yarıştı

Kayseri'de Akşener ve Karamollaoğlu imzada yarıştı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CUMHURBAŞKANI adayı olmak isteyenler için 100 Bin imza süresi 9 Mayıs saat 20:00 itibariyle sona erdi. Kayseri’de Akşener ile Karamollaoğlu adeta yarıştı. Akşener, Kayseri’den 3 bin 661, Karamollaoğlu da 3 bin 140  imza aldı. 

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için 4 Mayıs’ta başlayan süre tamamlandı. Adliye binalarında yani seçim kurulunun belirlediği başvuru noktalarında yoğun mesai yapıldı. Vatandaşlar imzalarını atmak için başvuru noktalarının yolunu tuttu. Peki, hangi aday kaç oy aldı? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  255 bin 582 imza aldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise 167 bin 967 imzaya ulaştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise son gün 100 bin barajını geçti ve seçmenden 118 bin 575 imza aldı. Diğer aday Vecdet Öz ise 3 bin 30  imza da kalarak, 24 Haziran’daki seçimde aday olma hakkı elde edemedi. Ülke genelinde adaylar için atılan toplam imza sayısı da 545 bin  66’ya ulaştı.

KAYSERİ’DE TABLO NASIL OLUŞTU?

Kayseri’de seçim kurulunun belirlediği başvuru noktalarına giden vatandaşlar, 4-9 Mayıs tarihleri arasında adaylar arasında tercihini yaparak imzalarını verdi. Partilerin il teşkilatları da Adliye’de imza atmak isteyen vatandaşlara yardımcı oldu. Kayseri’de sürecin sona ermesi ile birlikte adaylara verilen imza sayısı da netleşti. Buna göre en çok imza İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e çıktı. Akşener, Kayseri’den 3 bin 661 imza aldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun aldığı imza sayısı  da 3 bin 140  oldu. Akşener, 521 oy farkla Kayseri’de ilk sırada yer aldı. Bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise 1018 imza alırken, Vecdet Öz Kayseri’de 21 imza aldı. Kayseri’de toplam imza veren  seçmen  sayısı da 7 bin 840 olarak açıklandı.

Haber: Cafer ZENGİN