'Kaşıkçı Germir'de toprağa verilsin'

'Kaşıkçı Germir'de toprağa verilsin'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünya günlerdir aile kökleri Kayseri Germir’e dayanan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı konuşuyor. Suudi Konsolosluğunda öldürüldüğü ifade edilen Gazeteci Kaşıkçı ile ilgili Kayseri’den dikkat çeken bir çağrı geldi. Germir Mahalle Muhtarı Ali Kapısız, “Kaşıkçı, Ata toprağı Kayseri’de defnedilsin” dedi.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den beri kendisinden haber alınamadı. Dünya kamuoyu günlerdir aile kökleri Kayseri Germir’e dayanan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı konuşuyor. Konsoloslukta vahşice öldürüldüğü ifade edilen Kaşıkçı ile ilgili her gün yeni bir sır perdesi aralanıyor. Kaşıkçı cinayeti ile ilgili iddialar ortada uçuşurken, herkes merakla gerçeklerin ortaya çıkmasını bekliyor.

Diğer yandan Kaçıkçı olayı ile ilgili merak edilen konular cevaplarını ararken, Kayseri’den dikkat çeken bir çağrı geldi.  Kaşıkçı’nın “Ata toprağı” olduğu ifade edilen Germir’in Mahalle Muhtarı Ali Kapısız, Suudi Gazetecinin Germir’de defnedilmesi talebinde bulundu. Kapısız,  “Tabi ailesinin izni olursa. Bu yönde biz girişimlerde bulunacağız” dedi.

 

 

KAŞIKÇI AİLESİ KAYSERİ’DE DEDELERİNİN MEZARINI ARAMIŞ

Kapısız, “Kaşıkçı ailesinin Ata toprağı Kayseri’nin Germir Mahallesi’dir. 1975 yılında Germir’e Gazeteci Kaşıkçı’nın kardeşinin ya da amca oğlunun dedesinin mezarını aramaya geldiği bize büyüklerimizce anlatılıyordu. O zaman bu olaya şahit olan yaşlılarımız, Germir’e gelen Kaşıkçı’nın dedesinin mezarını aradığını söylüyor. Ben  Kaşıkçı ailesine başsağlığı diliyorum, sabırlar diliyorum. Burası ata toprağı Germir Mahallesi. Ataların burada yattığı söyleniyor.Biz de mahalle halkı ve Germir Mahalle Muhtarı  olarak merhumun cenazesini kendi atalarının topraklarına defnedilmek istenirse, dedesinin mezarlığına defnederi” diye konuştu. (Haber Merkezi)