Kayseri Altın Adımlar GSK-DDS, Kaçkar'da

Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları olarak 02 Ağustos- 07 Ağustos arası 6 gün süren Kaçkar Dağları Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla şenliğine Kayseri'den bir grup doğa sever ile birlikte katıldı. 

Kayseri Altın Adımlar GSK-DDS, Kaçkar'da
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları olarak 02 Ağustos- 07 Ağustos arası 6 gün süren Kaçkar Dağları Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla şenliğine Kayseri’den bir grup doğa sever ile birlikte katıldı. 
Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları Başkanı Aynur Aslan ve Bşk. Yardımcısı Hasan Aslan Türkiye Dağcılık Federasyonu resmi üyesi olarak Kaçkar Dağları 23. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliğine Kayseri’den bir grup olarak katılım gerçekleştirdi.
AAGSK Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Aynur Aslan Dağcılık bir tecrübe sporudur. Dağcılığı diğer sporlardan farklı kılan en önemli fark seyircisi olmayan bir spor olmasıdır. Her zorluğa rağmen zirveye büyük bir motivasyonla çıkmak bedenen ve ruhen insanı güçlendirir. Bu sebeple Dağcılık ve Doğa sporlarını sevdirmek adına etkinliklerimize aralıksız olarak devam ediyoruz dedi.
Bu yıl 23.sü düzenlenen Kaçkar Dağları Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla şenliğine katıldıklarını belirterek, 6 gün boyunca süren program hakkında şunları kaydetti. 
‘’Büyük deniz gölünde kano keyfi.384 mt. Buzul gölü. Rakımı 3384 metredir. Derinliği 60 metredir ve Türkiye'deki en derin buzul gölüdür. Aynı zamanda 750 m² alanı ile Kaçkarların en büyük buzul gölüdür. Gölün çapı yaklaşık 150 metredir. On ay boyunca yüzeyi buzla kaplı olan gölde buz tabakası 17-25 Temmuz arasında erimeye başlar. Kaçkarların zirvesine çıkış yolu üzerinde bulunduğundan yaz mevsiminde dağcıların uğrak yeridir.
KAÇKAR DAĞI 3935 mt. Sisli yağmurlu bir havada da zirve çıkışı tehlikeli ve gereksizdir. Ne var ki bize şans yardım etti, oldukça güzel bir hava da hazırlandıktan sonra saat 05.30 gibi yola çıktık güneş doğudan dağın tam zirvesine vuruyordu ve hava mükemmeldi. 05.45 gibi Çarşak (döküntü taş, çakıl) kısma vardık 06.00’da büyük buzul’un karşısına geldik . Kapı rotası tepeden basit gibi görünüyordu, Çarşak yürüyüşü kolay değildi. Kapı’ya vardığımızda tırmanışa başlayalı çok zaman geçmişti. Saat 07.30 olmuştu. Burada yaklaşık 15-20 dk mola verdikten sonra sırt rotasını tırmanmaya başladık. Bir süre sonra ok işaretlerini Taşbaba’ları takip 12.00’da zirveye vardık. Zirvede hava mükemmeldi havada bulut yok denecek kadar azdı. 12.00’da vardığımız zirve 30 dk. zaman geçirdikten sonra 12.30 gibi inişe başladık ve kapıya vardık. Dik ve taşlı bir inişti. İnişi tamamladık. İnişte sürekli oluşan sis nedeniyle güvenlik amaçlı arada boşluk bırakılmaması uyarısı aldık. Nereden geldiğini anlamadığımız sis birden dağı sarıveriyor sonra yok oluyordu. Eşsiz manzaralar oluşuyordu. Kamp alanını dağları göremez oluyorduk. Bir süre sonra hava biraz açar gibi oldu yorulduk kamp alanına ulaştık. Sonra ertesi gün için dinlenmeye karar verip çadırlarımıza çekildik.
Rize Ardeşen Çamlıhemşin yolundan Kavron yaylasına ulaştık burada 1 gün kamp kurduktan sonra ertesi gün, kamp yükümüzü Mezovit yaylasına taşıdık buradaki kamptan sonra zirve yaptık. Ertesi günlerde ise buzul göllerinde yüzme ve kano keyfi yapıldı. 
Ükemizin bir çok ilinden gelen dağcı ve doğa sever ile fotoğraf çekimi sonrası 23. sü düzenlenen KDRK Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği kampı sona erdi. KDRK Kulüp Başkanı Mehmet Emin Ayhan beyle karşılıklı teşekkürlerimizi ilettik.
Kayseri Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları olarak bizlerde hem şehrimizi temsil etmenin hem de şanlı Türk Bayrağımız ile Kulübümüzün flamasını zirvede açmış olmanın gururu ile şehrimize döndük.''