Kayseri Barosu'nun eski Başkanı'ndan çoklu Baro yorumu: CHP güdümünden...

Kayseri Barosu'nun eski Başkanı'ndan çoklu Baro yorumu: CHP güdümünden...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Barosu’nun eski Başkanları’ndan Avukat Fevzi Konaç, çoklu Baro ihtimalini CHP’nin süreçle ilgili tavrı üzerinden yorumladı.

Sosyal medya hesabından, “Baro savaşları” başlıklı bir yazı kaleme alan Konaç, “Anlaşılan o ki; barolar ideolojik olarak CHP güdümünden ve arka bahçesi olmaktan çıkacak...!!” ifadelerini kullandı.

Kayseri Barosu eski Başkanı Fevzi Konaç’ın paylaşımı şöyle:

“BARO SAVAŞLARI...; 

İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu’nun duyurduğu Savunma Mitingi için davette bulunmuş.

CHP'li Kaftancıoğlu, 30 Haziran Salı günü saat 12.30'da yapılacak miting için, CHP'li avukatları eksiksiz beklediğini söylemiş.

Tasarıyı görmeden "Siyaset Barodan Elini Çek" diye slogan atanların bu çağrıya karşı gıkı çıkmıyor nedense... benim anladığım baroların büyük çoğunluğu CHP'nin "elinden" rahatsız değil...!!

Tasarı netleşmeden bu konuda görüş belirtmek istemedim ve hala bekliyorum... ama çoklu baro ihtimalini "Baroların Siyasallaşma Tehlikesi" adına tehlikeli bulup, karşı çıkan ve reddedenler ortada... gerçi barolar bundan başka daha ne kadar siyasallaşabilir o da ayrı bir konu...!!

Bu konuda tartışmanın nedenini çözemeyip, kafası karışık olanlar mevcut yapının devamı için kimlerin canhıraş itiraz ettiğine bakarak manzarayı çözebilirler...!!

Anlaşılan o ki; barolar ideolojik olarak CHP güdümünden ve arka bahçesi olmaktan çıkacak...!!”