'Kayseri'de 12 sığınmacı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı!'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriyeliler sorununa dikkat çekti. AKP'nin hatalı politikaları nedeniyle Türkiye'nin, nüfusunun yüzde 10'u kadar ulaşan Suriyeliye bakmak zorunda kaldığını belirten Ataş, 'Bu, hiçbir ülkenin kabul edemeyeceği bir orandır. Suriyeliler nedeniyle toplumsal olaylar çoğalmış, ülkenin nüfus yapısı bozulmuş, işsizlik artmış, milletimizin sırtındaki yük ise artık taşınamaz boyutlara ulaşmıştır. Sonuç olarak, sorun, millî bir beka meselesine dönüşmüştür' diye konuştu. Kayseri nüfusunun da yaklaşık yüzde 10'unun yabancı uyruklu kişilerden oluştuğunu dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, 'Sadece bir ayda 12 sığınmacı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Bunlar sadece tespit edilenlerdir. Kayserili hemşehrilerim çocuklarını sokağa çıkarmaya korkar hâle gelmiştir' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kayseri'de 12 sığınmacı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriyeliler konusunda yaşanan sıkıntıları Meclis gündemine taşıyarak, "Türkiye Cumhuriyeti AKP’nin yanlış politikaları yüzünden tarihin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır" dedi. 
AKP’NİN BU KÖTÜ VE YANLIŞ POLİTİKALAR ÜLKEMİZİN BEKA MESELESİ HÂLİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR
AKP’nin hemen hemen her alandaki politikaları iflas etmiş, bu da milletimiz açısından acı sonuçlar doğurmuştur” diyen Milletvekili Ataş, “Bu kötü ve yanlış politikaların başında da artık ülkemizin beka meselesi hâline dönüşen, demografik yapısını bozan Suriyeliler meselesi başta olmak üzere düzensiz göçmen ve sığınmacı politikaları gelmektedir” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 10’U KADAR SURİYELİYE BAKMAK ZORUNDA KALMIŞTIR. BU, HİÇBİR ÜLKENİN KABUL EDEMEYECEĞİ BİR ORANDIR
AKP’nin 2002 yılında iktidara geldiğinde en büyük vaatlerinden birinin komşularla sıfır sorun politikası olduğunu hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “1998’de Adana Mutabakatı’yla düzelmeye başlayan Suriye Türkiye ilişkileri, sıfır sorun politikasıyla daha da sıcak hâle gelmiştir. İki ülke Ekim 2009’da karşılıklı olarak tüm pasaportlara vize serbestisi tanımış, yine ortak tatbikatlar yapılmış, iki ülkenin bakanlar kurulu birlikte toplanmış, hatta Sayın Erdoğan ve Esad aileleri birlikte tatil bile yapmıştı. Ancak AKP dış politikada ülke menfaatlerini değil de şahsi dostluk ve düşmanlıkları esas alması nedeniyle AKP komşularıyla sıfır sorun politikasından vazgeçmiş, Suriye’yle dostluk da kısa sürmüştür. 2010 yılında başlayan Arap Baharı’ndan etkilenen Suriye’de iktidar karşıtı gösteriler düzenlenmeye başlamış, Esad Hükümetinin muhalifler üzerine yaptığı operasyonlardan kaçan 3 bin civarında Suriyelinin Türkiye’ye sığınmasıyla başlayan süreç hızlanarak devam etmiştir. Bugün gelinen noktada resmî verilere göre Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısı 3,5 milyondur, kayıtsızlarla beraber toplam sığınmacı sayısı 8 milyonu bulmaktadır yani Türkiye nüfusunun yüzde 10’u kadar Suriyeliye bakmak zorunda kalmıştır. Bu, hiçbir ülkenin kabul edemeyeceği bir orandır. Suriyeliler nedeniyle toplumsal olaylar çoğalmış, ülkenin nüfus yapısı bozulmuş, işsizlik artmış, milletimizin sırtındaki yük ise artık taşınamaz boyutlara ulaşmıştır. Sonuç olarak, sorun, millî bir beka meselesine dönüşmüştür” dedi.
TÜRK PASAPORTU BU KADAR UCUZ, TÜRK VATANDAŞLIĞI BU KADAR KOLAY MI?
200 binin üzerinde Suriyeliye vatandaşlık verildiğinin de bizzat İçişleri Bakanı tarafından sanki marifetmiş gibi anlatıldığını da vurgulayan Milletvekili Dursun Ataş,  “Sayın Soylu’ya soruyorum: Türk pasaportu bu kadar ucuz, Türk vatandaşlığı bu kadar kolay mı?” ifadelerini kullandı.
AKP YÜZÜNDEN MİLLETİMİZ AĞIR BEDELLER ÖDEMİŞ VE ÖDEMEYE DE DEVAM ETMEKTEDİR
Vatandaşın hayat pahalılığı, işsizlik, yüksek enflasyon, kur şoklarıyla mücadele ettiği bir zamanda Suriyelilere harcanan paranın 100 milyar doları geçtiğini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Ayrıca, Suriyelilere yapılan yardımlar konusunda şeffaf olunmaması, vatandaşa yapılması gereken yardımların el altından Suriyelilere gönderilmesi nedeniyle kendi vatandaşını açlığa mahkûm eden AKP’nin Suriyelilere harcadığı paranın tam hesabı bile yapılamamaktadır. Bu durumun ülkemize maliyeti sadece doğrudan Suriyelilere harcanan parayla sınırlı kalmamıştır. Suriye’yle kopan ilişkiler, sığınmacı akını, iki ülke arasındaki ticaretin tamamen durması ve güvenlik harcamalarıyla Türkiye’ye maliyeti 250 milyar doları geçmiştir ve bu maliyet gün geçtikçe artmaktadır. Suriye’yle ilişkilerimizin iyi olduğu dönemde yılda 110 bin tırla Suriye’ye ve Suriye üzerinden 11 ayrı ülkeye ihracat yapıyorduk. 2011 yılından beri bu ticaret hacmi kaybedilmiştir. Sonuç olarak AKP’nin Emevi Camisi’nde namaz kılma rüyası yüzünden milletimiz ağır bedeller ödemiş ve ödemeye de devam etmektedir.
KAYSERİ NÜFUSUNUN YAKLAŞIK YÜZDE 10’UNU YABANCI UYRUKLU KİŞİLER OLUŞTURMAKTADIR! SADECE BİR AYDA 12 SURİYELİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLDUKLARI GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTIR
Kayseri’de yaşanan Suriyeli sorununa da dikkat çekerek, Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Seçim bölgem Kayseri’de de 110 bini aşkın sığınmacı bulunmaktadır yani Kayseri nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu yabancı uyruklu kişiler oluşturmaktadır. Şehrimizin yaşadığı sorunlara bir de sığınmacıların sorunları eklenmekte, şehrimizde hayat her geçen gün zorlaşmaktadır. Sadece birkaç ay içinde Kayseri’de 12 sığınmacı Suriye ve Irak’ta bulundukları dönemde terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Üstelik bu sadece tespit edilenlerdir. Tespit edilemeyen daha yüzlerce teröristin Kayseri’de yaşadığını tahmin ediyoruz. Öncelikle Suriyeli sığınmacıların yarattığı asayiş olayları da durumun vahametini gözler önüne sermektedir” dedi.
KAYSERİLİ HEMŞEHRİLERİM ÇOCUKLARINI SOKAĞA ÇIKARMAYA KORKAR HÂLE GELMİŞTİR
“Kayseri’de Suriyelilerin olay çıkarmadığı gün dahi yoktur fakat basın, bu olayları iktidarın baskısı ve uyarılarından dolayı bir türlü gündeme getirememektedir” ifadelerini de kullanan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Kayserili hemşehrilerim çocuklarını sokağa çıkarmaya korkar hâle gelmiştir. Artık millî güvenlik sorununa dönüşen bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in ifade ettiği gibi Suriyeli göçmenleri memleketlerine barış içinde göndermeliyiz” diye konuştu.