'Karpuzatan artık fonksiyonunu yitirdi'

'Karpuzatan artık fonksiyonunu yitirdi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 38 Kent TV’de Kent Meydanı programına katıldı ve  yaptıkları çalışmaları anlattı. Çolakbayrakdar, programda Karpuzatan’ın geleceği ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı ve “Orada değişim kaçınılmaz” dedi. Başkan Çolakbayrakdar, “Karpuzatan’ın oradan taşınması konusu, kaçınılmaz ve nihai bir son” dedi ve Büyükşehir Belediyesi’nin Beydeğirmeni Projesini işaret etti.

 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Kent Meydanı’na konuk oldu.

Programda 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ile Kayseri Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cafer Zengin’in sorularını yanıtlayan Çolakbayrakdar, aynı zamanda yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümden asfalt çalışmalarına, yeni yapılan parklardan yeni yapılan yollara kadar ilçenin her bölgesinde çalışma içinde olduklarını belirtti.

Diğer yandan Çolakbayrakdar, kamuoyunca merak edilen Karpuzatan’daki pastırma ve sucuk üretim tesisleri ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çolakbayrakdar, “Karpuzatan artık mekansal olarak fonksiyonunu yitirdi” dedi ve Büyükşehir’in Beydeğirmeni  Besi Projesini işaret ederek,  taşınacağının da sinyallerini verdi.

Karpuzatan’daki işletmelerin artık büyük ve ferah mekanlarda hizmet vermesi gerektiğini anlatan Çolakbayrakdar,  “Böyle olursa Türkiye’de herkesin tercih etmiş olduğu ürünler Kayseri’nin ürünleri olmuş olacak” dedi.

 TAŞINACAK YERLE İLGİLİ BEYDEĞİRMENİ PROJESİNİ İŞARET ETTİ

Başkan Çolakbayrakdar, “Kayseri denildiği zaman ilk akla gelen pastırma ve sucuk. Bunun imalatının yapıldığı yerde Karpuzatan. Hem ticari hacim olarak hem de sektör büyüklüğü olarak,  bu et ve et  ürünleri ile ilgili Kayseri, ilk sırada gelen ilimiz. Bu imalat şartlarının da daha çağdaş normlarda olabilmesi için fiziki mekanlara ihtiyaç var. Karpuzatan artık mekansal olarak fonksiyonunu yitirdi. Orası da değişmeli. Orası da artık taşınmalı. Bununla ilgili Beydeğirmeni Projesi var,  büyükşehir Belediyemizin yürütmüş olduğu bir proje. Besi projesi çerçevesinde et ve et ürünleri ile ilgili  işletmeler için de bir mekan var. Gerek mezbahaneler için gerekse sucuk, pastırma üretimi yapanlar için gerekse benzeri et işleriyle ilgili eti  işleyenlerle ilgili orda büyükçe bir alan bu projenin içerisinde yer alıyor. Şu anki Karpuzatan’ın fiziki büyüklüğünün 4 katı büyüklüğündeki bir alan ayrılmış vaziyette. Zaman içerisinde buna doğru adımlar atmamız lazım. Bizim ve Büyükşehir Belediyemizin oradaki esnafa rehberlik edecek şekilde bu taşımayı yapmamız lazım. Çünkü bu gidiş şehre kazanç olacağı gibi daha çok kazanç esnafımıza olacak. Mekanları daha büyük olacak, daha ferah olacak. Böyle olursa Türkiye’de herkesin tercih etmiş olduğu ürünler Kayseri’nin ürünleri olmuş olacak” diye konuştu.

 “BU KAÇINILMAZ NİHAİ BİR SON”

İşletmelerin daha iyi koşullarda hizmet vermesi ile birlikte istihdamında artacağını kaydeden Başkan Çolakbayrakdar,  “Yakın gelecekte olması gereken projelerden biri de Karpuzatan’ın oradan taşınması bu kaçınılmaz ve nihai bir son” ifadelerini de kullandı.

Çolakbayrakdar, “Muhakkak ki Kayseri olarak çok iyi konumdayız, ama çok daha iyi konumlara gelip, belki tek söz sahibi il olacağız. Hem şehrin ekonomisi büyüyecek hem de oradaki işletmelerin ekonomisi, iş imkanları büyüyecek. Daha iyi koşullarda, şartlarda onlarla iş yapsınlar ki şehir adına hem böyle olunca istihdam da artacak. Yeni istihdam kapıları açılacak. Yakın gelecekte olması gereken projelerden biri de Karpuzatan’ın oradan taşınması.  Bu kaçınılmaz nihai bir son. Bunun da şimdiden adım adım hazırlıklarını hem biz hem de oradaki esnafımızın yapması lazım” şeklinde konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN