KAYSERİ BARO BAŞKANI: YARGI VE ADALET EN AZ KORONAVÜRÜS KADAR KÖTÜ

KAYSERİ BARO BAŞKANI: YARGI VE ADALET EN AZ KORONAVÜRÜS KADAR KÖTÜ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun, 2020-2021 Yeni Adli Yılının, Koronavirüse, en az Koronavirüs salgını kadar kötü durumda olan yargı, adalet, özgürlük, anayasal hukuk devleti, savunma ve mesleğimize dair her türlü olumsuz şartlara rağmen, hayırlı, uğurlu, ümitli ve adil olmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Yaşamak, her şeye rağmen, direnmektir. Savunmak, özgürlüktür. Ümit etmek, var olmaktır. Gülümsemek, insan olmaktır.” diyen Dursun,  “Ülkemizde, şehrimizde ve adliyemizde, maalesef her geçen gün daha da kötüye giden bir Koronavirüs salgını süreci yaşanmaktadır. Yaşanan süreç ve bundan sonrası, üzülerek ifade ediyoruz ki, pek de iç açıcı gözükmemektedir. Yeni adli yıla, virüs salgınının çok ağır sonuçlarıyla birlikte giriyoruz. Maalesef, en az bu kadar kötü olarak, yargının, savunmanın ve mesleğimizin sorunları, her geçen gün daha da ağırlaşarak devam etmekte ve artmaktadır. Tüm bunlara rağmen, daha çok çalışacağız, direneceğiz, savunacağız, asla ve asla ümitsizliğe düşmeyeceğiz. Savunmanın şanlı ve onurlu binlerce yıllık tarihinde, vazgeçmek, korkmak, yılgınlık ve ümitsizlik yoktur. İnsanlık onurunun yeryüzünün güçlülerine karşı teminatı, Avukatlar ve Barolardır. Hakkı, halkı, adalet ve özgürlükleri savunan biz Avukatlar ve Barolar, asla teslim olmayız. Savunmak ve Mücadele etmek, bizim mesleğimizdir ve onurumuzdur.” diye konuştu.

“BÖLEBİLİRSİNİZ, SESİMİZİ KISABİLİRSİNİZ, AMA SAVUNDUĞUMUZ DEĞERLERİ YOK EDEMEZSİNİZ”

Resmi gazetede yayımlanan Çoklu Baro uygulaması ile ilgili de açıklama yapan Dursun, “Bizi bölebilirsiniz, yasaklayabilirsiniz, sesimizi kısabilirsiniz, ama savunduğumuz değerleri, asla ve asla yok edemezsiniz. Ya kazanırız, ya kazanırız. Bizden sonra gelecek olan Avukatlar da, bu şanlı mücadeleyi yine sürdürecekler ve hedefe ulaştıracaklardır. Görmek isteyenler; adalet, hak, özgürlük ve savunmanın muhteşem tarihine bakabilirler” dedi.

“ÇOKLU BAROYU DESTEKLEYENLER TARİH, VİCDAN VE HUKUK KARŞISINDA MAHKUM OLACAK”

Açıklamasında, “Barolara ve Avukatlara gelince, emin olunuz ki, zamanlarının tüm muktedirlerinden daha uzun yaşamışlar ve yaşayacaklardır” ifadelerini de kullanan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, şunları söyledi, “Avukatlık mesleğinin doğasında, itiraz etmek, sorgulamak ve savunmak vardır. Savunmanın kendisi, başlı başına bir itiraz ve başkaldırıdır. İktidar gücünün maddiliği karşısında, savunmanın gücü insan hak ve hürriyetlerinin manevi ve kutsal havasında ve sırrında saklıdır. Barolar ve Avukatlar ; Yargının, Vicdanın, Özgürlüklerin, İnsan Haklarının ve Adaletin gür, hür ve özgür sesidir. Tarih boyunca, savunmayı ve savunmanın örgütlü gücü olan Baroları zaptu rapt altına alma girişimleri olmuştur. Geçici bir süreliğine de olsa bunları yapanlar, eninde sonunda tarih sahnesinden yok olmuşlar, ancak her zaman adaletin, hakkın, hukuk devletinin ve insan hak ve hürriyetlerinin kutup yıldızı olan Barolar, Savunma ve Avukatlık, tekrar dimdik ayağa kalkmış ve bir güneş gibi parlamıştır. Bu bağlamda, evrensel hukuka ve anayasaya açıkça aykırı olan çoklu baro ve temsilde adalete aykırı tüm değişikler de, zaman ve süreç içerisinde yok olacak, yapanlar, yaptıranlar ve gizli açık destekleyenler, tarih, vicdan ve hukuk karşısında mahkum olacak, utanç içerisinde yaşayacak ve utançla anılacaklardır. Bilinmelidir ki, her hukuk düzeninde iddia ve karar vardır; bir hukuk düzeninde yargıya meşruluk ve insanilik kazandıran tek şey, bağımsız, özgür ve sağlıklı işleyen savunma, avukatlık ve barolardır. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni Adli Yılın, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; hepimiz için Adil bir yıla vesile olmasını temenni ediyoruz. Adaletin tesisi için fedakârca görev yapan, başta siz değerli Meslektaşlarım olmak üzere, Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve tüm Yargı Çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz.”